Krise for Champagne

Champagnehusene har så langt i år solgt hele 45 millioner flasker mindre enn forventet. Millenniumsskiftet får hele skylden. Kan det bety lavere priser?
Redaksjonen
12 November 2000 - 02:00

Ingen tvil om at festen ved årtusenskiftet ble hypet. Det er i det minste det britiske supermarkeder erfarte og som fremdeles forsøker å selge det som ble kjøpt inn i forventningen om den store festen. Britiske importører har satt bremsen på og innkjøpt volum er halvert i følge Comité Interprofessionel des Vins de Champagne (CIVC). - Det ble ingen økningen i fjor i salget av champagne. Kun 2 prosent og ikke 15 til 20 prosent som var forventet, sier David Lorson, informasjonssjef i CIVC, i en kommentarer til Decanter.
 
Selv et topphus som Laurent-Perrier har merket følgene av sviktende salg og har opplevd et fall i aksjekursen på 27 cent. I Champagneområdet står det 40 millioner usolgte flasker som var ment for leveranse i år. Salgssvikten de første åtte månedene i år er på 45 millioner flasker sammenlignet med fjoråret. David Lorson sier han er redd for konsekvensene for en del champagnehus.
 
Supermarkedkjeden Sainsbury''s, en av Storbritannias fem største, ble tvunget til selge sitt eget campagnemerke Blanc Noir Champagne for halv pris på grunn av overskuddslageret i forbindelse med tusenårsskiftefesten som uteble.
 
Forståsegpåere i det britiske markedet hevder at dette blir den beste julen og nyttårsfeiringen for forbrukerne og den verste for de som produserer og selger champagne.

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil
Annonse

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke, for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får tilsendt to ukentlige tips om viner som allerede står i polhyllene.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

Michelin-guiden: Stjernedryss i Bergen

Som de to eneste nye Michelin-stjernene for Norge i 2025, er det stor stemning for Gaptrast og Omakase by Sergey Pak.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

Gi en spansk touch på mandagens middag med denne kikert- og skinkegryta
Dagens rett

Gi en spansk touch på mandagens middag med denne kikert- og skinkegryta

En rik og smakfull, men lettlaget gryterett - den slags oppskrifter er gull verdt i en travel hverdag.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Å sylte kveite er en super måte å servere fisken som forrett
Dagens rett

Å sylte kveite er en super måte å servere fisken som forrett

Kveite er en fet fisk som det passer godt å koke i en syrlig lake. Fisken får god smak og virker ikke så fet. Det blir derfor en perfekt start på måltidet.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

Lag en djevelsk god kombinasjon av tequila og solbærsaft
Ukens drink

Lag en djevelsk god kombinasjon av tequila og solbærsaft

Du har kanskje ikke prøvd å blande tequila og solbær før? Vi kan love at det smaker djevelsk godt.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå

Michelin-guiden: Stjernedryss i Bergen

Som de to eneste nye Michelin-stjernene for Norge i 2025, er det stor stemning for Gaptrast og Omakase by Sergey Pak.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Gi en spansk touch på mandagens middag med denne kikert- og skinkegryta
Dagens rett

Gi en spansk touch på mandagens middag med denne kikert- og skinkegryta

En rik og smakfull, men lettlaget gryterett - den slags oppskrifter er gull verdt i en travel hverdag.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Skotte skaper magi i «ukjent» spansk vinområde
+
Godbiter i pollisten

Skotte skaper magi i «ukjent» spansk vinområde

Master of Wine Norrel Robertson er mannen og vinene er nå tilgjengelig i Norge.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Skalldyrfest eller bare fisk til middag? Her er vinen du vil drikke
+
Ukens vin

Skalldyrfest eller bare fisk til middag? Her er vinen du vil drikke

Denne alvarinho-klassikeren gjør jobben til så vel skalldyr som til mer eller mindre forseggjorte sjømatretter.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Vinsmaking når det passer deg
Matkurs og vinkurs
Privat vinsmaking

Vinsmaking når det passer deg

Er dere en større gruppe som ønsker en privat og skreddersydd vinsmaking? Da må du se hit!

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Å sylte kveite er en super måte å servere fisken som forrett
Dagens rett

Å sylte kveite er en super måte å servere fisken som forrett

Kveite er en fet fisk som det passer godt å koke i en syrlig lake. Fisken får god smak og virker ikke så fet. Det blir derfor en perfekt start på måltidet.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her