Klubb
Få rabatt på «verdens beste vinglass»
Foto: (Neil Watson Studio)

Få rabatt på «verdens beste vinglass»

Den verdensberømte vinskribenten Jancis Robinson har laget ett vinglass som dekker alle behov. Det kommer til å dekke også dine. Som medlem i Apéritifs Mat- og vinklubb får du gunstige priser.
07 August 2020 - 15:14

Vi har inngått avtale med den norske leverandøren av vinglasset til den verdensberømte vinskribenten Jancis Robinsons. Hun har sammen med den prisbelønte designeren Richard Brendon laget et vinglass og en karaffel du kan bruke til alle typer viner. Som medlem får en rabatt som monner. 

Jancis Robinson vil bare ha en type vinglass. Foto: Alun Callender

Ett glass holder - det er budskapet bak Jancis Robinsons kolleksjon bestående av et vinglass og to karafler som ble lansert i Norge tidligere i år. Et budskap som nok kan oppleves som provoserende all den tid konkurrerende glasskolleksjoner er nettopp det, en rekke glass til forskjellige anledninger.

For å få rabatt på disse unike glassene, må du være medlem av Apéritifs Mat- og vinklubb - meld deg inn her

Er du medlem går du hit og legger inn rabattkoden du mottok med velkomstbrevet.

At Jancis Robinson har satt navnet sitt på et vinglass, var ikke noe som lå i kortene. Designer Richard Brendon kontaktet vinguruen i august 2017. - Hun var skeptisk siden hun ikke hadde satt sitt navn på noe annet produkt enn nettsiden og bøker tidligere, forteller Lily Colman Osborn som er forretningsutvikler for Richard.

- Men hun hadde ett ufravikelig krav, og det var at det skulle være ett glass.

For alle typer vin, også med bobler. Men når det kommer til karaffel, trengs to løsninger. En romslig for ung vin, som også tar en magnumflaske, og en for gammel vin som er laget for dekantering, ikke lufting.

Her forteller Jancis Robinson om glassene hun har vært med å utvikle

 

Vannglasset har samme klokken som vinglasset, men uten stett, og kan derfor brukes til vin det også. – Stadig flere, ikke bare amerikanere, bruker denne type uformelle vinglass, forklarer Lily.

Når det kommer til størrelsen på klokken, er den laget også med tanke på sommelieren. Der hvor den er på sitt videste, rommer den en sjettedel av en flaske, altså 12,5 cl. Samtidig som det gir en størst mulig overflate for aromaene til å utvikles i glasset. Åpningen må gi plass til sågar store neser. At glassene tåler oppvaskmaskin, var også et krav.

Allerede i juni 2018 var kolleksjonen klar for det britiske markedet. – Årsaken til at det gikk så raskt, er at glassene er munnblåste, det gjør at volum er små. Vi kan bare lage 5000 i måneden, mot 5000 om dagen om de kom fra en maskin. Derfor lanserer vi glassene i ett marked av gangen, sier Lily Colman Osborn. 

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil
Annonse

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke, for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får tilsendt to ukentlige tips om viner som allerede står i polhyllene.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

Nyheter brennevin: At så ung svært røykpreget whisky kan være så supergodt balansert, er et mirakel
+
Tester

Nyheter brennevin: At så ung svært røykpreget whisky kan være så supergodt balansert, er et mirakel

Men det er ikke bare ung whisky i toppklassen blant novembernyhetene, også vellagret cognac av en annen verden.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

Når en iskaffe får smak av appelsin og vodka, blir den faktisk varmende
Ukens drink

Når en iskaffe får smak av appelsin og vodka, blir den faktisk varmende

Iskaffe er kanskje ikke førstevalget i november, men litt denne kombinasjonen føles nesten som medisin. Viktigst er at den smaker godt.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Madeira på en helt annen og like fullt unik måte
+
Godbiter i pollisten

Madeira på en helt annen og like fullt unik måte

Tørr bordvin fra Madeira vekker stadig større interesse – og denne er et strålende bevis på hva øya langt ute i havet kan by på.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

Unikt historisk besøk i basishyllene i november
+
Tester

Unikt historisk besøk i basishyllene i november

Vi snakker om den opprinnelige "hellige vinen" vinsanto fra Santorini som finnes i et begrenset antall flasker. Begrenset antall gjelder også andre av godbitene i basis i november, så julehandelen kan starte allerede nå.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
Nyheter brennevin: At så ung svært røykpreget whisky kan være så supergodt balansert, er et mirakel
+
Tester

Nyheter brennevin: At så ung svært røykpreget whisky kan være så supergodt balansert, er et mirakel

Men det er ikke bare ung whisky i toppklassen blant novembernyhetene, også vellagret cognac av en annen verden.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Når en iskaffe får smak av appelsin og vodka, blir den faktisk varmende
Ukens drink

Når en iskaffe får smak av appelsin og vodka, blir den faktisk varmende

Iskaffe er kanskje ikke førstevalget i november, men litt denne kombinasjonen føles nesten som medisin. Viktigst er at den smaker godt.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Knallgod barolo for pengene
+
Godbiter i pollisten

Knallgod barolo for pengene

Denne har bare økt med en hundrelapp på 10 år.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Fortsatt kampklar – med ny etikett – og på et pol nær deg
+
Ukens vin

Fortsatt kampklar – med ny etikett – og på et pol nær deg

Denne sørafrikanske hvitvinen har fått mye uønsket oppmerksomhet – men nå er kritikken stilnet – og vinen er et like godt kjøp som alltid.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Tapasbollene kan også lages av kylling
Dagens rett

Tapasbollene kan også lages av kylling

Saftige kjøttboller hører hjemme på et hvert tapasbord og er perfekt fredagssnack. De kan fint lages av kyllingkjøttdeig.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Madeira på en helt annen og like fullt unik måte
+
Godbiter i pollisten

Madeira på en helt annen og like fullt unik måte

Tørr bordvin fra Madeira vekker stadig større interesse – og denne er et strålende bevis på hva øya langt ute i havet kan by på.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her