Matkurs og vinkurs

Winemakers dinner i Oslo 8. mars

Winemakers Dinner: Feir kvinnedagen med tysk finesse og asiatisk matmagi på Ahaan
Foto: (Stian Broch)

Winemakers Dinner: Feir kvinnedagen med tysk finesse og asiatisk matmagi på Ahaan

Det er 8. mars og kvinnedagen, så hva er bedre enn en middag med en kvinne som får det til? Sabine Mosbacher fra Pfalz i Tyskland kommer for å vise sine viner på majestetisk vis
08 Februar 2022 - 13:49

Husk at du som abonnent på Apéritifs Mat og vinklubb får rabatt på dette arrangementet.

Se rabatten lenger ned på siden

Restauranten der tysk riesling kommer til sin rett, lillesøsteravdelingen til Plah restaurant, har siden oppstarten vært en leken variant av sin storebror. Fokuset har ligget på gatemat, eller street food, fra sørøst-Asia. Dette er en herlig miks av krydder og smak med finesse i detaljene. Det er en grunn til at Ahaan har hatt slik suksess siden oppstarten i 2013. For anledningen har Ahaan laget en egen meny til oss for at vinene til Sabine skal komme til sin rett.

DSC_7866.jpg [20.19 MB]

Midt i indrefileten av Pfalz ligger Mosbachers vineri og produserer kvalitetsriesling for alt det er verdt. I akkurat 101 år har Weingut Georg Mosbacher bestått, og de var ikke fremmed for at kvinnene også skulle være med på moroa. De var tre, en bror og to søstre, som startet opp Mosbacher og hedret faren Georg ved å holde på hans navn. 3 generasjoner senere er det Sabine som troner i lederstolen og holder kvaliteten til dette erkeklassiske huset oppe.  I tillegg til å lage noen av Pfalz skarpeste rieslinger har de også produsert sekt, tysk musserende. Dette er helt klart en musserendestil som er up-and-coming med sin mineralitet og lekre frukt, og det er selvsagt det vi starter kvelden av med. Vi fortsetter kvinnenes dag i Rieslingens tegn, men det er ikke til å komme unna at tyskerne blir bedre og bedre på røde viner laget på druen spatburgunder. Kanskje bedre kjent som pinot noir får druen mange av sine beste egenskaper fram på tysk jord og du vil få øynene opp hvor sabla godt dette er til asiatisk mat.

Her kan du lese mer om Mosbachers kvalitet

 

Mosbacher_201906_highres-191-4417.jpg [8.03 MB]
Sabine Mosbacher

Feir kvinnene og Sabine denne aftenen med et uforglemmelig måltid på et av Oslos beste spisesteder. Dette er en kveld du ikke vil gå glipp av!

Meny Ahaan 08.03.2022.jpg [54.33 KB]
Kveldens meny, endringer kan forekomme

Covid-19

Våre gjesters helse og sikkerhet er øverst på vår prioriteringsliste, og vi ønsker at du skal føle deg trygg på våre kurs. Vi følger gode rutiner for smittevern og har begrenset antall deltakere. Dersom dere ikke har bestilt sammen og ønsker å sitte på samme bord, send en e-post til kurs@aperitif.no senest 1 døgn før kursstart.

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil
Annonse

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke, for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får tilsendt to ukentlige tips om viner som allerede står i polhyllene.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

Knallkjøp fra Bordeaux' østside
+
Ukens vin

Knallkjøp fra Bordeaux' østside

5 år gammel bordeaux til 189,90 kroner som også smaker veldig godt er ikke hverdagskost. Spesielt ikke når den kommer fra en slik familiehistorie.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

550 rødviner testet: Det er vanskelig å konkurrere i oppmerksomhet med disse burgunderne
+
Tester

550 rødviner testet: Det er vanskelig å konkurrere i oppmerksomhet med disse burgunderne

For noen viner er det ikke bare snakk om et sterkt renomme. Men - det blir nok bare med den ene smaken, for prisene er svært høye og volumene ørsmå. Trøsten er at det er masse annet godt nytt rødt i november.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

130 bobleviner testet: Ny champagnestjerne og gamle kjenninger blant nyhetene i november
+
Tester

130 bobleviner testet: Ny champagnestjerne og gamle kjenninger blant nyhetene i november

Champagneregionen virker ustoppelig når det kommer til å produsere nye talenter. Som tar druene i egne hender og skaper mirakuløse viner. De gode gamle holder også koken.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

400 hvitviner testet: Disse tyske chardonnayene imponerer - men de får også konkurranse fra andre (ut)kanter
+
Tester

400 hvitviner testet: Disse tyske chardonnayene imponerer - men de får også konkurranse fra andre (ut)kanter

Vi snakker om Baden i Tyskland og Jura i Frankrike som en utfordrer til salige Burgund, og øyer langt ute i havet samt Sør-Afrika som utfordrer Europas klassiske vinregioner. Vinverdenen er i endring.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
Knallkjøp fra Bordeaux' østside
+
Ukens vin

Knallkjøp fra Bordeaux' østside

5 år gammel bordeaux til 189,90 kroner som også smaker veldig godt er ikke hverdagskost. Spesielt ikke når den kommer fra en slik familiehistorie.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

550 rødviner testet: Det er vanskelig å konkurrere i oppmerksomhet med disse burgunderne
+
Tester

550 rødviner testet: Det er vanskelig å konkurrere i oppmerksomhet med disse burgunderne

For noen viner er det ikke bare snakk om et sterkt renomme. Men - det blir nok bare med den ene smaken, for prisene er svært høye og volumene ørsmå. Trøsten er at det er masse annet godt nytt rødt i november.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Knallgod barolo for pengene
+
Godbiter i pollisten

Knallgod barolo for pengene

Denne har bare økt med en hundrelapp på 10 år.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Fortsatt kampklar – med ny etikett – og på et pol nær deg
+
Ukens vin

Fortsatt kampklar – med ny etikett – og på et pol nær deg

Denne sørafrikanske hvitvinen har fått mye uønsket oppmerksomhet – men nå er kritikken stilnet – og vinen er et like godt kjøp som alltid.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Råkost som serveres varm med kylling og supersunne sobanudler er det du trenger akkurat nå
Dagens rett

Råkost som serveres varm med kylling og supersunne sobanudler er det du trenger akkurat nå

Fargerike grønnsaker beholder fargen når de varmebehandles raskt og smaken blir enda bedre. I denne oppskriften kan du selv legge til det som trengs for et smakskick i hverdagen.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

130 bobleviner testet: Ny champagnestjerne og gamle kjenninger blant nyhetene i november
+
Tester

130 bobleviner testet: Ny champagnestjerne og gamle kjenninger blant nyhetene i november

Champagneregionen virker ustoppelig når det kommer til å produsere nye talenter. Som tar druene i egne hender og skaper mirakuløse viner. De gode gamle holder også koken.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her