El Bulli tømmer kjelleren på auksjon

El Bulli tømmer kjelleren på auksjon

Du kan sikre deg en del av El Bulli-historien når 10.000 flasker fra restaurantens kjeller selges på auksjon.

El Bulli ble kåret til verdens beste flere ganger før den stengte dørene for godt i juli i fjor. Eier og gründer Ferran Adrià varslet at han vil vie seg til å utvikle nye teknikker innen gastronomien, og det planlegges en nyåpning av El Bulli som en kulinarisk tenketank i 2014.

LES OGSÅ: Siste måltid på El Bulli

Men først skal den legendariske restauranten kvitte seg med vinkjelleren sin. Det er Sotheby’s som har fått jobben med å selge de rundt 10.000 flaskene, skriver The Drink Business.

Vinkartet besto av 139 sider og 1.600 forskjellige viner, de fleste fra områder som Bordeaux, Burgund, Piemonte og California. I tillegg var utvalget av spanske viner godt, med mange små og ukjente produsenter i restaurantens nærområde nord for Barcelona representert.

De dyreste vinene var Romanée-Conti 1999 fra Domaine de la Romanée-Conti til 5.350 euro og Château Pétrus 2000 til 3.745 euro.

Forsiden akkurat nå

Cocktails med noe attåt og karaoke for lukkede dører. Det er oppskriften for Bergens hotteste bar akkurat nå

Bak store persienner, en låst dør med en ringeklokke, i en av byens trange gater, finner du Bergens nyeste tilskudd i barverdenen. Lukket Selskap heter baren, og nå er målet for barsjef Odd Fjeldsgaard Rasmussen og eierne i Bargruppen å gjøre byen mer internasjonal. Les hele saken

Til toppen