Ekte håndverksøl

Ekte håndverksøl

Disse franske ølene er 100 prosent håndlaget og har dermed all smaken i behold under korken.

Aase E. Jacobsen Foto: Gunnar Mjaugedal

 
La Salamandre Pur Malt (5366) og Loirette Blonde (5363) er ufiltrerte, upasteuriserte og flaskegjæret. Akkurat slik ølet ble laget før i tiden. De er dermed uklare, har veldig rene og gode smaker av råvarene og et «naturlig» og tykt skum. I tillegg er de økologiske.

Les mer om pasteurisering

Salamandre er fyldigere og rikere, og et veldig godt matøl, mens Loirette er mer en typisk tørsteslukker.

Vinfolkets øl

Ølene er brygget hos det bittelite (80.000 liter) bryggeriet Brasserie de la Pigeonelle. Beliggenheten midt i vindistriktet Touraine, gjør at det er en enslig svale. Like fullt har det fått en kultstatus blant vinfolket på franske vinbarer.
For når ganen er utslitt av tanniner og vinsyre, er det ingenting som smaker så godt som en leskende øl. Og dette kan vel også alle nordmenn som har vært på vinsmakinger underskrive på.

Brødrene Stephane og Ludovic Hardouin startet bryggeriet for ti år siden i det som ser ut som en 60-talls vaskekjeller etter å ha eksperimentert en stund med hjemmebrygging. Og ikke minst etter å ha jobbet som distributører for belgisk øl i Paris.

Belgisk, tysk og britisk

Belgisk øl er derfor idealet, men råvarene er lokale. Siden Loire har en rekke småbønder som jobber økologisk, lot det seg derfor gjøre å kombinere økologi med kortreisthet.

Les mer om overgjæret øl

Den belgiske inspirasjonen til tross er valg av malt tyskinspirert (Pils og Munich) og humlevalget går mer i britisk retning. Til Salamandre er det brukt de engelske og veldig klassiske humletypene Admiral og Fuggle, den ene med høy og den andre med lavere alfasyreverdi. Til Loirette noe mer aromatisk humlebruk gjennom Strisselspalt fra Alsace og den bitrere Brewers Gold.
 
Bestill ølet med en gang
Ønsker du å bestille trykker du bare på ølnavnet og du flyttes direkte til Apéritifs Polliste og bestillingsrutinen.
Vi gjør oppmerksom på at på grunn av denne spaltens popularitet, og siden enkelte øl er tilgjengelig i mindre kvanta enn andre, kan det oppstå en utsolgt-situasjon. Du vil i så fall få beskjed om det fra Vinmonopolet, samt vanligvis også en dato for når ølet atter er å få tak i.
 

La Salamandre Blonde

Produsent:
Brasserie Pigeonnelle
Utvalg:
Bestillingsutvalget
Volum:
0.750l
Land:
Frankrike
Område:
Loire
Pris:
129,90 kr
Varenummer:
536601
88 Poeng
Les smaksnotatene »
 

Loirette

Produsent:
Brasserie Pigeonnelle
Utvalg:
Bestillingsutvalg
Volum:
0.750l
Land:
Frankrike
Område:
Loire
Pris:
104,90 kr
Varenummer:
536301
84 Poeng
Les smaksnotatene »
Dersom du ønsker å bestille flere produkter, kan du også velge fritt fra Apéritifs polliste eller søke deg frem til de varene du er ute etter.

 

Kommende kurs

Forsiden akkurat nå

Til toppen