Ekte spansk på Holmenkollen 

Den 28. oktober til og med 5. november blir det ekte spansk stemning på Holmenkollen Park Hotel når tre kjøkkensjefer fra luksushotellkjeden Paradores skal gjestespille. Paradores er en samling hoteller med stor historisk betydning i åtte byer som av UNES
Redaksjonen
23 September 1999 - 15:27

Paradores-hotellene er godt spredt utover hele Spania. De tre

kjøkkensjefene som skal demonstrere det andre Spania, langt borte fra turiststedenes internasjonale meny, representerer derfor hver sin kulinariske region. Antonio Moledo som er ekspert på fisk og konditori er i dag kjøkkensjef i Tui. Mens Rafael Najera har spesialisert seg på Navarras kjøkken, er Pedro Gonzalez Madrids favoritter fra Andalusia. Alle tre har 30-35 års erfaring med det spanske kjøkken, så her overlates intet til tilfeldighetene.
 
Selv om spansk kjøkken på langt nær ikke bare er tapas, blir det mulig å smake mye av det slaget også siden hotellbaren gjøres om til tapasbar disse dagene. Her blir det tapas du garantert ikke har smakt i Norge før som tørket tunfisk. Galleriet som er hotellets spisesal vil ha bugnende koldtbord hver kveld, og i de Fem Stuer blir det spansk meny både lunsj og middag.
 
Som ved de fleste andre gjestespill blir en rekke råvarer importert for anledningen. Som alle krydre som skal brukes. Også inkludert saltet som kommer fra Galicia. Samt chorizo-pølsene som er vanskelig å kopiere her til lands. Det gjelder selvsagt også manchego-osten. Paradores-chefene er fornøyd med tilbudet av spanske kvalitetsviner i Norge, kanskje med unntak av sherry som jo ikke er noe stort segment her. Hotellets vinansvarlig Christer Öqvist sørger derfor for et bredt utvalg av gode viner som skal følge så vel tapas som de store menyene.
22..10.99
 
Tekst: Aase E. Jacobsen

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil
Annonse

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke, for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får tilsendt to ukentlige tips om viner som allerede står i polhyllene.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

Gi en spansk touch på mandagens middag med denne kikert- og skinkegryta
Dagens rett

Gi en spansk touch på mandagens middag med denne kikert- og skinkegryta

En rik og smakfull, men lettlaget gryterett - den slags oppskrifter er gull verdt i en travel hverdag.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

Å sylte kveite er en super måte å servere fisken som forrett
Dagens rett

Å sylte kveite er en super måte å servere fisken som forrett

Kveite er en fet fisk som det passer godt å koke i en syrlig lake. Fisken får god smak og virker ikke så fet. Det blir derfor en perfekt start på måltidet.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Lag en djevelsk god kombinasjon av tequila og solbærsaft
Ukens drink

Lag en djevelsk god kombinasjon av tequila og solbærsaft

Du har kanskje ikke prøvd å blande tequila og solbær før? Vi kan love at det smaker djevelsk godt.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

Forsiden akkurat nå
Gi en spansk touch på mandagens middag med denne kikert- og skinkegryta
Dagens rett

Gi en spansk touch på mandagens middag med denne kikert- og skinkegryta

En rik og smakfull, men lettlaget gryterett - den slags oppskrifter er gull verdt i en travel hverdag.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Å sylte kveite er en super måte å servere fisken som forrett
Dagens rett

Å sylte kveite er en super måte å servere fisken som forrett

Kveite er en fet fisk som det passer godt å koke i en syrlig lake. Fisken får god smak og virker ikke så fet. Det blir derfor en perfekt start på måltidet.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Skotte skaper magi i «ukjent» spansk vinområde
+
Godbiter i pollisten

Skotte skaper magi i «ukjent» spansk vinområde

Master of Wine Norrel Robertson er mannen og vinene er nå tilgjengelig i Norge.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Skalldyrfest eller bare fisk til middag? Her er vinen du vil drikke
+
Ukens vin

Skalldyrfest eller bare fisk til middag? Her er vinen du vil drikke

Denne alvarinho-klassikeren gjør jobben til så vel skalldyr som til mer eller mindre forseggjorte sjømatretter.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Ønsk sommeren velkommen med denne kombinasjonen av fisk og rabarbra
Dagens rett

Ønsk sommeren velkommen med denne kombinasjonen av fisk og rabarbra

I denne oppskriften kan du bruke enten makrell eller småørret. Begge smaker sommerlig med dette tilbehøret.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Lag en djevelsk god kombinasjon av tequila og solbærsaft
Ukens drink

Lag en djevelsk god kombinasjon av tequila og solbærsaft

Du har kanskje ikke prøvd å blande tequila og solbær før? Vi kan love at det smaker djevelsk godt.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her