Dobler kapasiteten

Berentsens brygghus i Egersund har skaffet seg fem nye gjæringstanker og dobler med det produksjonskapasiteten.
Redaksjonen
12 April 2007 - 02:43

Det er et halvt år siden bryggeriet bestilte tankene fra Canada. Fire av dem kom nylig og den siste er underveis. Hele investeringen er på fire millioner kroner, men vil til gjengjeld doble kapasiteten til bryggeriet. Slikt kan det bli penger av.

Det er ikke mer enn to år siden bryggeriet begynte å brygge øl. Men takket være gode testresultater i mediene har etterspørselen blitt større enn noen hadde drømt om.

Sprengt
- Kapasiteten var sprengt. Vi kunne ikke gått en ny sommer i møte uten denne nyinvesteringen, sier daglig leder Harald Berentsen til Dalane Tidende.

De nye tankene tar 25.000 liter hver for seg, og ølet som skal brygges er økologisk.

- Vi ser for oss at vi skal være et nisjebryggeri. I hovedsak ønsker vi å dekke markedet i Rogaland, men vi følger også med på etterspørselen etter nisjeprodukter i markedet. Ett av disse er økologisk pils, sier Berentsen.

Beskyttet
Berentsens brygghus har jobbet med det nye ølet i rundt ett år. Den største jobben har vært å få tak i økologiske ingredienser og å få tak i de nødvendige godkjennelsene. Begrepet økologisk er nemlig beskyttet og dermed må alle ingredienser være sertifisert før man begynner bryggingen.

Etterspørsel
Det er stor etterspørsel etter økologisk humle og malt, ettersom dette er produkter som er i tiden. Berentsens brygghus henter ingrediensene sine fra Tyskland og New Zealand.

Totalt skal bryggeriet investere i underkant av 10 millioner kroner i år. I løpet av året skal det kjøpes inn roboter som skal ta unna en del av pakke- og pallearbeidet.

Berentsen regner også med at det blir noen nye ansettelser i løpet av året.

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil
Annonse

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke, for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får tilsendt to ukentlige tips om viner som allerede står i polhyllene.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

Den perfekte piknik-rosévinen
+
Ukens vin

Den perfekte piknik-rosévinen

Den har skrukork og er derfor garantert feilfri, men først og fremst er den er lekker rosévin til en gunstig pris.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

Nyheter: Storfint besøk med historisk sus i taxfree-butikken
+
Tester

Nyheter: Storfint besøk med historisk sus i taxfree-butikken

Når så imponerende viner som disse finner veien inn i taxfreehyllene er de verd reisen alene. Så kan du plukke med deg en flaske tequila på vei til kassa.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Worlds50Best: Kadeau er tredje beste restaurant i Norden - møt mannen bak suksessen
+

Worlds50Best: Kadeau er tredje beste restaurant i Norden - møt mannen bak suksessen

Selvlært, introvert og stille: Dette til tross er Nicolai Norregaard blitt en kokkestjerne ulik de fleste andre og med totalt 3 Michelinstjerner for sine restauranter Kadeau på Bornholm og i København.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

Her finner du juniutgaven 2025 av Apéritif magasin
+

Her finner du juniutgaven 2025 av Apéritif magasin

Vi tar deg med til Paris, Burgund, Cahors, Alsace og det skotske høylandet.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
Den perfekte piknik-rosévinen
+
Ukens vin

Den perfekte piknik-rosévinen

Den har skrukork og er derfor garantert feilfri, men først og fremst er den er lekker rosévin til en gunstig pris.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Nyheter: Storfint besøk med historisk sus i taxfree-butikken
+
Tester

Nyheter: Storfint besøk med historisk sus i taxfree-butikken

Når så imponerende viner som disse finner veien inn i taxfreehyllene er de verd reisen alene. Så kan du plukke med deg en flaske tequila på vei til kassa.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

En smak fra verdens mest unike vinområde
+
Godbiter i pollisten

En smak fra verdens mest unike vinområde

Fra Lisboas berømte kystlinje kommer noen av verdens mest lagringsdyktige viner laget i mikroantall, men også viner til priser som alle kan betale.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Basishyllas skjulte perle til 199,90
+
Ukens vin

Basishyllas skjulte perle til 199,90

Jeg har tidligere kalt denne vinen sykt billig og magi for en liten penge, og det er den fortsatt.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Disse spydene får ekstra smak fra mangochutney - som du fint kan lage selv
Dagens rett

Disse spydene får ekstra smak fra mangochutney - som du fint kan lage selv

Kalkunfilet kan benyttes til en rekke måltider. Som her, hvor vi lager et enkelt men rikt måltid som i tillegg ser svært så innbydende ut.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Worlds50Best: Kadeau er tredje beste restaurant i Norden - møt mannen bak suksessen
+

Worlds50Best: Kadeau er tredje beste restaurant i Norden - møt mannen bak suksessen

Selvlært, introvert og stille: Dette til tross er Nicolai Norregaard blitt en kokkestjerne ulik de fleste andre og med totalt 3 Michelinstjerner for sine restauranter Kadeau på Bornholm og i København.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her