Dette er noe av den beste vinvalutaen du får fra Burgund

Dette er noe av den beste vinvalutaen du får fra Burgund

Marsannays viner er fortsatt veldig rimelig priset, mens potensialet til de beste vinene sier noe annet.

Clos du Roy er en av 14 kandidater til premier cru-status i Marsannay som fortsatt bare har kommunestatus for sine viner. Siden en slik prosess tar mange år, er det ikke klart når det kommer en endring. Derfor gjelder det å nyte disse vinene nå mens de fortsatt er gunstig priset. Ez Chezot (Echezeaux) er også en premiercru-kandidat. Viner fra begge cru-ene er nå tilgjengelig fra Jean Fournier, en av de mest respekterte produsentene i denne nordlige delen av Burgunds «gullkyst» (Cote d’Or).

Jean Fournier Marsannay Clos du Roy 2014 er et flott eksempel på denne aller nordligste skråningen i Marsannay sitt potensial til å gi viner med god lagringsevne. Her får du nemlig mye pinot for pengene og kjelleren. Det er kombinasjonen av kalkjordsmonn og en sørøstlig eksponering samt godt voksne vinstokker (30-65 år), lave avlinger og fremstilling med druestiklene som sikrer konsentrasjon og fasthet.  

Denne Clos du Roy-en er på samme høye kvalitetsnivå

Jean Fournier Marsannay Ez Chezots 2014 føles litt åpnere og mer leskende, men fortsatt med et godt potensial. Den kommer fra en sør-sørøstvendt parsell med ekstra steinete jordsmonn og vinstokker opp mot 70 år.

Laurent Fournier står bak vinene til Jean Fournier.

 

Fra samme produsent som for øvrig jobber økologisk siden 2004, og siden 2001 i regi av Laurent Fournier, kommer Jean Fournier Marsannay Cuvée Saint-Urbain 2015 som er laget av druer fra mange forskjellige parseller i Marsannay. I solrike 2015 får den ekstra mye sjarm og kjøttfull frukt. En vin som godt kan lagres men som smaker superdeilig akkurat nå.

 

Les Longeroies er en annen kandidat til premier cru-status fra Marsannay og Jean Fournier, men her snakker vi om chardonnay og ikke pinot noir.

Hvis du vil ha tips om flere slike viner, sørg for å registrere deg for våre nyhetsbrev  

Alt som er godt her i livet kommer i små porsjoner. Det gjelder også for god vin. Siden denne spalten er veldig populær, kan de omtalte vinene bli utsolgt i løpet av kort tid. Noen ganger er det snakk om midlertidig utsolgt. Da kan det lønne seg å prøve igjen etter en uke. For viner som velges ut som godbiter er det dessuten mindre tilgjengelighet enn for ukens vin. Det er gjerne dyrere viner. Men også disse kan bli raskt utsolgt, og da er det ofte et år til de kommer på polet igjen, men da som ny årgang.  Den som venter på noe godt....

Jean Fournier Marsannay Clos du Roy 2014

Produsent:
Jean Fournier
Utvalg:
Bestillingsutvalget
Volum:
0.750l
Land:
Frankrike
Område:
Burgund
Pris:
345,50 kr
Varenummer:
7793801
91 Poeng
Les smaksnotatene »

 

Jean Fournier Marsannay Ez Chezots 2014

Produsent:
Jean Fournier
Utvalg:
Bestillingsutvalget
Volum:
0.750l
Land:
Frankrike
Område:
Burgund
Pris:
340,40 kr
Varenummer:
7794201
90 Poeng
Les smaksnotatene »

 

Jean Fournier Marsannay Cuvée Saint-Urbain 2016

Produsent:
Jean Fournier
Utvalg:
Bestillingsutvalget
Volum:
0.750l
Land:
Frankrike
Område:
Burgund
Pris:
300,30 kr
Varenummer:
7794601
90 Poeng
Les smaksnotatene »

Kommende kurs

Forsiden akkurat nå

Til toppen