Matkurs og vinkurs

Vinkurs 25. januar i Oslo

En varmende vinterkveld med uimotståelige viner fra Piemonte
Foto: (iStock)

En varmende vinterkveld med uimotståelige viner fra Piemonte

Denne kvelden får du muligheten til å smake 9 fantastiske viner fra Piemonte - deriblant også de flotteste Baroloer laget på tradisjonelt vis
13 Desember 2021 - 12:47
 

Siden 1950-tallet har den familieeide gården til Principiano holdt til i Serralunga di Alba. I 1993 kom skiftet der gården ble konvertert til å kun drive med vinproduksjon, og siden den gang har familien laget Piemontes store viner i generasjoner. Nå er det unge Ferdinando Principiano som er den stigende stjernen i bedriften, og selv fikk han sin store aha-opplevelse da han smakte en Barolo blindt og trodde den var fra 80-tallet - den viste seg dog å være en usvovlet Giuseppe Mascarello Monprivato fra 30-årene. Fra da av la Principiano om produksjonen i retning mer naturlige prinsipper; ingen tilsetting av gjær, lite eller ingen svovling, og strengt fokus på kvalitet i vinmarken.
Vakre PiemonteDenne kvelden får vi altså servert viner fra Principiano, men også fra hans inspirasjonskilde, Giuseppe Mascarello. Mascarello-familien har dyrket vin i mer enn halvannet århundre, først som bønder på Manescotto-eiendommen som de driftet for Giulia Colbert Faletti di Barolo, og siden slutten av 1800-tallet på egen eiendom. Denne strekker seg over 15 hektar med vinmarker, som alle befinner seg i Barolodruens hovedområde. Giuseppe Mascarello er i dag som en av de mest anerkjente og tradisjonsrike produsentene i Piemonte.

Vil du lære mer om viner fra andre områder i Italia?

Baroloer regnes av mange som Italias fornemste viner og kjennetegnes av deres smaker av lakris, moreller og trøfler, samt tanniner, struktur, og ikke minst lagringsdyktighet. Dette er en gyllen mulighet til å få smake et utvalg både Baroloer og andre nydelige Piemonte-viner, og finne ut hvilke du selv vil legge i vinkjelleren. 

Husk at du som abonnent på Apéritifs Mat og vinklubb får rabatt på dette arrangementet.

Se rabatten lenger ned på siden.



Sebastian BredahlSebastian Bredal er mannen som vil guide oss gjennom disse italienske herlighetene. Han er portfolio director hos Symposium Wines, et vinimportselskap han selv startet i 2009. I dag er Symposium Wines en del av Arcus-Gruppen og er blant de ledende leverandører til Vinmonopolet og landets restaurantbransje. Sebastian er en av rundt 400 personer i verden som kan titulere seg som Master of Wine; verdens høyst anerkjente vinutdannelse. 

Her kan du lese hva Apéritif mener om Principianos viner


Gå ikke glipp av denne smakingen, ta med deg venner, kolleger, kjente og kjære på en uforglemmelig opplevelse.

Vinliste Piemonte
 Kveldens vinliste. Endringer kan forekomme

Ta vare på alle minnene fra denne smakingen

Logg deg inn på Mine sider og gå til Mine kurs. Der finner du en oversikt over alt du får smake denne kvelden. Der ligger alle opplysninger om vinene, og du kan legge inn dine kommentarer og merke de du liker som favoritt. Da har har du alt du har smak av viner tilgjengelig på mobilen til en hver tid. Med andre ord du trenger ingen app.

Covid-19

Våre gjesters helse og sikkerhet er øverst på vår prioriteringsliste, og vi ønsker at du skal føle deg trygg på våre kurs. Vi følger gode rutiner for smittevern, har begrenset antall deltakere og faste, tilviste plasser. Du får kun sitte sammen med de du har bestilt med, og det vil sikres avstand mellom bordene. Dersom dere ikke har bestilt sammen og ønsker å sitte på samme bord, send en e-post til kurs@aperitif.no senest 1 døgn før kursstart.

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil
Annonse

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke, for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får tilsendt to ukentlige tips om viner som allerede står i polhyllene.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

Her får du et nytt syn (og smak) på chilensk vin
+
Godbiter i pollisten

Her får du et nytt syn (og smak) på chilensk vin

Gjennom gamle og upodete vinstokker, økologisk dyrking og forsiktig vinmaking skaper De Martino et nytt og spennende møte med chilensk vin.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

Old-school rødvinskupp fra Portugal
+
Ukens vin

Old-school rødvinskupp fra Portugal

149,90 er utrolig billig for denne økologiske vinen som representerer en solid tradisjon fra det indre av det portugisiske høyland.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Matprisen 2025: Årets kjøkken er Mortens Kro

Mortens Kro på Gjelleråsen utenfor Oslo har som motto «der maten er go’» - det overbeviste juryen i Matprisen 2025.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

Test av beaujolais nouveau 2025: Årets nye vin smaker nok best to uker etter lansering
+
Tester

Test av beaujolais nouveau 2025: Årets nye vin smaker nok best to uker etter lansering

Hvis du har planlagt å smake på den allerede på slippdagen som er 20. november, ikke server den for kald. 2025 er en årgang med tanniner og en viss robusthet.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
Her får du et nytt syn (og smak) på chilensk vin
+
Godbiter i pollisten

Her får du et nytt syn (og smak) på chilensk vin

Gjennom gamle og upodete vinstokker, økologisk dyrking og forsiktig vinmaking skaper De Martino et nytt og spennende møte med chilensk vin.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Old-school rødvinskupp fra Portugal
+
Ukens vin

Old-school rødvinskupp fra Portugal

149,90 er utrolig billig for denne økologiske vinen som representerer en solid tradisjon fra det indre av det portugisiske høyland.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Slike chenin blancer tar alle matmessige utfordringer
+
Godbiter i pollisten

Slike chenin blancer tar alle matmessige utfordringer

Savennières er en av vinverdenens skjulte perler som også lagrer veldig godt.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Gresk hvitvin er i vinden – til topp priser
+
Ukens vin

Gresk hvitvin er i vinden – til topp priser

Og disse utgavene fungerer like godt hjemme en høstkveld som i Hellas om sommeren.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Lær mer om rødvin
Matkurs og vinkurs
Vinsmaking i Oslo

Lær mer om rødvin

Vil du lære mer om rødvin? Ta med deg en venn eller kom alene og få en god innføring og 8 viner i glasset. Kurset passer for alle uansett forkunnskap.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Matprisen 2025: Årets kjøkken er Mortens Kro

Mortens Kro på Gjelleråsen utenfor Oslo har som motto «der maten er go’» - det overbeviste juryen i Matprisen 2025.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her