DAGENS RETT: Sommerlig skinke med potet- og urtesalat

Dagens rett Sommerlig skinke med potet- og urtesalat

Du trenger bare god skinke, så er du nesten i mål

Store skiver av god skinke med potet- og urtesalat smaker virkelig av sommer. Du trenger kanskje ikke oppskrift, men her er den.

Det skal ikke mer til enn et godt tilbehør til for å gjøre de enkleste retter til en minigourmetopplevelse.

Lag en stor porsjon av potetsalaten så har du til helgens piknik, eller en fantastisk lunsj dagen derpå.

Se flere oppskrifter med god skinke her

Sommerskinke med potet- og urtesalat

Fremgangsmåte

Dressing:
Bland eggeplommer, ansjos, hvitløk, parmesan og vineddik og kjør det sammen i hurtigmikser eller med stavmikser.

Spe inn olivenoljen litt etter litt og smak til med Worchestershiresaus, salt og pepper. Spe sausen med litt vann om nødvendig.

Potet- og urtesalat:
Del de største potetene i to, og kok dem knapt møre. Hell av vannet og la potetene dampes tørre. Avkjøl og del dem i store biter.

Hell det meste av dressingen over potetene og bland alt. La stå og trekke smak en stund, og smak til med salt og pepper.

Server den røkte skinken i skiver med potet- og urtesalaten og resten av dressingen ved siden av.

Tips: Denne potetsalaten er deilig til sommerens grillretter også.

Se flere oppskrifter med god skinke her

Og flere gode salater finner du her

Deilige oppskrifter og tips til pikniken

Lag din egen personlige kokebok enten ved å legge denne oppskriften direkte inn fra aperitif.nos oppskrifter eller komponere dine egne.

Bli medlem av Apéritifs Mat- og vinklubb og oppnå store fordeler samtidig

Få dagens rett som nyhetsbrev

 

Sendt inn av

Foto: Matprat/Mari Svenningsen

Vurder oppskriften

/5 etter anmeldelser
Din vurdering:

Legg i min kokebok

Gå til min kokebok »

Kommende kurs

Forsiden akkurat nå

Til toppen