Matkurs og vinkurs

Vinsmaking 15. november i Oslo

En smaking av edle bobler fra en av Champagnes mest berømte produsenter

En smaking av edle bobler fra en av Champagnes mest berømte produsenter

Dette er så luksuriøst som det kan bli: Bruno Paillard er champagnehuset som leverer år etter år.
01 September 2021 - 15:20

Husk at du som abonnent på Apéritifs Mat og vinklubb får rabatt på dette arrangementet.

Se rabatten lenger ned på siden.

iStock-185101122.jpg [309.52 KB]
Bare ordet "champagne" får det til å krible litt i oss. Vinene fra området er sagnomsuste og som skapt for feiringer. De er friske og syrlige, og lukter av brødbakst og glede.

Dette er mye takket være regionens regelverk - det er nemlig verdens strengeste for musserende viner. Disse gjelder selvsagt for alle champagner, men det er likevel noen produsentnavn som skinner litt ekstra mot oss. Og Bruno Paillard er ett av disse.

Bruno Paillard er blitt en legende. Han lager ikke bare champagner som smaker rikt, elegant og fyldig, men vinene hans er dessuten også særdeles holdbare. Det er faktisk nesten så man kan se det på fargen - champagnevinene hans har en dyp, gyllen karakter som forvandles til intens rav ved lagring.

Vi feirer 40 år med Bruno Paillard 

I år er det hele 40 år siden mannen kom på banen, etter nærmere 100 år uten nye navn i vinregionen. Det er dog ikke lenger Bruno selv som styrer spakene, denne rollen er blitt gitt til hans datter Alice som viderefører hans arv med verdighet. Forståelig nok har ikke Bruno gitt fra seg sitt livsprosjekt helt, og har fremdeles en finger med i spillet som rådgiver.

Denne mandagen gir vi dere altså en fantastisk mulighet til å feire Bruno Paillards 40-årsjubileum ved å smake dere gjennom hans luksuriøse viner. For feiringer og champagne går jo hånd i hånd!

Les hva vi har skrevet om Bruno Paillard

Bruno Paillard og hans datter Alice
Bruno Paillard og hans datter Alice

Jordsmonnet i området er hovedsakelig kalkholdig, og Bruno er av den oppfatning at alle de flere hundre ulike konstellasjonene av jordsmonn gjør hver vinmaker til en kunstner der jorden er fargen som avgjør hvordan portrettet skal bli. Selv etterstreber han og Alice uhyre elegante champagner, og det får de virkelig til.

Denne smakingen vil vise alt fra hans standardcuvée - som allerede ligger på et nivå langt over andre standardchampagner - til hans rosé som er en ode til renheten i pinot noir. Kjempeheldige er vi også som får smake forrige tiårs superårgang, 2012 Vintage. For å toppe smakingen får vi i tillegg servert noen dråper av hans kultchampagne Nec Plus Ultra fra den intense 2008-årgangen.

Dette er uten tvil en smaking du ikke vil gå glipp av.


Smak også britisk musserende og få 20% rabatt på denne smakingen 
Les mer om tilbudet her

Vinliste Bruno Paillard.jpg [49.00 KB]

Få unike vintips sendt rett til din mobil
Annonse
Vintips som sms

Få unike vintips sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke – for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får 2 ukentlige vintips.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

Lag et lite festmåltid med hyse som er stjernen i fiskedisken
Dagens rett

Lag et lite festmåltid med hyse som er stjernen i fiskedisken

Hyse, eller kolje som den også kalles, er etter manges mening den aller beste fisken i torskefamilien. Svært anvendelig og en god partner til lett fruktige hvitviner. Særlig med dette tilbehøret.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

I juli marinerer og griller vi uansett vær - prøv denne med hjemmelaget paprikasaus
Dagens rett

I juli marinerer og griller vi uansett vær - prøv denne med hjemmelaget paprikasaus

Planleggingen starter dagen før, men når kjøttet er vel marinert og paprikasausen ferdiglaget, er middagen rett rundt hjørnet.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Miks en sørlandsk latino-drink i kveld
Ukens drink

Miks en sørlandsk latino-drink i kveld

Denne helgen oppfordres du til å ta en liten latino. Eller kanskje en stor, for denne drinken blir garantert ikke stående igjen på bordet - halvdrukket. Frisk kombinasjon av vodka og tequila gjør den til en potensiell sommerfavoritt.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

Bak en lekker blåbærterte
Ukens kake

Bak en lekker blåbærterte

Blåbær blir ikke vakrere enn når de serveres som i denne blåbærterten.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
Lag et lite festmåltid med hyse som er stjernen i fiskedisken
Dagens rett

Lag et lite festmåltid med hyse som er stjernen i fiskedisken

Hyse, eller kolje som den også kalles, er etter manges mening den aller beste fisken i torskefamilien. Svært anvendelig og en god partner til lett fruktige hvitviner. Særlig med dette tilbehøret.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

I juli marinerer og griller vi uansett vær - prøv denne med hjemmelaget paprikasaus
Dagens rett

I juli marinerer og griller vi uansett vær - prøv denne med hjemmelaget paprikasaus

Planleggingen starter dagen før, men når kjøttet er vel marinert og paprikasausen ferdiglaget, er middagen rett rundt hjørnet.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Agurk kan brukes på en rekke måter - her finner du oppskriftene
Guide
Oppskrifter med agurk

Agurk kan brukes på en rekke måter - her finner du oppskriftene

Norskdyrket agurk finnes i en hver grønnsaksdisk og er en nødvendig ingrediens i mange oppskrifter, alt fra salater til drinker.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Endelig er jordbærene her og de kan nytes på utallige måter
Guide
Oppskrifter jordbær 

Endelig er jordbærene her og de kan nytes på utallige måter

Jordbær får vi ikke nok av nå mens sesongen er på topp. Prøv en av disse oppskriftene med sommerens sunneste i hovedrollen.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Lag en digg toast med krabbesalat, aspargesbønner med hvitløk og safransaus på siden
Dagens rett

Lag en digg toast med krabbesalat, aspargesbønner med hvitløk og safransaus på siden

Ferdigrenset krabbe er den beste fast-food som finnes. Perfekt til fredagskosen.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Miks en sørlandsk latino-drink i kveld
Ukens drink

Miks en sørlandsk latino-drink i kveld

Denne helgen oppfordres du til å ta en liten latino. Eller kanskje en stor, for denne drinken blir garantert ikke stående igjen på bordet - halvdrukket. Frisk kombinasjon av vodka og tequila gjør den til en potensiell sommerfavoritt.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her