En stor utfordring

Oppslutningen var stor da NHO Reiseliv arrangerte Landskonferansen'08 denne uken.
Redaksjonen
29 Oktober 2008 - 18:00

Mye handlet om mangelen på folk i hotell- og restaurantbransjen. Det er tydelig at dette er et problem som bransjen er klar over.
 
Hele 174 deltagere var med, og dermed måtte arrangøren NHO Riseliv be nærmere 50 interesserte om å komme tilbake neste år.
 
Flere vanskeligheter
"Landskonferansen'08 - kompetanse og rekruttering i hotell, restaurant og reiseliv" er det fulle navnet på konferansen. Og det ble langt på vei slått fast at om ingenting gjøres, blir det flere vanskeligheter i tiden som kommer.
 
Harald Osa fra Stiftelsen Norsk Matkultur mente at rekruttering handler mye om hvordan de nyansatte blir behandlet, skriver NHO Reiseliv.
 
Ha det moro
­- Lærlingene skal ha det moro. Som lærling må man også føle at man blir tatt på alvor og ikke satt til å skrelle poteter. Hvis vi tar imot de elevene det gjelder på en god måte, tror jeg vi skal klare det, sa Bernt Buch Johannessen i Sult-gruppen.
 
Administrerende direktør i Scandic Hotels Norge, Geir Lundquist, minnet om at kompetanse er lønnsomhet.
 
- Vi etterspør kompetanse, men næringen verdsetter den ikke nok, og næringen har høy turnover. Dette må vi gjøre noe med. Vi må få tydeligere frem karrieremulighetene i næringen vår, sa Lundquist.

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil
Annonse

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke, for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får tilsendt to ukentlige tips om viner som allerede står i polhyllene.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

Artikler detail - section 11 Dagens rett

Knallgodt riesling-kjøp i magnum
+
Godbiter i pollisten

Knallgodt riesling-kjøp i magnum

Mens GG-rieslingene blir stadig dyrere, er det andre rieslingperler som holder seg på et svært fornuftig nivå, og som er like lagringsdyktige.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Fantastisk vinvaluta fra Piemonte
+
Ukens vin

Fantastisk vinvaluta fra Piemonte

70 prosent av druene kommer fra toppmarker i La Morra, men prisen er det halve.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

Blant de 120 hvitvinsboksene og posene som er testet finner du garantert noe for ditt behov i sommerferien
+
Tester

Blant de 120 hvitvinsboksene og posene som er testet finner du garantert noe for ditt behov i sommerferien

Ethvert feriekjøleskap har plass til en boks med hvitvin - om det så bare er for å bruke til matlaging som damping av blåskjell. Men det er ingen grunn til å redusere bruken til det, for mange hvitvinsbokser inneholder virkelig seriøs vin.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå

Forsiden akkurat nå - 2

Knallgodt riesling-kjøp i magnum
+
Godbiter i pollisten

Knallgodt riesling-kjøp i magnum

Mens GG-rieslingene blir stadig dyrere, er det andre rieslingperler som holder seg på et svært fornuftig nivå, og som er like lagringsdyktige.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Må testes: Spennende britisk nykomling
+
Godbiter i pollisten

Må testes: Spennende britisk nykomling

For hvem kan si nei til lekre bobler, like syrefrisk og mineralsk chardonnay eller en sjarmerende rosevin?

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Vilt god historisk hvitvinsvaluta fra Alentejo
+
Ukens vin

Vilt god historisk hvitvinsvaluta fra Alentejo

Denne hvitvinen hamler opp med (nesten) alt av chablis til sjømat og vegetar - og er friskere enn sine nordeuropeiske brødre.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

At noe så enkelt kan smake så godt
Dagens rett

At noe så enkelt kan smake så godt

Prøv denne oppskriften på bakt potet med skagensalat til middag i dag.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Fantastisk vinvaluta fra Piemonte
+
Ukens vin

Fantastisk vinvaluta fra Piemonte

70 prosent av druene kommer fra toppmarker i La Morra, men prisen er det halve.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her