Domaine Wines AS

Redaksjonen
19 September 2007 - 18:55

Navn: Domaine Wines AS
Besøksadresse: Gaupefaret 8, 0773 Oslo
Postadresse: Gaupefaret 8, 0773 Oslo
Telefon / faks: 22 14 81 88
E-postadresse: info@domainewines.no
Web-adresse: www.domainewines.no
etter leverandørens produkter i Apéritif - pollisten.

Vi er et nyetablert importselskap som fokuserer på vin fra små, familieeide vingårder (= domaine på fransk).
 
Vi synes de er kvalitetsbevisste og lager viner som reflekterer det lokale «terroir» (jordsmonn, klima, tradisjoner). Våre produsenter har lidenskap for sine viner, og lager unike viner som varierer fra vinmark til vinmark og årgang til årgang.
 
Felles for våre produsenter er:
• Ha en naturlig filosofi til vinlaging med minst mulig menneskelig påvirkning i vinmark og kjeller. Mange av våre produsenter er godkjente som organiske eller biodynamiske vinprodusenter.
• Ha lav avkastning fra gamle vinstokker. På denne måten får man druer med mer smak og konsentrasjon, og dermed viner som smaker bedre.
• Plukke druer for hånd. Dette sørger for at kun de beste druene blir brukt, noe som gir det beste mulige utgangspunktet for å lage bra viner.
• Bruke det absolutt minimum av kjemikaler og tilsetningstoffer i vinene. Dette gir et mer naturlig produkt.
 
Etter mye reising med besøk på mange spennende vingårder har vi funnet flere produsenter som oppfyller våre krav.
 
Vi har lansert et bredt utvalg av viner, både røde og hvite fra de klassiske vinområdene i Frankrike. Vi har allerede et utvalg av produkter fra Burgund og Rhônedalen, og lanserer flere viner fra Loiredalen, Alsace og Champagne i løpet av vår/sommer.
 
Til høsten ønsker vi å utvide porteføljen med spennende viner fra Italia og Spania.

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil
Annonse

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke, for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får tilsendt to ukentlige tips om viner som allerede står i polhyllene.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

Prøv britenes versjon av gløgg og bli overbevist
Ukens drink
Mulled wine

Prøv britenes versjon av gløgg og bli overbevist

I mulled wine er det rødvin og krydder, og ikke sterkere saker, som ofte er tilfellet med hjemmelaget gløgg. Det gjør den snillere for alle. Varmer godt gjør den likevel.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

101 nyheter spesialpol testet: Cabernet og tanniner krever stor tålmodighet
+
Tester

101 nyheter spesialpol testet: Cabernet og tanniner krever stor tålmodighet

Og ikke minst et romslig vinbudsjett, for toppvinene fra Bordeaux har økte mye i pris bare på ett år.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Test av beaujolais nouveau 2025: Årets nye vin smaker nok best to uker etter lansering - men skaff deg flaskene nå
+
Tester

Test av beaujolais nouveau 2025: Årets nye vin smaker nok best to uker etter lansering - men skaff deg flaskene nå

Hvis du har planlagt å smake på den allerede på slippdagen som er 20. november, ikke server den for kald. 2025 er en årgang med tanniner og en viss robusthet.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

Matprisen 2025: Årets kjøkken er Mortens Kro

Mortens Kro på Gjelleråsen utenfor Oslo har som motto «der maten er go’» - det overbeviste juryen i Matprisen 2025.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
Prøv britenes versjon av gløgg og bli overbevist
Ukens drink
Mulled wine

Prøv britenes versjon av gløgg og bli overbevist

I mulled wine er det rødvin og krydder, og ikke sterkere saker, som ofte er tilfellet med hjemmelaget gløgg. Det gjør den snillere for alle. Varmer godt gjør den likevel.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

101 nyheter spesialpol testet: Cabernet og tanniner krever stor tålmodighet
+
Tester

101 nyheter spesialpol testet: Cabernet og tanniner krever stor tålmodighet

Og ikke minst et romslig vinbudsjett, for toppvinene fra Bordeaux har økte mye i pris bare på ett år.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Her får du et nytt syn (og smak) på chilensk vin
+
Godbiter i pollisten

Her får du et nytt syn (og smak) på chilensk vin

Gjennom gamle og upodete vinstokker, økologisk dyrking og forsiktig vinmaking skaper De Martino et nytt og spennende møte med chilensk vin.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Old-school rødvinskupp fra Portugal
+
Ukens vin

Old-school rødvinskupp fra Portugal

149,90 er utrolig billig for denne økologiske vinen som representerer en solid tradisjon fra det indre av det portugisiske høyland.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Slik lager du en helnorsk burger av reinsdyr med kantareller og multedressing
Dagens rett
Burger av reinsdyr med kantareller og multedressing

Slik lager du en helnorsk burger av reinsdyr med kantareller og multedressing

Denne burgeren går utenpå det meste, og det til tross for at den er helt fri for både cheddar, ketchup og pommes frites.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Test av beaujolais nouveau 2025: Årets nye vin smaker nok best to uker etter lansering - men skaff deg flaskene nå
+
Tester

Test av beaujolais nouveau 2025: Årets nye vin smaker nok best to uker etter lansering - men skaff deg flaskene nå

Hvis du har planlagt å smake på den allerede på slippdagen som er 20. november, ikke server den for kald. 2025 er en årgang med tanniner og en viss robusthet.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her