Egg er perfekt når du vil ha et lynraskt måltid, og du kan jo variere dem i utrolig mange former. Eggepanne er en mer fullverdig rett enn eksempelvis omelett eller eggerøre. Den er inspirert av italienernes frittata som rett og slett betyr stekt, men som inneholder mer enn bare egg, her er det kylling eller kalkun og ost som gjør den ekstra mettende. Og med en tomatsalat til, blir dette en klar utfordrer til pizza.
Flere deilige eggeretter finner du her
Eggepanne med kylling eller kalkun
Antall porsjoner
Tilberedningstid
Ingredienser
Fremgangsmåte
Pisk sammen egg, vann, salt og pepper. Hell eggeblandingen i en middels varm stekepanne.
Ha i resten av ingrediensene til frittataen og sett på lokk. La pannen stå ved svak varme til retten har stivnet. Du kan også steke den ferdig i stekeovn.
Server med tomatsalat og ferskt brød.
Her finner du flere deilige retter med egg
Se alt det god du kan bruke egg til
Her kan du søke i over 20 000 oppskrifter
Bli abonnent på Apéritifs Mat- og vinklubb og oppnå store fordeler samtidig
Sendt inn av Matprat.no
Foto: Matprat/Astrid Hals
Drikke som passer til denne oppskriften
-
90 Poeng
Tissot Crémant du Jura
Frankrike
Volum: 0.750 Pris: 299,90 Bestillingsutvalget -
85 Poeng
Deux Roches Plants du Carre Mâcon-Villages 2018
Frankrike
Volum: 0.750 Pris: 186,00 Basisutvalget -
87 Poeng
Hexamer Riesling vom roten Sandstein
Tyskland
Volum: 3.000 Pris: 449,90 Bestillingsutvalget -
88 Poeng
Ch. Salettes Bandol Rosé
Frankrike
Volum: 0.750 Pris: 269,90 Bestillingsutvalget -
87 Poeng
Krasna Hora La Blanca 2019
Tsjekkia
Volum: 0.750 Pris: 190,00 Bestillingsutvalget -
86 Poeng
Krasna Hora Ruby 2019
Tsjekkia
Volum: 0.750 Pris: 195,10 Bestillingsutvalget