Ikke bare er oppskriften utradisjonell, men kotelettene har heller ikke bein. Ved å skjære bort beinet før du marinere og steker, får du en finere form på kjøttstykket, og det blir raskere å tilberede. Husk at svinekjøtt er magert, så det skal ikke ha for hard eller lang varmebehandling.
Dagens rett

Hvis du noen gang var i tvil: Koteletter trenger ikke surkål
De hverdagslige kotelettene får et eksotisk løft i denne oppskriften med både raita og mangosalsa.
10 September 2025 - 00:05
Eksotiske kotelettbiffer med raita og mangosalat

Fremgangsmåte
- Skjær bort fett og bein fra kotelettene. Da får du fine små biffer.
- Rør krydder og olje sammen. Pensle biffene med blandingen og sett dem i kjøleskapet mens du lager tilbehøret.
- Raita:
- Hakk myntebladene til raitaen grovt og finhakk vårløken.
- Rør yoghurt, mynteblader og vårløk sammen. Smak til med salt og pepper.
- Mangosalat:
- Skrell mangoen, skjær mangokjøttet fri fra steinen og skjær mango og paprika i tynne skiver.
- Snitt vårløken fint og mynten grovt.
- Ha i ruccula og bland det hele sammen.
- Press 2 ss limesaft og rør det sammen med oljen.
- Smak dressingen til med salt og pepper og ha den over salaten ved servering.
- Kotelettene:
- Varm olje i en stekepanne på sterk varme. Brun kotelettene ca. 1 minutt på hver side.
- Skru ned til middels varme og stek dem ferdige ca. 3 minutter på hver side.
- Server kotelettene med mangosalaten, raita, nan- eller pitabrød, og gjerne litt ekstra lime ved siden av.
Mange lekre oppskrifter på koteletter finner du her
Drikke som passer til denne oppskriften
-
90 POENG
-
89 POENG
-
88 POENG
-
88 POENG
-
85 POENG
-
85 POENG
Forsiden akkurat nå