En smak av Norge

I dag starter prosjektet Det Norske Måltid og Jakten på Smaken av Norge. Hele 25 organisasjoner og virksomheter står bak prosjektet.

Lanseringen skjer i alle landets fylker - på samme tid. Og tidspunktet er klokken 11.00 i dag.
 
Synliggjør råvarer
Det Norske Måltid 2008 skal i første omgang arrangere konkurranser for å finne og synliggjøre de beste råvarene innen land og sjø i hvert fylke.
 
I tillegg er man på jakt etter det beste matproduktet i hvert fylke.
 
Nasjonal finale
Fylkesvinnerne går deretter til den nasjonale finalen, som skal kåre Årets råvarer innen kategoriene sjø og land 2008, og Årets matprodukt 2008.
 
Råvarene og matproduktet som vinner blir hovedråvarer i arrangementet Årets Måltid 2008, der de nasjonale vinnerne vil bli offentliggjort.
 
Styrke næringen
Det Norske Måltid 2008 skal sette fokus på de beste råvarene og produktene fra de enkelte regioner og fylker, for å styrke primærnæringene og foredlingsbedriftene innen matproduksjon.
 
Gjennomføringen av de fylkesvise konkurransene skjer i et samarbeid mellom Norges Kokkemesteres Landsforening, Norges Bondelag, Norges Fiskarlag, Norsk bygdeturisme og gårdsmat, NHO-Reiseliv, Bondens Marked, Innovasjon Norge, fylkesmannes matkontakt og DnB NOR.

Kommende kurs

Forsiden akkurat nå

Til toppen