Ekstremt god, ekstremt liten

Ekstremt god, ekstremt liten

Kvaliteten på årets britiske drueavlinger er helt topp. Bare synd det blir så lite av den.

«Den forsvunne årgangen». Det er betegnelsen en britisk vinprodusent gir 2012-årgangen av britisk vin. Ifølge prognosene blir årets drueavling rundt 30 prosent lavere enn i tidligere år, skriver nettstedet Harpers.

LES OGSÅ: Krise i Champagne

Bob Lindo, eier av Carmel Valley Wines, er imidlertid strålende fornøyd med kvaliteten på druene, som han mener har utviklet seg overraskende godt etter at frosten rammet mange vingårder i mai. Nå tror han at etterspørselen kommer til å overgå tilbudet av britisk vin på kort til mellomlang sikt.

LES OGSÅ: Store frostskader i Østerrike

Larry Warr, eier av Henners i East Sussex har også opplevd en svikt i avlingen på rundt 30 prosent. Han stemmer imidlertid i lovprisingen av kvaliteten på vingårdens Pinot Noir og Chardonnay.

Innhøstingen av årets druer ligger ifølge Harpers sju til ti dager bak skjema.

Forsiden akkurat nå

Apéritifs Vinskole

Øk vinkunnskapen din med Apéritifs Vinskole. Fem kvelders undervisning, smaking og eksamen for kun 5450

Vi har fått mulighet til å redusere prisen betraktelig på Apéritifs vinskole. Du får nå fem kvelder med undervisning av en av Norges mest erfarne vinforelesere, smaking av til sammen 50 viner, avsluttende eksamen og diplom. Les hele saken

Vinkurs: Vin fra California

Lær alt om hvorfor californiske viner er så populære nå. Master of Wine, Mai Tjemsland tar deg med på en smaksrunde

Vin fra California er i vinden som aldri før. Det er ikke rart når kvaliteten er så høy, prisene så gunstige og variasjonen så stor. Bli med Master of Wine, Mai Tjemsland, på en rundtur blant disse fantastiske vinene. Les hele saken

Til toppen