Dobler kapasiteten

Berentsens brygghus i Egersund har skaffet seg fem nye gjæringstanker og dobler med det produksjonskapasiteten.
Redaksjonen
12 April 2007 - 02:43

Det er et halvt år siden bryggeriet bestilte tankene fra Canada. Fire av dem kom nylig og den siste er underveis. Hele investeringen er på fire millioner kroner, men vil til gjengjeld doble kapasiteten til bryggeriet. Slikt kan det bli penger av.

Det er ikke mer enn to år siden bryggeriet begynte å brygge øl. Men takket være gode testresultater i mediene har etterspørselen blitt større enn noen hadde drømt om.

Sprengt
- Kapasiteten var sprengt. Vi kunne ikke gått en ny sommer i møte uten denne nyinvesteringen, sier daglig leder Harald Berentsen til Dalane Tidende.

De nye tankene tar 25.000 liter hver for seg, og ølet som skal brygges er økologisk.

- Vi ser for oss at vi skal være et nisjebryggeri. I hovedsak ønsker vi å dekke markedet i Rogaland, men vi følger også med på etterspørselen etter nisjeprodukter i markedet. Ett av disse er økologisk pils, sier Berentsen.

Beskyttet
Berentsens brygghus har jobbet med det nye ølet i rundt ett år. Den største jobben har vært å få tak i økologiske ingredienser og å få tak i de nødvendige godkjennelsene. Begrepet økologisk er nemlig beskyttet og dermed må alle ingredienser være sertifisert før man begynner bryggingen.

Etterspørsel
Det er stor etterspørsel etter økologisk humle og malt, ettersom dette er produkter som er i tiden. Berentsens brygghus henter ingrediensene sine fra Tyskland og New Zealand.

Totalt skal bryggeriet investere i underkant av 10 millioner kroner i år. I løpet av året skal det kjøpes inn roboter som skal ta unna en del av pakke- og pallearbeidet.

Berentsen regner også med at det blir noen nye ansettelser i løpet av året.

Få unike vintips sendt rett til din mobil
Annonse
Vintips som sms

Få unike vintips sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke – for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får 2 ukentlige vintips.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

Japansk-peruansk fusion sprer seg
+

Japansk-peruansk fusion sprer seg

Det pikante søramerikanske fusionkjøkkenet nikkei blander peruanske råvarer med japansk knowhow. På Issei i København har den tidlige sushikokken Christian Paradisi kastet seg over sjangeren og setter opp filialer flere steder i verden.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

Her finner du siste utgave av Apéritif magasin
+

Her finner du siste utgave av Apéritif magasin

Som vanlig er vi innom alt fra fjerne til nære himmelstrøk, fra det sterke til det svakere, med og uten bobler, men alltid med fokus på bærekraft.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Her er løsningen på helgens fiskemåltid: Helgrillet steinbitbilet
Dagens rett

Her er løsningen på helgens fiskemåltid: Helgrillet steinbitbilet

Å steke en stor fiskefilet som den av steinbit hel, er perfekt på grillen. Ekstra godt blir det med ratatouille til.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

Spareribsene hurtigmarinerer du slik
Dagens rett

Spareribsene hurtigmarinerer du slik

Spareribs kan være på tallerkenen etter 20 minutter om du velger denne hurtigløsningen. fornøyd.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
Japansk-peruansk fusion sprer seg
+

Japansk-peruansk fusion sprer seg

Det pikante søramerikanske fusionkjøkkenet nikkei blander peruanske råvarer med japansk knowhow. På Issei i København har den tidlige sushikokken Christian Paradisi kastet seg over sjangeren og setter opp filialer flere steder i verden.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Her finner du siste utgave av Apéritif magasin
+

Her finner du siste utgave av Apéritif magasin

Som vanlig er vi innom alt fra fjerne til nære himmelstrøk, fra det sterke til det svakere, med og uten bobler, men alltid med fokus på bærekraft.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Her finner du alle de digitale utgavene av magasinet Aperitif
+
Klubb

Her finner du alle de digitale utgavene av magasinet Aperitif

Siden magasinet Aperitif er en del av medlemskapet i Mat- og vinklubben, har vi samlet alle lenkene til de ulike utgavene nedenfor.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Prøv denne vrien på fredagsbiffen. Du blir ikke skuffet
Dagens rett
Asiatiske biffspyd

Prøv denne vrien på fredagsbiffen. Du blir ikke skuffet

Disse asiatiskinspirerte biffspydene gir en knallavslutning på uka. Prøv denne superenkle oppskriften.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Utforsk 4 stiler chardonnay kombinert med småretter
Matkurs og vinkurs
Vinsmaking i Oslo 24. mai

Utforsk 4 stiler chardonnay kombinert med småretter

Gi helgen en pangstart – med 4 deilige viner og 4 småretter i perfekt harmoni, guidet av en førsteklasses lærer gjennom hele kvelden.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Her er løsningen på helgens fiskemåltid: Helgrillet steinbitbilet
Dagens rett

Her er løsningen på helgens fiskemåltid: Helgrillet steinbitbilet

Å steke en stor fiskefilet som den av steinbit hel, er perfekt på grillen. Ekstra godt blir det med ratatouille til.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her