Dyrest i Stavanger

Stavanger har Nordens dyreste hoteller. Det viser nye tall.
Redaksjonen
25 Mars 2009 - 16:00

Hotellprisene i byen har i løpet av det siste året passert prisene i både Oslo, Stockholm og København.
 
Norske hotellpriser har sunket det siste året. Det viser oversikten Hotel Price Index (HPI). Denne indeksen sammenligner den prisen norske gjester faktisk har betalt i fjerde kvartal i fjor.
 
Indeksen gjelder for hele verden.
 
Mye stigning
Prisene har falt i Oslo, men steget i Stavanger, Tromsø, Bergen og Trondheim.
 
Prisene er regnet om til norske kroner. Det betyr at valutauro og finanskrise har hatt stor betydning for årets HPI. Prisene i kriserammede Reykjavik har falt med hele 25 prosent.
 
Mest i Tromsø
Prisene i Tromsø har steget mest i Norden. Et gjennomsnittlig hotellopphold i fjor kostet 1 161 kroner, en stigning på hele 14 prosent fra fjerde kvartal i 2007.
 
Det gjør Tromsø til Nordens tredje dyreste hotellby etter Stavanger og København.
 
Også i Bergen og Stavanger har prisstigningen vært formidabel. I Stavanger økte de gjennomsnittlige hotellprisene med 7 prosent, til 1 251 kroner i løpet av fjoråret. Stigningen i Bergen var på 9 prosent, til 1 105 kroner.
 
I Trondheim steg prisene med beskjedne 1 prosent, fra 1 043 kroner i 2007 til 1 050 kroner i 2008.
 
Det er hotels.com som står bak indeksen.

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil
Annonse

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke, for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får tilsendt to ukentlige tips om viner som allerede står i polhyllene.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

En smak fra verdens mest unike vinområde
+
Godbiter i pollisten

En smak fra verdens mest unike vinområde

Fra Lisboas berømte kystlinje kommer noen av verdens mest lagringsdyktige viner laget i mikroantall, men også viner til priser som alle kan betale.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

Basishyllas skjulte perle til 199,90
+
Ukens vin

Basishyllas skjulte perle til 199,90

Jeg har tidligere kalt denne vinen sykt billig og magi for en liten penge, og det er den fortsatt.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Michelin-guiden: Stjernedryss i Bergen

Som de to eneste nye Michelin-stjernene for Norge i 2025, er det stor stemning for Gaptrast og Omakase by Sergey Pak.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

Forsiden akkurat nå
En smak fra verdens mest unike vinområde
+
Godbiter i pollisten

En smak fra verdens mest unike vinområde

Fra Lisboas berømte kystlinje kommer noen av verdens mest lagringsdyktige viner laget i mikroantall, men også viner til priser som alle kan betale.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Basishyllas skjulte perle til 199,90
+
Ukens vin

Basishyllas skjulte perle til 199,90

Jeg har tidligere kalt denne vinen sykt billig og magi for en liten penge, og det er den fortsatt.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Skotte skaper magi i «ukjent» spansk vinområde
+
Godbiter i pollisten

Skotte skaper magi i «ukjent» spansk vinområde

Master of Wine Norrel Robertson er mannen og vinene er nå tilgjengelig i Norge.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Skalldyrfest eller bare fisk til middag? Her er vinen du vil drikke
+
Ukens vin

Skalldyrfest eller bare fisk til middag? Her er vinen du vil drikke

Denne alvarinho-klassikeren gjør jobben til så vel skalldyr som til mer eller mindre forseggjorte sjømatretter.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Match kylling med asparges og reker - du vil ikke angre
Dagens rett

Match kylling med asparges og reker - du vil ikke angre

Kyllingfilet med reker og asparges samt en hjemmelaget hvitsaus er raskere serveringsklar enn du kanskje tror.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Michelin-guiden: Stjernedryss i Bergen

Som de to eneste nye Michelin-stjernene for Norge i 2025, er det stor stemning for Gaptrast og Omakase by Sergey Pak.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her