Eleganse fra Rioja - vinsmaking og tapas med Montecillo

Opplev Montecillo - et av de mest elegante vinhus i det spanske vinområdet Rioja. Deres vinmaker gjennom mange år, María Martínez Sierra, kommer til Bergen og deler både sin kunnskap og ikke minst sine fantastiske viner med deg.
Redaksjonen
17 Januar 2006 - 09:39

Denne kvelden står i det kjente spanske vinområdet Rioja sitt tegn i det vi får celebert besøk fra en av de mest innflytelsesrike kvinnelige vinmakere i Spania, María Martínez Sierra, samt Montecillos internasjonale eksportsjef, Jesus García.

Martínez Sierra har vært ansvarlig for Montecillos viner i mer enn et kvart århundre etter at Osborne overtok vingården i 1973. Bodegaen disponerte på denne tiden Riojas største enkeltvinmark, El Montecillo, noe som var svært risikabelt med tanke på det vekslende klimaet i området. De aller fleste vinprodusenter velger å kjøpe druer fremfor egen dyrking.

Huset solgte sine vinmarker i 1979 og har siden satset på å kjøpe inn de beste druene fra de forskjellige produsentene. Dette sikrer en meget jevn produksjon med høy kvalitet år etter år. Risikoen er at i svake år ikke produseres vin i det hele tatt ved Montecillo, slik det skjedde i 1992, eller at man kun produserer crianza som i 1993 og 1997.

Montecillo er et av de eldste vinhusene i Rioja, og deres fokus på kvalitet er uovertruffen i området. Det som skiller Montecillo fra andre bodegaer er det velintegrerte fatpreget. Fatene som brukes er utelukkende franske og av den finporete typen, fra Allier og Tronçais og aldri eldre enn 10 år gamle. Først modnes vinen i tre måneder i ny eik, deretter flyttes den over til stadig eldre fat til fatmodningen er gjennomført som betyr 18 måneder for crianza, 30 måneder for gran reserva og hele fire år for seleccion especial.

Du får smake ikke mindre enn fem forskjellige viner fra dette fantastiske huset. Den aller beste av disse vil du dessuten få servert i hele tre forskjellige superårganger!

Vi serverer for anledningen en deilig tapastallerken til vinene.

Følgende viner skal smakes denne kvelden:
 
 
 
 
 
 

Les mer om Montecillo her:

Vin og mat
Det er ikke bare vinene fra Rioja som ligger høyt på kjenneres ønskeliste. Også den spanske skinka, så som serrano og pata negra, er svært ettertraktet. Denne kvelden får du smake på forskjellige produkter som du garantert vil sette pris på. Det er Juan P. Serrano (www.skinke.no) som gir oss anledning til å smake utvalgte spanske produkter sammen med Montecillos viner.

è Meld deg på her (klikk) (fulltegnet - venteliste)

Dette kurset er nå fulltegnet. Du kan fortsatt melde deg på, og vi vil kontakte deg straks vi har plass(er) å tilby deg.
 
Tid: 14. februar 2006 kl. 19.00 - 21.30
Pris: kroner 545 inkl. mva
Sted: Neptun Hotel, Valkendorfsgaten 8, 5012 Bergen.

Kurset varer til ca. kl. 21:30

Ring Apéritif på 930 69 873 dersom du ikke finner frem.

Påmeldingen er bindende.
Dersom du melder deg på seminaret, men unnlater å møte opp, forbeholder vi oss retten til å etterfakturere seminaravgiften.

Seminaravgiften betales til Bankkontonr. 7023 05 45705, Apéritif Nett, Furuveien 39c, 0678 Oslo. Merk innbetalingen med 140206. Dersom du melder deg på eller betaler senere enn fem dager før arrangementet må du huske å ta med kvittering. Melder du deg av etter avbestillingsfristen 09.02.06 kl. 23:59 refunderer vi ikke deltakeravgiften.
NB! Innbetalinger uten forutgående registrering/påmelding kan dessverre ikke påregnes som gyldig påmelding.
Spørsmål? Ring 22 98 86 00 eller send en mail.
Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil
Annonse

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke, for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får tilsendt to ukentlige tips om viner som allerede står i polhyllene.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

En smak fra verdens mest unike vinområde
+
Godbiter i pollisten

En smak fra verdens mest unike vinområde

Fra Lisboas berømte kystlinje kommer noen av verdens mest lagringsdyktige viner laget i mikroantall, men også viner til priser som alle kan betale.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

Basishyllas skjulte perle til 199,90
+
Ukens vin

Basishyllas skjulte perle til 199,90

Jeg har tidligere kalt denne vinen sykt billig og magi for en liten penge, og det er den fortsatt.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Michelin-guiden: Stjernedryss i Bergen

Som de to eneste nye Michelin-stjernene for Norge i 2025, er det stor stemning for Gaptrast og Omakase by Sergey Pak.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

Forsiden akkurat nå
En smak fra verdens mest unike vinområde
+
Godbiter i pollisten

En smak fra verdens mest unike vinområde

Fra Lisboas berømte kystlinje kommer noen av verdens mest lagringsdyktige viner laget i mikroantall, men også viner til priser som alle kan betale.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Basishyllas skjulte perle til 199,90
+
Ukens vin

Basishyllas skjulte perle til 199,90

Jeg har tidligere kalt denne vinen sykt billig og magi for en liten penge, og det er den fortsatt.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Skotte skaper magi i «ukjent» spansk vinområde
+
Godbiter i pollisten

Skotte skaper magi i «ukjent» spansk vinområde

Master of Wine Norrel Robertson er mannen og vinene er nå tilgjengelig i Norge.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Skalldyrfest eller bare fisk til middag? Her er vinen du vil drikke
+
Ukens vin

Skalldyrfest eller bare fisk til middag? Her er vinen du vil drikke

Denne alvarinho-klassikeren gjør jobben til så vel skalldyr som til mer eller mindre forseggjorte sjømatretter.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Match kylling med asparges og reker - du vil ikke angre
Dagens rett

Match kylling med asparges og reker - du vil ikke angre

Kyllingfilet med reker og asparges samt en hjemmelaget hvitsaus er raskere serveringsklar enn du kanskje tror.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Michelin-guiden: Stjernedryss i Bergen

Som de to eneste nye Michelin-stjernene for Norge i 2025, er det stor stemning for Gaptrast og Omakase by Sergey Pak.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her