Disse vinene fra Sicilia må prøves

Disse vinene fra Sicilia må prøves

Sicilia er hot som bare det, og vinene fra C & S Biondi er imponerende.

Få Godbiter i pollisten som nyhetsbrev

Aase E. Jacobsen

Ciro Biondi Chianta Etna Bianco 2013 (2234901)  er en virkelig lekkerbisken med flott syre, stor konsentrasjon og uttalt

mineralpreg. Et svært godt følge til rikere retter med skalldyr og annen sjømat, også lyst kjøtt. Det er faktisk som å «drikke vulkanen» som ruver høyt der oppe over vinmarkene.

Derfor blir vinene herfra så kraftfulle

Kombinasjonen av det unike terroiret i skråningene ved 650-700 m.o.h. opp mot Etna og de lokale druesortene carricante, cataratto og minella samt muscatel gir hvitvin med mye karakter. Disse bratthengene av noen vinmarker er tett beplantet med 8.000 planter per hektar, mesteparten svært gammelt materiale opp mot 100 år, hvilket sørger for høy konsentrasjon. Og godt lagringspotensial.

God nå, men lagrer godt

C & S Biondi er en relativt ny produsent, ekteparet Ciro og Stefanie Biondi begynte restruktureringen av familiens gamle parseller på sørsiden av

Etna så sent som i 1999. De lager også en rødvin, Ciro Biondi Outis Etna Rosso 2013 (2234801) , som uttrykker de røde Etna-druene, nerello mascalese og nerello cappuccio, veldig godt.

Se alle de gode vinene disse druene gir

Den er svært elegant med delikate jordsmonnstoner, leskende og lekker i munnen med fine tanniner. Også den en vin som tåler lagring, men som smaker himmelsk allerede til gode retter av lam eller også vilt.

 
Bestill vinen med en gang
Ønsker du å bestille vinen trykker du bare på vinnavnet og du flyttes direkte til Apéritifs Polliste og bestillingsrutinen.
Vi gjør oppmerksom på at på grunn av denne spaltens popularitet, og siden enkelte viner er tilgjengelig i mindre kvanta enn andre, kan det oppstå en utsolgt-situasjon. Du vil i så fall få beskjed om det fra Vinmonopolet, samt vanligvis også en dato for når vinen atter er å få tak i.
 

Biondi Chianta Etna Bianco 2015

Produsent:
C & S Biondi
Utvalg:
Bestillingsutvalget
Volum:
0.750l
Land:
Italia
Område:
Sicilia
Pris:
386,30 kr
Varenummer:
2234901
93 Poeng
Les smaksnotatene »

Ciro Biondi Outis Etna Rosso 2017

Produsent:
C & S Biondi
Utvalg:
Bestillingsutvalget
Volum:
0.750l
Land:
Italia
Område:
Sicilia
Pris:
344,20 kr
Varenummer:
2234801
87 Poeng
Les smaksnotatene »
Hvis du vil bestille flere produkter, kan du også velge fritt fra Apéritifs polliste eller søke deg frem til de varene du er ute etter .

Godbiter i pollisten som nyhetsbrev:
Hver onsdag, altså én dag før alle andre kan lese om det, får du som abonnerer på nyhetsbrevet det rett i postkassen din. Selvfølgelig helt gratis.

Foto: Armando Rotoletti

Kommende kurs

Forsiden akkurat nå

Til toppen