Matkurs og vinkurs

Vinsmaking 15. november i Oslo

En smaking av edle bobler fra en av Champagnes mest berømte produsenter

En smaking av edle bobler fra en av Champagnes mest berømte produsenter

Dette er så luksuriøst som det kan bli: Bruno Paillard er champagnehuset som leverer år etter år.
01 September 2021 - 14:20

Husk at du som abonnent på Apéritifs Mat og vinklubb får rabatt på dette arrangementet.

Se rabatten lenger ned på siden.

iStock-185101122.jpg [309.52 KB]
Bare ordet "champagne" får det til å krible litt i oss. Vinene fra området er sagnomsuste og som skapt for feiringer. De er friske og syrlige, og lukter av brødbakst og glede.

Dette er mye takket være regionens regelverk - det er nemlig verdens strengeste for musserende viner. Disse gjelder selvsagt for alle champagner, men det er likevel noen produsentnavn som skinner litt ekstra mot oss. Og Bruno Paillard er ett av disse.

Bruno Paillard er blitt en legende. Han lager ikke bare champagner som smaker rikt, elegant og fyldig, men vinene hans er dessuten også særdeles holdbare. Det er faktisk nesten så man kan se det på fargen - champagnevinene hans har en dyp, gyllen karakter som forvandles til intens rav ved lagring.

Vi feirer 40 år med Bruno Paillard 

I år er det hele 40 år siden mannen kom på banen, etter nærmere 100 år uten nye navn i vinregionen. Det er dog ikke lenger Bruno selv som styrer spakene, denne rollen er blitt gitt til hans datter Alice som viderefører hans arv med verdighet. Forståelig nok har ikke Bruno gitt fra seg sitt livsprosjekt helt, og har fremdeles en finger med i spillet som rådgiver.

Denne mandagen gir vi dere altså en fantastisk mulighet til å feire Bruno Paillards 40-årsjubileum ved å smake dere gjennom hans luksuriøse viner. For feiringer og champagne går jo hånd i hånd!

Les hva vi har skrevet om Bruno Paillard

Bruno Paillard og hans datter Alice
Bruno Paillard og hans datter Alice

Jordsmonnet i området er hovedsakelig kalkholdig, og Bruno er av den oppfatning at alle de flere hundre ulike konstellasjonene av jordsmonn gjør hver vinmaker til en kunstner der jorden er fargen som avgjør hvordan portrettet skal bli. Selv etterstreber han og Alice uhyre elegante champagner, og det får de virkelig til.

Denne smakingen vil vise alt fra hans standardcuvée - som allerede ligger på et nivå langt over andre standardchampagner - til hans rosé som er en ode til renheten i pinot noir. Kjempeheldige er vi også som får smake forrige tiårs superårgang, 2012 Vintage. For å toppe smakingen får vi i tillegg servert noen dråper av hans kultchampagne Nec Plus Ultra fra den intense 2008-årgangen.

Dette er uten tvil en smaking du ikke vil gå glipp av.


Smak også britisk musserende og få 20% rabatt på denne smakingen 
Les mer om tilbudet her

Vinliste Bruno Paillard.jpg [49.00 KB]

Få unike vintips sendt rett til din mobil
Annonse
Vintips som sms

Få unike vintips sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke – for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får 2 ukentlige vintips.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

Lag påskens mest populære kake på grillen
Ukens kake

Lag påskens mest populære kake på grillen

Denne sjokolade-cookie-kaken lager du enkelt på grill eller vanlig stekeovn.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

Denne tyrkiske eggeretten må du bare prøve til påskefrokosten
Dagens rett

Denne tyrkiske eggeretten må du bare prøve til påskefrokosten

Kombinasjonen av fet yoghurt med hvitløk, posjerte egg og chiliolje eller -smør er rett og slett digg.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Påskefavoritten er i bedre form enn noen gang før
+
Godbiter i pollisten

Påskefavoritten er i bedre form enn noen gang før

Det er takket være den fantastiske 2019-årgangen som har gitt en vin som vil utvikle seg videre i minst 10-12 år.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

Sørfransk vinkos for hjemmepåsken til en liten penge
+
Ukens vin

Sørfransk vinkos for hjemmepåsken til en liten penge

Denne økologiske rødvinen finnes dessuten i så å si alle polutsalg – og det til en veldig gunstig pris.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
Lag påskens mest populære kake på grillen
Ukens kake

Lag påskens mest populære kake på grillen

Denne sjokolade-cookie-kaken lager du enkelt på grill eller vanlig stekeovn.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Denne tyrkiske eggeretten må du bare prøve til påskefrokosten
Dagens rett

Denne tyrkiske eggeretten må du bare prøve til påskefrokosten

Kombinasjonen av fet yoghurt med hvitløk, posjerte egg og chiliolje eller -smør er rett og slett digg.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Påskens lammestek lager du enkelt på grillen
Dagens rett
Langtidsgrillet lammebog til påske

Påskens lammestek lager du enkelt på grillen

Du starter forberedelsene dagen før og mens lammebogen godgjør seg på grillen, lager du tilbehøret. Bedre kan det knapt gjøres.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Lag en spennende rett med lam
Guide
Krydrede oppskrifter med lam

Lag en spennende rett med lam

Det velsmakende lammekjøttet finner vi i nesten alle matkulturer, og her får du noen spennende oppskrifter fra mer eksotiske strøk.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Det er ingen tvil om at det er påske med denne suppen på bordet
Dagens rett

Det er ingen tvil om at det er påske med denne suppen på bordet

Du skaper god midtukestemning med denne smakfulle suppen. Rimelig og ikke minst lettvint er oppskriften også.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Påskefavoritten er i bedre form enn noen gang før
+
Godbiter i pollisten

Påskefavoritten er i bedre form enn noen gang før

Det er takket være den fantastiske 2019-årgangen som har gitt en vin som vil utvikle seg videre i minst 10-12 år.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her