En epoke er over

En av Bodøs eldste restauranter legges ned. Det er slutt for Pizzakjelleren i SAS-hotellet.

Det er over og ut for restauranten fra 1. juli. Mellom og 15 og 20 ansatte berøres.
 
Pizzakjelleren ble åpnet i 1975, og har vært i drift i 33 år, noe som hører med til sjeldenhetene i utelivsbransjen i Bodø.
 
Ikke lønnsomt
- Lønnsomheten i Pizzakjelleren har vært sviktende gjennom mange år. Dette betyr at vi ikke lenger kan forsvare å holde restauranten åpen lenger. Dermed er en epoke i Bodøs restauranthistorie over, og vi forsøker oss umiddelbart med å skape ny histore gjennom etableringen av en ny restaurant i 2. etasje, sier direktør Jan-Ove Edvardsen ved Radisson SAS Hotel i Bodø til ab24.
 
Må gå
En del av de femten medarbeiderne vil ikke få tilbud om fortsatt jobb når hotellet åpner et nytt restauranttilbud i andre etasje.
 
- Akkurat nå jobber vi med å planlegge vårt nye konsept som vi skal ha i gang dagen etter at Pizzakjelleren har tatt vare på sine siste gjester. Flere av de ansatte i Pizzaen blir med oss opp, for å si det slik, men det er også dessverre slik at vi ikke lenger kan tilby jobb til alle. Hvor mange som får oppsigelse kan jeg ikke si akkurat nå.
 
33 år
For snaue åtte år siden feiret Pizzakjelleren 25 år, og i 1996 skrev bodøavisene at 2,5 millioner bodøværinger hadde vært innom restauranten og fortært én million pizza siden oppstarten i 1975. Restauranten har altså vært i drift i 33 år.
 
Restauranten regnes som en av byens mest populære og serverer mer enn pizza.
 
Menyen inneholder også lokale og internasjonale retter.
 
Den nye restauranten har ikke noe navn ennå. Det er imidlertid klart at det blir en a la carte-restaurant med høyt nivå.

Kommende kurs

Forsiden akkurat nå

Til toppen