Drøm til viltet

Disse sørfranske vinene er blant favorittene til høstens beste viltmiddager.

Nå kan du gratis få godbiter i pollisten som e-post. Se lenger ned for mer informasjon.

Bandol skiller seg kraftig ut fra resten av den franske rivieraens røde viner. Først og fremst ved at mourvèdre er hoveddrue, men også gjennom jordsmonnet som bidrar med mye karakter.

Kjølig eleganse
Og de domaine'ne Pibarnon og Tempier, som tilhører den absolutte Bandol-eliten, sørger på hver sin måte å uttrykke dette særpreget.

Aase E. Jacobsen Foto: Gunnar Mjaugedal

Forholdene på førstnevnte vingård er ideelle for å oppnå kjølig eleganse. Hvilket egentlig er en motsigelse tatt druens varmekjære egenskap i betraktning.

Men høyden over havet for vinmarkene som beskyttes mot Mistral-vinden fra nord sørger for optimal og langsom modning. Derfor holder også husets enkleste bandol, Le Restanques de Pibarnon 2005 (49559) veldig høy kvalitet. Og roséen fra samme produsent er så god som en rosé kan bli.

Tre store
Tempier er også en klassiker, men varmere og rikere i frukten, og litt mindre utviklet, i hvert fall gjelder det for 2004 som var svært vellykket for Tempier. Hvilket den "vanlige" Domaine Tempier Bandol Rouge 2004 (49563) er et strålende bevis på. Stor fylde og flott konsentrasjon gjør den til en god kandidat for kjelleren.

Den overgås imidlertid av sine storebrødre, Domaine Tempier Bandol Rouge La Tourtine 2004 (49561) og Domaine Tempier Bandol Rouge La Migoua 2004 (49562) som begge finnes i tilleggsutvalget.

Bestill vinen med en gang
Ønsker du å bestille noen av vinene (gjelder ikke de fra tilleggsutvalget) trykker du bare på vinnavnet og du flyttes direkte til Apéritifs Polliste og bestillingsrutinen.
 
Vi gjør oppmerksom på at på grunn av denne spaltens popularitet, og siden enkelte viner er tilgjengelig i mindre kvanta enn andre, kan det oppstå en utsolgt-situasjon. Du vil i så fall få beskjed om det fra Vinmonopolet, samt vanligvis også en dato for når vinen atter er å få tak i.

Slik bestiller du fra tilleggsutvalget
Det er ikke noe i veien for at du kan bestille den til ditt lokale polutsalg, men minstekvantum er gjerne seks flasker.

Du sender da en epost til kundesenter@vinmonopolet.no og får deretter en bekreftelse på når varene kan hentes.
 

Le Restanques de Pibarnon 2005

Produsent:
Ch. de Pibarnon
Utvalg:
Bestillingsutvalg
Volum:
0.750l
Land:
Frankrike
Område:
Provence
Pris:
194,90 kr
Varenummer:
4955901
91 Poeng
Les smaksnotatene »

Domaine Tempier Bandol Rouge 2004

Produsent:
Dom. Tempier
Utvalg:
Bestillingsutvalg
Volum:
0.750l
Land:
Frankrike
Område:
Provence
Pris:
233,00 kr
Varenummer:
4956301
92 Poeng
Les smaksnotatene »
Dersom du ønsker å bestille flere produkter, kan du også velge fritt fra Apéritifs polliste eller søke deg frem til de varene du er ute etter.

Godbiter i pollisten som e-post:
Hver onsdag , altså én dag før alle andre kan lese om det, får du som abonnerer på godbiter i pollisten en e-post rett i postkassen din. Selvfølgelig helt gratis . Les mer her (klikk) og bli abonnent.

Kommende kurs

Forsiden akkurat nå

Til toppen