El Bulli best

El Bulli og Ferran Adria er for tredje året på rad kåret til verdens beste restaurant i The S. Pellegrinos kåring over de 50 beste restaurantene i verden.
Redaksjonen
22 April 2008 - 14:04

Heston Blumenthals The Fat Duck kom på andreplass, mens Pierre Gagnaires restaurant i Paris tok tredjeplassen.
 
Utfordrer
Den spanske restauranten Mugaritz kom på fjerdeplass. Dette er den høyeste plasseringen for denne restauranten noensinne.
 
Restauranten kom med på listen første gang i 2006, da med en imponerende 10. plass. I fjor klatret restauranten til sjuendeplass. Årets plassering viser at Andoni Luis Aduriz er i hælene på de tre legendene foran ham.
 
Noma på tiende
Noma i København kom på tiendeplass, og er altså i verdensklasse.
 
Restaurantrankingen S. Pellegrino World's 50 Best Restaurants er bestemt av et internasjonalt panel som kalles The Nespresso World's 50 Best Restaurants Academy.
 
Panelet består av nesten 700 kokker, matskribenter, restaurantkritikere og andre eksperter. Hele 200 av panelet stemte for første gang i år.
 
I en egen avstemning skulle inspektørene nevne hvilke restauranter de anbefalte i forskjellige regioner.
 
Her var det mulig å stemme på to restauranter.
 
Bagatelle på listen
I regionen som omfatter Norge, Sverige og Danmark ble Bagatelle en av de fem restaurantene som kom med på listen. Alle de fire andre restaurantene kom fra Sverige. Disse var F12, Mathias Dahlgren, Lux og Operakällaren - alle i Stockholm.
 
Kategorien der det handler om å kåre anbefalte restauranter i en region er ny av året.

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil
Annonse

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke, for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får tilsendt to ukentlige tips om viner som allerede står i polhyllene.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

Disk opp med unike hvitviner til den norske sjømaten
+
Godbiter i pollisten

Disk opp med unike hvitviner til den norske sjømaten

Det som gjør dem så spesielle er at de er laget av druer som kunne vært brukt til den letteste sherrystilen, men uten spritforsterkning.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

Denne knusktørre boblevinen har tatt Norge med storm
+
Ukens vin

Denne knusktørre boblevinen har tatt Norge med storm

Med en pris på 189,90 er den blitt en «go-to»-vin for mange på jakt etter noe som både er rimelig og ikke minst godt.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Verdens mest bærekraftige restaurant har også tre stjerner
+

Verdens mest bærekraftige restaurant har også tre stjerner

Aponiente har ikke bare tre Michelinstjerner, men er også verdens mest bærekraftige restaurant som vekker oppmerksomhet langt utenfor Spanias grenser, og ikke bare for maten.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

Grappakongen Poli tenker nytt - igjen
+

Grappakongen Poli tenker nytt - igjen

Ikke bare startet Poli ginbølgen i Italia, de har også laget whisky – nok en gang i en klasse for seg. Men grappa er fortsatt hjertebarnet.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
Disk opp med unike hvitviner til den norske sjømaten
+
Godbiter i pollisten

Disk opp med unike hvitviner til den norske sjømaten

Det som gjør dem så spesielle er at de er laget av druer som kunne vært brukt til den letteste sherrystilen, men uten spritforsterkning.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Denne knusktørre boblevinen har tatt Norge med storm
+
Ukens vin

Denne knusktørre boblevinen har tatt Norge med storm

Med en pris på 189,90 er den blitt en «go-to»-vin for mange på jakt etter noe som både er rimelig og ikke minst godt.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

En flaske liebfraumilch til nesten samme pris som for en treliter?
+
Godbiter i pollisten

En flaske liebfraumilch til nesten samme pris som for en treliter?

Ja, det er et dristig påfunn som fortjener oppmerksomhet fordi kvaliteten er av en annen verden.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Smakskraft behøver ikke bety høy alkohol
+
Ukens vin

Smakskraft behøver ikke bety høy alkohol

Med 12 prosent er denne rødvinen beviset at også varmklima-vinområder kan lage en vin med både kraft og friskhet.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Denne middagen lager du på 15 minutter - og får julestemning på kjøpet
Dagens rett

Denne middagen lager du på 15 minutter - og får julestemning på kjøpet

Vi er midt i juleinnspurten, og da er dette lettlagde middagsforslaget med risotto og julepålegg eller rester perfekt.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Verdens mest bærekraftige restaurant har også tre stjerner
+

Verdens mest bærekraftige restaurant har også tre stjerner

Aponiente har ikke bare tre Michelinstjerner, men er også verdens mest bærekraftige restaurant som vekker oppmerksomhet langt utenfor Spanias grenser, og ikke bare for maten.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her