BRANSJE: Fant Hitlers hemmelige vinkjeller
Bransje

Fant Hitlers hemmelige vinkjeller

Selv om Hitler var streng avholdsmann, han hadde en solid samling av vin, brennevin og andre godsaker. Da hans hemmelige kjeller nylig ble funnet var den tom..

For åtte år siden kjøpte restauratør Silvio Stelzer en villa på eiendommen til den tyske slottet Moritzburg i Sachsen. Villaen ble til en restaurant og da huset nylig renovere oppdaget den nye eieren en skjult kjeller. Den viste seg å være Hitlers hemmelige champagne- og cognackjellere. Dit hadde han bragt godsakene for å beskytte dem mot luftangrep i Berlin. Det skriver wownews.se.

Et gammelt dokument som ble funnet i forbindelse med funnet av kjelleren, viser at Hitler gjorde en avtale med prins Ernst Heinrich von Sachsen, som på den tiden var slottets eiere. Hitler skulle få bruke kjelleren som oppbevaringssted, ikke bare for sine flasker, men også for salami, ost, sjokolade, sigaretter og andre godsaker som under andre verdenskrig var sjeldenheter. I bytte fikk prinsen forsyne seg av noen av delikatessene som ble levert inn i kjelleren av Hitlers soldater.

I dag er kjelleren dessverre tom. Da andre verdenskrig var over plyndret russiske soldater slottet og tok alt de kunne finne, inkludert diktatorens skatter i kjelleren.

Kommende kurs

Forsiden akkurat nå

Til toppen