Elise knallet til

Elise Korneliussen avanserte likegodt til topps i årets Young Sommelier.

I forfjor ble Elise Korneliussen fra Straen Fiskerestaurant i Stavanger nummer tre i Young Sommelier of the year som er en kunnskapskonkurranse for bransjeansatte under 25 år. I årets utgave stakk 24-åringen av med seieren.

Ekstraspørsmål
Det gjorde hun foran Francesco Azzarone, Holmenkollen Park og Maren Bangen Solheim, Le Canard som også hadde kvalifisert seg for finalen etter en semifinale med så vel teorispørsmål som blindsmaking av vin og brennevin.

Selve finalen derimot bestod bare av blindsmaking, og av tre viner. I tillegg skulle kandidaten plukke ut vinen med lavest restsukker samt hvilke to viner som kommer fra samme vinmark men med ulik årgang.

Opplevelsesrik tur
De tre vinene var alle fra Selbach-Oster som er sponsor av årets Young Sommelier-konkurranse: Zeltinger Schlossberg Kabinett Trocken 2007, Zeltinger Sonnenuhr Spätlese 2004 og 2003.

Det er også Selbach-Oster som sørger for at Elise får en opplevelsesrik tur til Mosel senere i år. Arrangør av Young Sommelier er Den Norske Vinkelnerforening i samarbeid med Apéritif. I juryen satt Andreas Larsson (regjerende verdensmester), Arne Ronold og Aase E. Jacobsen.

Foto: Julie H. Amundsen

Kommende kurs

Forsiden akkurat nå

Til toppen