Domaine Wines AS

Redaksjonen
19 September 2007 - 18:55

Navn: Domaine Wines AS
Besøksadresse: Gaupefaret 8, 0773 Oslo
Postadresse: Gaupefaret 8, 0773 Oslo
Telefon / faks: 22 14 81 88
E-postadresse: info@domainewines.no
Web-adresse: www.domainewines.no
etter leverandørens produkter i Apéritif - pollisten.

Vi er et nyetablert importselskap som fokuserer på vin fra små, familieeide vingårder (= domaine på fransk).
 
Vi synes de er kvalitetsbevisste og lager viner som reflekterer det lokale «terroir» (jordsmonn, klima, tradisjoner). Våre produsenter har lidenskap for sine viner, og lager unike viner som varierer fra vinmark til vinmark og årgang til årgang.
 
Felles for våre produsenter er:
• Ha en naturlig filosofi til vinlaging med minst mulig menneskelig påvirkning i vinmark og kjeller. Mange av våre produsenter er godkjente som organiske eller biodynamiske vinprodusenter.
• Ha lav avkastning fra gamle vinstokker. På denne måten får man druer med mer smak og konsentrasjon, og dermed viner som smaker bedre.
• Plukke druer for hånd. Dette sørger for at kun de beste druene blir brukt, noe som gir det beste mulige utgangspunktet for å lage bra viner.
• Bruke det absolutt minimum av kjemikaler og tilsetningstoffer i vinene. Dette gir et mer naturlig produkt.
 
Etter mye reising med besøk på mange spennende vingårder har vi funnet flere produsenter som oppfyller våre krav.
 
Vi har lansert et bredt utvalg av viner, både røde og hvite fra de klassiske vinområdene i Frankrike. Vi har allerede et utvalg av produkter fra Burgund og Rhônedalen, og lanserer flere viner fra Loiredalen, Alsace og Champagne i løpet av vår/sommer.
 
Til høsten ønsker vi å utvide porteføljen med spennende viner fra Italia og Spania.

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil
Annonse

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke, for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får tilsendt to ukentlige tips om viner som allerede står i polhyllene.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

Test av beaujolais nouveau 2025: Årets nye vin smaker nok best to uker etter lansering
+
Tester

Test av beaujolais nouveau 2025: Årets nye vin smaker nok best to uker etter lansering

Hvis du har planlagt å smake på den allerede på slippdagen som er 20. november, ikke server den for kald. 2025 er en årgang med tanniner og en viss robusthet.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

Alle takker ja til middagsinvitasjon når lammefrikasse er på menyen
Dagens rett

Alle takker ja til middagsinvitasjon når lammefrikasse er på menyen

Klassisk lammefrikasse er enkelt som bare det og noe alle liker. Test ut denne oppskriften.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Laks med appelsinkokt fennikel er så fristende som det føres ut
Dagens rett

Laks med appelsinkokt fennikel er så fristende som det føres ut

Denne lekre lakseretten er også svært lettlaget. Bare prøv denne supre oppskriften.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

En rosa drink er som skapt for mørke høstkvelder
Ukens drink

En rosa drink er som skapt for mørke høstkvelder

Vodka, bjørnebærlikør, vanilje, ananas og lime gjør denne drinken til en flytende kjærlighet-på-pinne.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
Test av beaujolais nouveau 2025: Årets nye vin smaker nok best to uker etter lansering
+
Tester

Test av beaujolais nouveau 2025: Årets nye vin smaker nok best to uker etter lansering

Hvis du har planlagt å smake på den allerede på slippdagen som er 20. november, ikke server den for kald. 2025 er en årgang med tanniner og en viss robusthet.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Alle takker ja til middagsinvitasjon når lammefrikasse er på menyen
Dagens rett

Alle takker ja til middagsinvitasjon når lammefrikasse er på menyen

Klassisk lammefrikasse er enkelt som bare det og noe alle liker. Test ut denne oppskriften.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Slike chenin blancer tar alle matmessige utfordringer
+
Godbiter i pollisten

Slike chenin blancer tar alle matmessige utfordringer

Savennières er en av vinverdenens skjulte perler som også lagrer veldig godt.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Gresk hvitvin er i vinden – til topp priser
+
Ukens vin

Gresk hvitvin er i vinden – til topp priser

Og disse utgavene fungerer like godt hjemme en høstkveld som i Hellas om sommeren.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Lær mer om rødvin
Matkurs og vinkurs
Vinsmaking i Oslo

Lær mer om rødvin

Vil du lære mer om rødvin? Ta med deg en venn eller kom alene og få en god innføring og 8 viner i glasset. Kurset passer for alle uansett forkunnskap.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Laks med appelsinkokt fennikel er så fristende som det føres ut
Dagens rett

Laks med appelsinkokt fennikel er så fristende som det føres ut

Denne lekre lakseretten er også svært lettlaget. Bare prøv denne supre oppskriften.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her