Sveler er tradisjonsbakst fra Vestlandet, men vestlendingene kan bare glemme å holde denne herligheten for seg selv.
• Ingenting smaker som hjemmelaget syltetøy
Svelene smaker nydelig med litt rømme og syltetøy, men har du mer lyst på brunost er det ingenting i veien for det - snarere tvert imot.
Hver torsdag serverer vi deg ukens kake , Apéritifs rykende ferske spalte.
Tykke sveler
Antall porsjoner
Tilberedningstid
Ingredienser
Fremgangsmåte
Visp egg og sukker til eggedosis. Tilsett melk og smeltet smør.
Bland mel med natron og hjortetakksalt og sikt det i eggedosisen.
Bland alt til en klumpefri røre.
Varm stekepannen til den er middels varm, og stek svelene på begge sider, bruk teflonpanne.
Det er ikke nødvendig med smør i pannen.
Legg svelene på rist, og server dem nystekte. Rømme og syltetøy hever smaken. Brunost passer også godt.
Sendt inn av TINE
Foto: Esten Borgos