Er du den neste norgesmesteren?

Er du den neste norgesmesteren?

Norges råeste konkurranse - NM i østersåpning 2014 - finner sted 14. september på Aker Brygge.

I Norges tøffeste konkurranse kjemper landets beste østersåpnere om norgesmestertittelen og flotte premier. Alle som jobber profesjonelt med sjømat, enten på en restaurant eller butikk, kan delta.

Den som åpner 30 østers på best mulig måte og ikke bare er raskest med kniven, går videre som norsk representant i VM i Irland i slutten av september.

Meld deg på som deltaker til NM i østersåpning

Se konkurransereglene

Hva:

NM i østersåpning 2014

Når:

Søndag 14. september klokken 14.00-17.00 (registrering fra kl 12.00)

Hvor:

Lekter'n Restaurant, Aker Brygge, Oslo

Hvem:

Du som arbeider med sjømat profesjonelt

Hvorfor:

Vinneren vil representere Norge under årets VM
- 60th Galway International Oyster Festival,
Irland 25. - 28. september 2014.

Vinneren får litt å forsvare

Norge har en fantastisk historie å se tilbake på i VM i østersåpning.

To verdensmestere de siste årene (Ola Nilsson og Øystein Reinsborg), og mange andre topplasseringer, gjør at Norge stiller som en av favorittene.

Åpning av østers er en krevende sport. I fjor var det Heini Petersen som sikret seg sin sjuende norgesmestertittel. Han brukte sterke 2 minutter og 20 sekunder på å åpne 30 østers, og samtlige var så å si perfekt åpnet.

Hvilket betyr at innmaten ikke var skadet, at det ikke var skallrester eller andre uvedkommende elementer i skjellene og ikke minst at de var anrettet på en elegant måte.

Les konkurransereglene her

Det er heller ingen hvilke som helst østers deltakerne får bryne seg på. I denne konkurransen bruker vi nemlig den opprinnelige østersen i våre farvann, flatøsters av ypperste kvalitet.

Østersene, som kommer fra Galway i Irland, er de samme som benyttes under det årlige verdensmesterskapet, og de leveres av Norges fremste leverandør av gourmetprodukter, A la Carte Produkter .

I år blir det kanskje du som får muligheten til å forsvare Norges ære?

Fantastiske premier

Vinneren av årets norgesmesterskap kan vente seg et vell av flotte premier.

I samarbeid med Discover Ireland får vinneren æren av å forsvare Norges gode resultater i verdensmesterskapet i Galway , Irland, i slutten av september.

Se video med fjorårets høydepunkter fra Oyster festival i Galway

Norgesmesteren får dessuten en Raymond Weil Parsifal 2970-ST-00308 , et utrolig urverk til en verdi av kroner 18 000,-, levert av den offisielle tidtakeren Nortime.

Videre får vinneren en fantastisk reise og opphold for to personer til Mas Janeil nære Maury , levert av Francois Lurton og excellars. Samt en eksklusiv kokkejakke levert av Sportex .

Vinneren og finalistene blir også premiert med et utvalg viner fra Francois Lurton , vinpremier blir det også til beste kvinnelige østersåpner, beste presentasjon og for beste tid.

I tillegg vil vinneren samt nr. 2 i konkurransen bli premiert med en ESTM7300S stavmikser fra electrolux .

Blir du "runner up" i NM i østeråpning vil du få en Raymond Weil Tradition 5476-ST-00207 , en flott klokke fra Raymond Weil til en verdi av kroner 5000,- levert av Nortime.

NM i østersåpning finner sted på scenen foran Lekter'n.

Apéritif har arrangert NM i østersåpning siden 1998.

 

Kommende kurs

Forsiden akkurat nå

Til toppen