Matkurs og vinkurs

Winemakers Dinner 27. juni i Oslo

Start sommeren med de nydeligste champagner til eksklusive råvarer

Start sommeren med de nydeligste champagner til eksklusive råvarer

På Stock er det duket for bobler i ypperste klasse fra Champagne Louis Roederer, Champagne Valentin Leflaive og André Clouet satt til lekre, spesialtilpassede retter.
26 Mai 2022 - 09:25

På Stock restaurant forberedes en av vårens mest eksklusive middager. Midt i en av årets mest hektiske perioder har kjøkkensjef Tord Skaalvik Johnsæter satt sammen en unik og nydelig meny perfekt tilpasset vinene til tre anerkjente champagnehus; Champagne Louis Roederer, Champagne Valentin Leflaive og André Clouet. 
Se den lekre menyen nederst i artikkelen.

Champagne Louis Roederer
Champagne Louis Roederer (Foto: Roederer)


Champagnehuset Louis Roederer ble i 1776 grunnlagt i Reims av far og sønn Dubois, og falt 60 år senere – etter noen omveier – i Louis Roederers hender. Louis hadde en visjonærs tilnærming til vinifikasjon og kjøpte opp flere grand cru-vinmarker, i sterk kontrast til det som den gang var normen. Han gjorde seg inngående kjent med de ulike parsellene og deres vekstforhold, og hadde et ledende prinsipp om at all god vin avhenger direkte av jordsmonnets kvalitet. Hans sønn brakte huset til nye høyder da han i 1987 for første gang produserte Cristal etter forespørsel fra Tsar Alexander II, og dermed dannet opphavet til konseptet "Cuvée de Prestige". Denne kvelden får vi blant annet servert deres store, lekre Louis Roederer Brut Vintage 2014.

Se hva Apéritif mener om vinene til Louis Roederer

Champange Leflaive Brut Rose

Valentin Leflaives historie begynner med Leflaive-familien, som i flere århundrer har vært styrt av godt håndverk og kjærlighet til Chardonnay. I 2015 begynte en ny epoke i familiesagaen, denne gangen med en eksepsjonell champagne. I 2020 fikk Valentin Leflaive offisiell godkjenning som Négociant Manipulant, og slo seg ned på splitter ny vingård i Oger, en av de mest prestisjefylte appellasjonene på Côte des Blancs i Champagne. Men det å lage champagne er ikke opp til tilfeldigheter og improvisasjon, og når man kommer fra Leflaive-familien og har strebet etter fortreffelighet i flere generasjoner, kan den endelige champagnen bare bli én ting; eksepsjonell. Vi gleder oss til å smake!

Familiehuset André Clouet har alltid vært en småskalaprodusent som utelukkende lager vin fra egne vingårder. I dag har til sammen åtte hektar av deres parseller den gjeve tittelen grand cru for pinot noir, druen vi stort sett finner i Clouets viner. Clouet produserer viner av svært høy kvalitet, og fokuserer på å utnytte druene og jordsmonnet til dets fulle potensial for stadig å forbedre vinene sine. Vinene har en fruktig, men tørr og velstrukturert stil med tydelig druesort, og med seg denne kvelden har de en av de mer sjeldne godsakene: André Clouet Chalky. 

Omgivelsenes kalkholdige jordsmonn kommer godt frem i André Clouet Chalky
Omgivelsenes kalkholdige jordsmonn kommer godt frem i André Clouets vin Chalky. (Foto: André Clouet)

Her kan du lese hva Apéritif mener om André Clouet sine viner

Annika Groven

Annika Groven kommer for å dele sin kunnskap med oss denne mandagen. Annika har mer enn 25 års erfaring fra bransjen, jobber til daglig tett med produsentene som er representert denne kvelden, og er grunnlegger og leder av Christiania Champagne Club, Norges største vinklubb. 
Vi gleder oss til å ta imot henne!

Kveldens meny. Endringer kan forekomme.
Kveldens meny. Endringer kan forekomme.

Ta vare på alle minnene fra denne smakingen

Logg deg inn på Mine sider og gå til Mine kurs. Der finner du en oversikt over alt du får smake denne kvelden. Der ligger alle opplysninger om vinene, og du kan legge inn dine kommentarer og merke de du liker som favoritt. Da har har du alt du har smak av viner tilgjengelig på mobilen til en hver tid. Med andre ord du trenger ingen app.

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil
Annonse

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke, for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får tilsendt to ukentlige tips om viner som allerede står i polhyllene.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

Klar for en ny måte å lage juleribbe på - med garantert sprø svor?
Dagens rett
Ribbe i melk

Klar for en ny måte å lage juleribbe på - med garantert sprø svor?

Det er lov til å eksperimentere med julematen, og her får du en oppskrift på en spennende vri på den tradisjonelle ribba.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

Så lekker kan juletorsken bli
Dagens rett

Så lekker kan juletorsken bli

For mange er torsk toppen av lykke til jul, og det er ikke rart når du får den servert slik som her i mandelpotetsuppe med spinat og hollandaise

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Miks denne sinte drinken til helgens innspurt med julefilmer
Ukens drink

Miks denne sinte drinken til helgens innspurt med julefilmer

Denne drinken er inspirert av julefilmen Elf fra 2003 - med Will Ferrell i hovedrollen. En perfekt kickstart for juleferien.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

Slik velger du drikke til juledesserten
Julemat
Drikke til juledesserten

Slik velger du drikke til juledesserten

Vi tøyser ikke med de søte juletradisjonene, derfor blir det også veldig klassisk i glasset.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
Klar for en ny måte å lage juleribbe på - med garantert sprø svor?
Dagens rett
Ribbe i melk

Klar for en ny måte å lage juleribbe på - med garantert sprø svor?

Det er lov til å eksperimentere med julematen, og her får du en oppskrift på en spennende vri på den tradisjonelle ribba.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Så lekker kan juletorsken bli
Dagens rett

Så lekker kan juletorsken bli

For mange er torsk toppen av lykke til jul, og det er ikke rart når du får den servert slik som her i mandelpotetsuppe med spinat og hollandaise

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Når beaujolais nouveau er vel over, er det tid for å gå tilbake til ekte vare
+
Godbiter i pollisten

Når beaujolais nouveau er vel over, er det tid for å gå tilbake til ekte vare

Det er ikke til å komme fra at det er med beaujolais fra de 10 cru-ene, at det blir spenning. Og denne for Norge nye produsenten overbeviser stort.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Super syrah i flere innpakninger – på et pol nær deg
+
Ukens vin

Super syrah i flere innpakninger – på et pol nær deg

Tre virkelig gode syraher servert på ulike måter, men fra samme magiske hånd.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Slik lager du julestemning på et øyeblikk
Dagens rett
Rugbrød med medisterkake og bacon

Slik lager du julestemning på et øyeblikk

Her får du en smakfull og enkel oppskrift som er perfekt nå i juleinnspurten.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Miks denne sinte drinken til helgens innspurt med julefilmer
Ukens drink

Miks denne sinte drinken til helgens innspurt med julefilmer

Denne drinken er inspirert av julefilmen Elf fra 2003 - med Will Ferrell i hovedrollen. En perfekt kickstart for juleferien.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her