Klubb
Få rabatt på «verdens beste vinglass»
Foto: (Neil Watson Studio)

Få rabatt på «verdens beste vinglass»

Den verdensberømte vinskribenten Jancis Robinson har laget ett vinglass som dekker alle behov. Det kommer til å dekke også dine. Som medlem i Apéritifs Mat- og vinklubb får du gunstige priser.
07 August 2020 - 16:14

Vi har inngått avtale med den norske leverandøren av vinglasset til den verdensberømte vinskribenten Jancis Robinsons. Hun har sammen med den prisbelønte designeren Richard Brendon laget et vinglass og en karaffel du kan bruke til alle typer viner. Som medlem får en rabatt som monner. 

Jancis Robinson vil bare ha en type vinglass. Foto: Alun Callender

Ett glass holder - det er budskapet bak Jancis Robinsons kolleksjon bestående av et vinglass og to karafler som ble lansert i Norge tidligere i år. Et budskap som nok kan oppleves som provoserende all den tid konkurrerende glasskolleksjoner er nettopp det, en rekke glass til forskjellige anledninger.

For å få rabatt på disse unike glassene, må du være medlem av Apéritifs Mat- og vinklubb - meld deg inn her

Er du medlem går du hit og legger inn rabattkoden du mottok med velkomstbrevet.

At Jancis Robinson har satt navnet sitt på et vinglass, var ikke noe som lå i kortene. Designer Richard Brendon kontaktet vinguruen i august 2017. - Hun var skeptisk siden hun ikke hadde satt sitt navn på noe annet produkt enn nettsiden og bøker tidligere, forteller Lily Colman Osborn som er forretningsutvikler for Richard.

- Men hun hadde ett ufravikelig krav, og det var at det skulle være ett glass.

For alle typer vin, også med bobler. Men når det kommer til karaffel, trengs to løsninger. En romslig for ung vin, som også tar en magnumflaske, og en for gammel vin som er laget for dekantering, ikke lufting.

Her forteller Jancis Robinson om glassene hun har vært med å utvikle

 

Vannglasset har samme klokken som vinglasset, men uten stett, og kan derfor brukes til vin det også. – Stadig flere, ikke bare amerikanere, bruker denne type uformelle vinglass, forklarer Lily.

Når det kommer til størrelsen på klokken, er den laget også med tanke på sommelieren. Der hvor den er på sitt videste, rommer den en sjettedel av en flaske, altså 12,5 cl. Samtidig som det gir en størst mulig overflate for aromaene til å utvikles i glasset. Åpningen må gi plass til sågar store neser. At glassene tåler oppvaskmaskin, var også et krav.

Allerede i juni 2018 var kolleksjonen klar for det britiske markedet. – Årsaken til at det gikk så raskt, er at glassene er munnblåste, det gjør at volum er små. Vi kan bare lage 5000 i måneden, mot 5000 om dagen om de kom fra en maskin. Derfor lanserer vi glassene i ett marked av gangen, sier Lily Colman Osborn. 

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil
Annonse

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke, for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får tilsendt to ukentlige tips om viner som allerede står i polhyllene.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

Denne rødvinen er nå et av de aller beste kjøpene i basis
+
Ukens vin

Denne rødvinen er nå et av de aller beste kjøpene i basis

Har du ikke prøvd denne vinen før, er det nå du skal slå til. For den byr på svært mye smak for pengene, og finnes i 60+ polutsalg.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

Er Østerrike på vei til å bli et rødvinsland?
+

Er Østerrike på vei til å bli et rødvinsland?

Med vinregioner som Carnuntum, Eisenberg og Leithaberg og druer som blaufränkisch og zweigelt har Østerrike tatt et stort skritt i retning et rødvinsland å regne med.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Med lammefilet og skogsopp blir det virkelig luksusmat til middag
Dagens rett

Med lammefilet og skogsopp blir det virkelig luksusmat til middag

Lammefilet er en eksklusiv, men svært enkel råvare å ha med å gjøre. Bare pass på å ikke steike den for mye. Her er oppskriften.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

Imponer med denne lekre fiskeretten: Sitronstekt piggvar
Dagens rett

Imponer med denne lekre fiskeretten: Sitronstekt piggvar

Vi har satt en av våre aller beste fisker på menyen til helgens festmiddag.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
Denne rødvinen er nå et av de aller beste kjøpene i basis
+
Ukens vin

Denne rødvinen er nå et av de aller beste kjøpene i basis

Har du ikke prøvd denne vinen før, er det nå du skal slå til. For den byr på svært mye smak for pengene, og finnes i 60+ polutsalg.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Er Østerrike på vei til å bli et rødvinsland?
+

Er Østerrike på vei til å bli et rødvinsland?

Med vinregioner som Carnuntum, Eisenberg og Leithaberg og druer som blaufränkisch og zweigelt har Østerrike tatt et stort skritt i retning et rødvinsland å regne med.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Superseriøs rock’n roll-rødvin
+
Godbiter i pollisten

Superseriøs rock’n roll-rødvin

Når mencia blandes med hvitvinsdruer blir den ekstra lys, men sku ikke hunden på hårene, for bak skjuler det seg mye kraft.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Knallkjøp til biffen
+
Ukens vin

Knallkjøp til biffen

En solid og smaksrik rødvin til 200-lappen er velkomment bidrag til etter-ferie-økonomien.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Dette kan bli din nye favorittsalat
Dagens rett

Dette kan bli din nye favorittsalat

Lag ekstra stor porsjon av denne middagssalaten, for den smaker like godt senere på kvelden. Sjekk den raske oppskriften.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Med lammefilet og skogsopp blir det virkelig luksusmat til middag
Dagens rett

Med lammefilet og skogsopp blir det virkelig luksusmat til middag

Lammefilet er en eksklusiv, men svært enkel råvare å ha med å gjøre. Bare pass på å ikke steike den for mye. Her er oppskriften.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her