Matkurs og vinkurs

Vinkurs 23. februar i Oslo

Ledig på onsdag? Bli med på en oppdagelsesferd i prosecco med vinekspert Liora Levi

Ledig på onsdag? Bli med på en oppdagelsesferd i prosecco med vinekspert Liora Levi

Det bruser både i glass og forventninger når Liora Levi inntar Logen for å presentere 8 nydelige proseccoer fra Conegliano Valdobbiadene.
03 Februar 2022 - 10:28

Vinekspert Liora Levi
Denne kvelden får vi besøk av sommelier og president i Norsk Vinkelnerforening, Liora Levi.
Liora har lang fartstid fra både restaurant- og vinbransjen, er tidligere nordisk mester for vinkelnere, vinskribent for Maison Mat & Vin, og ikke minst er hun TV2s vinekspert på God morgen Norge gjennom mange år. I tillegg reiser hun verden rundt for den internasjonale vinkelnerforeningen ASI og sørger for at vi får tips om verdens beste vinbarer og restauranter gjennom Star Wine List. Nå kommer hun ens ærend for å guide deg gjennom området Conegliano Valdobbiadenes nydelige proseccoer.

Husk at du som abonnent på Apéritifs Mat og vinklubb får rabatt på dette arrangementet.

Se rabatten lenger ned på siden.

Det lille området som bringer oss disse flotte boblene ligger i vinregionen Veneto, klemt inne mellom praktfulle Venezia og de vakre Dolomittene. Her i Treviso-provinsen, i åssidene som strekker seg nordvest fra Conegliano mot Valdobbiadene, har man dyrket druer i århunder og bevart de like gamle tradisjonene rundt vinmaking.

Her kan du lese mer om området og de ulike proseccostilene som lages

De nydelige vinmarkene mellom Congegliano og Valdobbiadene i Treviso-provinsen.
De  bratte vinmarkene mellom Conegliano og Valdobbiadene i Treviso-provinsen.
Åsene i provinsen Colbertaldo
Åsene i provinsen Colbertaldo



For å sikre dette, etablerte 11 vinprodusenter i 1962 et konsortium for å beskytte prosecco fra Conegliano Valdobbiadene. Lovverket som ble utarbeidet sikret både tittelen og kvaliteten på vinene fra området, og i 1969 ble regionen også innlemmet i kvalitetsbenevnelsen Denominazione di Origine Controllata (DOC). Som om dette ikke var nok, ble prosecco fra området i 2009 hedret med den høyeste anerkjennelse italienske viner kan oppnå; Denominazione di Origine Controllata e Garantita (DOCG).


Denne onsdagen får vi smake oss gjennom 8 nydelige viner fra ulike produsenter som gjør denne tittelen all ære. Bli kjent med alt fra små familiedrevne vinerier til de største, mest anerkjente vinhusene, og finn ut hvilke du vil besøke på din neste Italia-tur.

Vinliste. Endringer kan forekomme.
Vinliste. Endringer kan forekomme.

Få unike vintips sendt rett til din mobil
Annonse
Vintips som sms

Få unike vintips sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke – for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får 2 ukentlige vintips.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

Det er lett å forstå hvorfor denne kremkaken er så populær i Mexico
Ukens kake

Det er lett å forstå hvorfor denne kremkaken er så populær i Mexico

Etter at den er stekt dynkes den med tre typer melk, kremfløte og to typer kondensert melk. Vi nøyer oss med en , den usøtede Viking-melka.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

Kopperkjele må til for å lage ekte carnitas
+

Kopperkjele må til for å lage ekte carnitas

Svinekjøtt stekt i smult i kopperkjele er utgangspunktet for en av Mexicos mest populære retter, carnitas, som også er kåret til verdens sjette beste gatemat. Det vanligste er å spise dem som tacos.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Kupp i basis: kjøp den nå og legg den i vinkjelleren
+
Godbiter i pollisten

Kupp i basis: kjøp den nå og legg den i vinkjelleren

Denne vinen har allerede dokumentert sitt store lagringspotensial.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

På Rosetta i Mexico by lager Elena Reygadas taco med en grønn tvist
+

På Rosetta i Mexico by lager Elena Reygadas taco med en grønn tvist

Blant levende planter og grønn vegetasjon malt på veggene i restauranten Rosetta i Mexico by, serveres retter av Elena Reygadas, utnevnt til The World’s Best Female Chef 2023 av The World’s 50 Best Restaurants. Men det er ikke en vegetarrestaurant.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
Det er lett å forstå hvorfor denne kremkaken er så populær i Mexico
Ukens kake

Det er lett å forstå hvorfor denne kremkaken er så populær i Mexico

Etter at den er stekt dynkes den med tre typer melk, kremfløte og to typer kondensert melk. Vi nøyer oss med en , den usøtede Viking-melka.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Kopperkjele må til for å lage ekte carnitas
+

Kopperkjele må til for å lage ekte carnitas

Svinekjøtt stekt i smult i kopperkjele er utgangspunktet for en av Mexicos mest populære retter, carnitas, som også er kåret til verdens sjette beste gatemat. Det vanligste er å spise dem som tacos.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Med disse grillspydene får du en helt annen smaksopplevelse
Dagens rett

Med disse grillspydene får du en helt annen smaksopplevelse

San Jeok er en veldig tradisjonsrik koreansk rett som passer utmerket også i et grillmåltid her til lands.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Stekt asparges med nøtter kan serveres alene eller som tilbehør
Dagens rett

Stekt asparges med nøtter kan serveres alene eller som tilbehør

Nå er aspargesen blitt så tilgjengelig og rimelig, at du fint kan la den spille hovedrollen.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Utforsk 4 stiler chardonnay kombinert med småretter
Matkurs og vinkurs
Vinsmaking i Oslo 24. mai

Utforsk 4 stiler chardonnay kombinert med småretter

Gi helgen en pangstart – med 4 deilige viner og 4 småretter i perfekt harmoni, guidet av en førsteklasses lærer gjennom hele kvelden.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Kupp i basis: kjøp den nå og legg den i vinkjelleren
+
Godbiter i pollisten

Kupp i basis: kjøp den nå og legg den i vinkjelleren

Denne vinen har allerede dokumentert sitt store lagringspotensial.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her