Dussinet fullt for Oslo i ny internasjonal matguide

12 kjøkkensjefer fra Stor-Oslo er kommet med i første utgave av oppslagsverket "The International Who's Who of Chefs 2004-2005".
Redaksjonen
27 Oktober 2004 - 02:00

En liten biografi for hver av de 12 kjøkkensjefene er å finne i årets utgave, som altså er den første i rekken av et oppslagsverk planlagt publisert hvert annet år.

De 12 er plukket ut til å omtales sammen med omlag 3000 av verdens beste kjøkkensjefer - fra 70 land.

Dette er de 12 som er omtalt:
w  Pierre Espic, Åpent Bakeri
w  Eyvind Hellstrøm, Bagatelle Restaurant
w  Robert Harewood, Le Canard Restaurant
w  Trond Andresen, Le Canard Restaurant
w  Mats Larsson, Oro Restaurant
w  Stephen Hardi, Radisson SAS Plaza Hotel
w  Cyril Breteau, Radisson Julius Fritzner, Grand Hotel
w  Bent Stiansen, Statholdergaarden Restaurant
w  Baard Undahl, Toot's International Bar & Grill, Radisson SAS Airport
w  Roger Magnussen, Toot's International Bar & Grill, Radisson SAS Airport
w  Brian Schow, Trugstad Gård Restaurant
w  Tove Haga, Trugstad Gård Restaurant

Biografiene innholder personlige og familiære data, utdannelse og professionell bakgrunn, arbeidssteder, premieringer, anerkjennelser, mediaomtaler og bokutgivelser. I tillegg har de fleste tillatt gjengivelse av sine signaturoppskrifter.

Boken på mer enn 800 sider gir leserne en unik mulighet til å lære mer om kjøkkensjefene rundt om i verden. I tillegg tar forlaget mål av seg å presentere boken som den beste kokebok noensinne.

Få unike vintips sendt rett til din mobil
Annonse
Vintips som sms

Få unike vintips sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke – for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får 2 ukentlige vintips.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

Kopperkjele må til for å lage ekte carnitas
+

Kopperkjele må til for å lage ekte carnitas

Svinekjøtt stekt i smult i kopperkjele er utgangspunktet for en av Mexicos mest populære retter, carnitas, som også er kåret til verdens sjette beste gatemat. Det vanligste er å spise dem som tacos.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

Kupp i basis: kjøp den nå og legg den i vinkjelleren
+
Godbiter i pollisten

Kupp i basis: kjøp den nå og legg den i vinkjelleren

Denne vinen har allerede dokumentert sitt store lagringspotensial.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

På Rosetta i Mexico by lager Elena Reygadas taco med en grønn tvist
+

På Rosetta i Mexico by lager Elena Reygadas taco med en grønn tvist

Blant levende planter og grønn vegetasjon malt på veggene i restauranten Rosetta i Mexico by, serveres retter av Elena Reygadas, utnevnt til The World’s Best Female Chef 2023 av The World’s 50 Best Restaurants. Men det er ikke en vegetarrestaurant.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

Lengselen etter Hellas-ferien blir mindre intens med dette i glasset
+
Ukens vin

Lengselen etter Hellas-ferien blir mindre intens med dette i glasset

For her får du bedre vin enn på de fleste «tabepnaer».

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
Kopperkjele må til for å lage ekte carnitas
+

Kopperkjele må til for å lage ekte carnitas

Svinekjøtt stekt i smult i kopperkjele er utgangspunktet for en av Mexicos mest populære retter, carnitas, som også er kåret til verdens sjette beste gatemat. Det vanligste er å spise dem som tacos.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Kupp i basis: kjøp den nå og legg den i vinkjelleren
+
Godbiter i pollisten

Kupp i basis: kjøp den nå og legg den i vinkjelleren

Denne vinen har allerede dokumentert sitt store lagringspotensial.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Med disse grillspydene får du en helt annen smaksopplevelse
Dagens rett

Med disse grillspydene får du en helt annen smaksopplevelse

San Jeok er en veldig tradisjonsrik koreansk rett som passer utmerket også i et grillmåltid her til lands.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Stekt asparges med nøtter kan serveres alene eller som tilbehør
Dagens rett

Stekt asparges med nøtter kan serveres alene eller som tilbehør

Nå er aspargesen blitt så tilgjengelig og rimelig, at du fint kan la den spille hovedrollen.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Sett tonen for sommeren med sjømat, musikk og vin
Matkurs og vinkurs
Vinmiddag i Oslo 13. juni

Sett tonen for sommeren med sjømat, musikk og vin

Den 13. juni inviterer vi til en helaften med smakfull sjømat, livlig musikk og nøye utvalgte viner.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

På Rosetta i Mexico by lager Elena Reygadas taco med en grønn tvist
+

På Rosetta i Mexico by lager Elena Reygadas taco med en grønn tvist

Blant levende planter og grønn vegetasjon malt på veggene i restauranten Rosetta i Mexico by, serveres retter av Elena Reygadas, utnevnt til The World’s Best Female Chef 2023 av The World’s 50 Best Restaurants. Men det er ikke en vegetarrestaurant.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her