Dømt for ulovlig innleie

Gulating Lagmannsrett har dømt Mood Restauranter AS for brudd på arbeidsmiljøloven.
Redaksjonen
27 Februar 2008 - 12:00

Bartender Jay A. Tucker fikk dermed medhold etter å ha tapt i første rettsinstans.
 
Ankesaken dreier seg om bruk av vikarer og deres ansettelsesforhold og bruk av midlertidige innleieavtaler for å dekke et fast bemanningsbehov.
 
Gulating Lagmannsrett sier at et vikariat må være konkret begrenset i en eller annen form.
 
Midlertidig
I juli 2005 inngikk Tucker en midlertidig arbeidsavtale med Banco Restauranter AS, som var Mood Restauranters daværende navn. Han ble ansatt i stilling som bartender/servitør 94 timer per måned, men kunne i følge avtalen arbeide ekstra etter avtale med arbeidsgiver.
 
Så ble det inngått en ny avtale. Vilkårene var de samme. Etter dette fikk Tucker en ny midlertidig ansettelse, men nå i et selskap med navn Bartenderutleie AS.
 
Ulovlig innleid
Da bartenderen påpekte at han var ulovlig innleid, ble det avholdt forhandlingsmøter i juni 2006. Partene ble enige om at arbeidsgiveren skulle oversende et forslag til ansettelseskontrakt. To dager senere fikk Tucker oversendt forslaget - med en ukes svarfrist.
 
Ett av punktene i forslaget til arbeidsavtale inneholdt en klausul om at Tucker ikke skulle kunne arbeide i potensielt konkurrerende virksomheter til Mood Restauranter uten samtykke fra arbeidsgiver.
 
Tucker ønsket dette punktet endret, men det aksepterte ikke arbeidsgiver.
 
Tucker reiste sak i juli 2006 med krav om fast ansettelse samt erstatning. Senere ble påstanden endret til kun å gjelde krav om erstatning.
 
Vikar?
Gulating Lagmannsrett mener at det ikke fremgikk noe konkret, verken av arbeidsavtalene eller på annen måte, hvem det ble vikariert for eller om Jay Tucker i det hele var ansatt i et vikariat.

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil
Annonse

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke, for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får tilsendt to ukentlige tips om viner som allerede står i polhyllene.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

Noen klassikere blir aldri feil - denne gir både god vin og lav pris
+
Ukens vin

Noen klassikere blir aldri feil - denne gir både god vin og lav pris

Denne pinot grigioen er en klassiker som har vært med oss i et par tiår. Og prisen er fortsatt veldig god.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

Fest med chenin fra Loire i spesialpolet i august
+
Tester

Fest med chenin fra Loire i spesialpolet i august

Loire og chenin er en kombinasjon som er vel så interessant som Burgund og chardonnay. For du får mye mer for pengene.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Har du plukket sopp og tyttebær, må du lage denne gryteretten
Dagens rett

Har du plukket sopp og tyttebær, må du lage denne gryteretten

Med så mye deilig sopp og tyttebær i skogen tjuvstarter vi høstsesongen og serverer en viltgryte med en vri.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

I dag lager vi grillspyd av kveite og reker
Dagens rett

I dag lager vi grillspyd av kveite og reker

Grilling er moro når det varieres, og her kommer en litt uvanlig men spenstig kombinasjon av kveite, bacon, agurk og reker.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
Noen klassikere blir aldri feil - denne gir både god vin og lav pris
+
Ukens vin

Noen klassikere blir aldri feil - denne gir både god vin og lav pris

Denne pinot grigioen er en klassiker som har vært med oss i et par tiår. Og prisen er fortsatt veldig god.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Fest med chenin fra Loire i spesialpolet i august
+
Tester

Fest med chenin fra Loire i spesialpolet i august

Loire og chenin er en kombinasjon som er vel så interessant som Burgund og chardonnay. For du får mye mer for pengene.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Pinot noir-perler med kjendissignatur
+
Godbiter i pollisten

Pinot noir-perler med kjendissignatur

At disse vinene er så strålende, har med måten druene er dyrket på, opprinnelse og kompetansen bak.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Smak på soloppgangen i Libanon - eller opplev noe virkelig historisk
+
Ukens vin

Smak på soloppgangen i Libanon - eller opplev noe virkelig historisk

Det er nemlig navnet på denne roséen – og den unike hvitvinen den har følge med, er i en liga for seg.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

La laksen bli eplekjekk
Dagens rett

La laksen bli eplekjekk

En deilig lakserett med nydelig smak av eple er dagens fristende oppskrift.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Har du plukket sopp og tyttebær, må du lage denne gryteretten
Dagens rett

Har du plukket sopp og tyttebær, må du lage denne gryteretten

Med så mye deilig sopp og tyttebær i skogen tjuvstarter vi høstsesongen og serverer en viltgryte med en vri.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her