Du kan også bake de saftigste boller. Se disse oppskriftene

Bolleoppskrifter

Her får bollene virkelig mye smak

 

Hveteboller med solbær og rømme

Antall porsjoner

20

Tilberedningstid

1 time og 10 minutter

Ingredienser

0.5 l
150 g
15 g

Fremgangsmåte

Ha alle ingredienser unntatt smør, rømme og solbær i en eltebolle, og elt i ca. 15 minutter eller til deigen er smidig og slipper kantene.

Tilsett smør i små terninger, og elt i nye 15 minutter. Pass på at alt smøret er eltet godt inn i deigen. Legg deigen i en egnet bolle til heving.

Dekk med plastfolie, sett den lunt, og la den heve til dobbel størrelse.

Del deigen i 20 boller på ca. 120 g. Sett dem på melet underlag, dekk med plast, og la dem heve i ca. 30 minutter.

Kjevle hver bolle til ca. 15 cm i diameter. Legg dem på stekebrett med bakepapir, dekk med plastfolie, og la dem heve til dobbel størrelse.

Pensle bollene med sammenvispet egg, legg 1 ss rømme eller crème fraîche på midten, og legg på 2 ss solbær. Strø på 1 ts sukker på toppen av bærene.

Stek bollene ved 180-200 grader i 10-15 minutter.

Bærene kan gjerne være frosne. Det smaker også godt med bringebær, halve druer eller plommer i båter. Ikke bare ser det fint ut, det smaker helt fantastisk også.
 
Oppskriften er hentet fra boken Morten Schakenda om boller, brød og tilfeldigheter fra bakeriet i Lom av John Rørdam som er finalist til Beste norske kokebok 2009.
 

Sendt inn av

Foto: Pål Røhdal

Vurder oppskriften

/5 etter anmeldelser
Din vurdering:

Legg i min kokebok

Gå til min kokebok »

Kommende kurs

Forsiden akkurat nå

Til toppen