Drinker kun til klokken 01

Det kan bli tidlig slutt på drinker i baren på hotell og restauranter i Kragerø.

Tidligere har hotelleier Thor-Olaf Hegna, som eier Victoria Hotell, ønsket seg full stopp i skjenkingen en halv time etter midnatt.
 
Nå har administrasjonen i Kragerø foreslått at brennevin bare skal skjenkes til klokkken 01.00. Dette fører til problemer for Quality Spa & Resort Kragerø, som i dag skjenker brennevin frem til 02.30.
 
Frykter konsekvensene
Samtidig foreslår man at når det gjelder øl og vin, kuttes skjenkingen inn en halvtime.
 
Skjenkestedene spahotellet, Jensemann, Lanternen, El Paso, Onkel Oscar, Stabbestabrygga og Stopp en halv reagerer. Nå frykter de økonomiske konsekvenser ved slik innskrenking.
 
- En slik tidlig skjenkestopp vil føre til færre arbeidsplasser og tap av et levende helårs kulturtilbud, heter det i et svar fra næringen til administrasjonen.
 
Rammer hardt
- Etter vårt skjønn grenser det til uansvarlighet å skulle bringe alkoholkonsumet bort fra ordensvakter og politiets kontroll og inn i private hjem, står det i brevet frs næringen.
 
Vridning
- Det er skremmende at det kommer et slikt forslag - ikke minst i en turistkommune - som forandrer på forutsetningen til å drive. Kampen vår er mot hoteller fra Oslo til Kragerø. Vi er særdeles avhengig av å kunne konkurrere på linje med andre. Den muligheten har vi i dag og det håper jeg inderlig vil fortsette. Blir forslaget om innskrenking vedtatt, endrer det våre forutsetninger for drift, sier direktør Petter Jørgensen på spahotellet Varden.

Kommende kurs

Forsiden akkurat nå

Til toppen