En primeur i Sør-Afrika

Et selskap i Sør-Afrika lanserer nå det som skal være landets første tilbud om å kjøpe vin en primeur - altså før den er tappet på flaske.
Redaksjonen
30 Januar 2007 - 17:00

Det er Cloof, et selskap som ligger på vestkysten i Coastal Region og litt nord for Cape Town, som har startet å selge sin 2005-årgang av Bordeaux-blandingen Lynchpin før den er tappet på flaske.

Å selge vin på denne måten er jo vanlig i for eksempel Bordeaux, men produsenten hevder altså at det er første gangen en sør-afrikansk vin blir tilgjengelig på denne måten.

Vinene vil koste rundt 150 norske kroner per flaske, melder decanter.com.

Et kupp
- Vinen vil kanskje koste tre ganger så mye som en gjennomsnitts flaske sør-afrikansk vin gjør i Storbritannia, men jeg synes fortsatt det er et kupp, sier Cloofs markedsdirektør Oscar Foulkes.

Foulkes sier at målet er å øke konsumentenes oppmerksomhet rundt kvaliteten på viner fra Sør-Afrika. Han vil også skille Cloofs viner fra andre store produsenter i landet.

Stopper opp
-  Ved å tilby denne vinen en primeur får vi kanskje en del mennesker til å stoppe opp et lite øyeblikk. Kanskje de tenker litt på hvor Sør-Afrika hører hjemme i vinens verden, sier Foulkes.

- Kumala, First Cape og andre gjør en stor jobb for Sør-Afrika, men det er mye ved vår vin som skiller seg ut i forhold til de andre produsentene.

Cloof er representert i Norge ved Grapevine og selger sin Dusty Road-serie av chenin blanc, pinotage og en blanding av pinotage og merlot.
 
Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil
Annonse

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke, for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får tilsendt to ukentlige tips om viner som allerede står i polhyllene.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

Michelin-guiden: Stjernedryss i Bergen

Som de to eneste nye Michelin-stjernene for Norge i 2025, er det stor stemning for Gaptrast og Omakase by Sergey Pak.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

Gi en spansk touch på mandagens middag med denne kikert- og skinkegryta
Dagens rett

Gi en spansk touch på mandagens middag med denne kikert- og skinkegryta

En rik og smakfull, men lettlaget gryterett - den slags oppskrifter er gull verdt i en travel hverdag.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Å sylte kveite er en super måte å servere fisken som forrett
Dagens rett

Å sylte kveite er en super måte å servere fisken som forrett

Kveite er en fet fisk som det passer godt å koke i en syrlig lake. Fisken får god smak og virker ikke så fet. Det blir derfor en perfekt start på måltidet.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

Lag en djevelsk god kombinasjon av tequila og solbærsaft
Ukens drink

Lag en djevelsk god kombinasjon av tequila og solbærsaft

Du har kanskje ikke prøvd å blande tequila og solbær før? Vi kan love at det smaker djevelsk godt.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå

Michelin-guiden: Stjernedryss i Bergen

Som de to eneste nye Michelin-stjernene for Norge i 2025, er det stor stemning for Gaptrast og Omakase by Sergey Pak.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Gi en spansk touch på mandagens middag med denne kikert- og skinkegryta
Dagens rett

Gi en spansk touch på mandagens middag med denne kikert- og skinkegryta

En rik og smakfull, men lettlaget gryterett - den slags oppskrifter er gull verdt i en travel hverdag.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Skotte skaper magi i «ukjent» spansk vinområde
+
Godbiter i pollisten

Skotte skaper magi i «ukjent» spansk vinområde

Master of Wine Norrel Robertson er mannen og vinene er nå tilgjengelig i Norge.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Skalldyrfest eller bare fisk til middag? Her er vinen du vil drikke
+
Ukens vin

Skalldyrfest eller bare fisk til middag? Her er vinen du vil drikke

Denne alvarinho-klassikeren gjør jobben til så vel skalldyr som til mer eller mindre forseggjorte sjømatretter.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Vinsmaking når det passer deg
Matkurs og vinkurs
Privat vinsmaking

Vinsmaking når det passer deg

Er dere en større gruppe som ønsker en privat og skreddersydd vinsmaking? Da må du se hit!

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Å sylte kveite er en super måte å servere fisken som forrett
Dagens rett

Å sylte kveite er en super måte å servere fisken som forrett

Kveite er en fet fisk som det passer godt å koke i en syrlig lake. Fisken får god smak og virker ikke så fet. Det blir derfor en perfekt start på måltidet.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her