Eggende pris til Pascal

Eggende pris til Pascal

Konditoren tildelt hedersprisen Gla'egget.

– På høy tid, smilte konditor Pascal Dupuy da han tirsdag mottok hedersprisen Gla'egget.

Prisen ble innstiftet av Opplysningskontoret for egg og hvitt kjøtt i 2003, og er delt ut årlig ildsjeler som fremmer bruken av norske egg. Prisen ble delt ut i forkant av Verdens eggdag som var på fredag 14. oktober, skriver Nationen.

– Pascal brakte noe helt nytt til Norge da han kom hit på midten av 1990-tallet. Inntil da var kakeutvalget i norske konditorier ganske traust, sier juryleder og kommunikasjonssjef Åse Kringlebotn i MatPrat, Opplysningskontoret for egg og kjøtt.

– I flere år har han vært en dyktig ambassadør for norske egg gjennom den begeistring og matglede han har skapt med sin konditorkunst.

Pascal bruker ferske, norske egg i det meste av sin produksjon, sier Kringlebotn.

Jurylederen sier at prisvinneren ikke bare fremmer bruken av norske egg, men også andre råvarer fra norsk landbruk, som kremfløte og meierismør.

Da han startet virksomheten sin i Oslo, startet Pascal umiddelbart jakten på ferske egg av høy kvalitet. I dag får han levert ferske egg fra anerkjente Ek gårdspakkeri i Østfold to ganger i uken.

– Egg spiller en viktig rolle i nesten alle kaker. Jeg er opptatt av å bruke gode råvarer og å utnytte alt. Hos oss går nesten ingenting til spille, fastslår den nå prisbelønte konditoren.

(Foto: Kaia Means, MatPrat)

Kommende kurs

Forsiden akkurat nå

Til toppen