En svele gjør ingen sommer

En svele gjør ingen sommer

Eller kanskje er det akkurat det den gjør? Ekstra tykke sveler med rømme og sommerbær smaker i hvert fall av sol.

Sveler er tradisjonsbakst fra Vestlandet, men vestlendingene kan bare glemme å holde denne herligheten for seg selv.

Ingenting smaker som hjemmelaget syltetøy

Svelene smaker nydelig med litt rømme og syltetøy, men har du mer lyst på brunost er det ingenting i veien for det - snarere tvert imot.

Hver torsdag serverer vi deg ukens kake , Apéritifs rykende ferske spalte.

Tykke sveler

Antall porsjoner

8

Ingredienser

3 stk
4 ss
meierimør
Tilbehør etter smak

Fremgangsmåte

Visp egg og sukker til eggedosis. Tilsett melk og smeltet smør.

Bland mel med natron og hjortetakksalt og sikt det i eggedosisen.

Bland alt til en klumpefri røre.

Varm stekepannen til den er middels varm, og stek svelene på begge sider, bruk teflonpanne.

Det er ikke nødvendig med smør i pannen.

Legg svelene på rist, og server dem nystekte. Rømme og syltetøy hever smaken. Brunost passer også godt.

Godt med hjemmelaget syltetøy

Sendt inn av

Foto: Esten Borgos

Vurder oppskriften

/5 etter anmeldelser
Din vurdering:

Legg i min kokebok

Gå til min kokebok »

Forsiden akkurat nå

Apéritifs Vinskole

Øk vinkunnskapen din med Apéritifs Vinskole. Fem kvelders undervisning, smaking og eksamen for kun 5450

Vi har fått mulighet til å redusere prisen betraktelig på Apéritifs vinskole. Du får nå fem kvelder med undervisning av en av Norges mest erfarne vinforelesere, smaking av til sammen 50 viner, avsluttende eksamen og diplom. Les hele saken

Vinkurs: Vin fra California

Lær alt om hvorfor californiske viner er så populære nå. Master of Wine, Mai Tjemsland tar deg med på en smaksrunde

Vin fra California er i vinden som aldri før. Det er ikke rart når kvaliteten er så høy, prisene så gunstige og variasjonen så stor. Bli med Master of Wine, Mai Tjemsland, på en rundtur blant disse fantastiske vinene. Les hele saken

Til toppen