Får 250 000 i erstatning

En restaurant i Ålesund må betale en tidligere hovmester 250 000 kroner i erstatning. Tingretten mener at hovmesteren ble ugyldig oppsagt.
Redaksjonen
18 April 2008 - 13:00

Det var i mai i fjor at restauranten ansatte hovmesteren i en stilling som hovmester. Hun ble ansatt en måned før restauranten startet opp. Hovmesteren hadde da mange års erfaring som servitør. Men det gikk ikke mange dagene før hun ble oppsagt.
 
Det gikk bare fem dager fra restauranten hadde startet sin virksomhet til hun ble kalt inn på teppet. Da fortalte daglig leder at hun var oppsagt.
 
Ikke begrunnelse
Men saksøkeren fikk ingen begrunnelse for oppsigelsen. Hun ba derfor om å få dette i et brev som ble sendt dagen etter.
 
Restaurantens advokat skriver i et brev at begrunnelsen for oppsigelsen blant annet er faglig udyktighet i jobben, noe som førte til betydelige samarbeidsproblemer.
 
Klanderverdig
Tingretten bemerker at hovmesteren ikke fikk advarsler og muligheter til å endre eller forbedre arbeidet sitt før hun ble oppsagt. Retten har også funnet at måten hun ble oppsagt på var klart klanderverdig.
 
Det har dessuten vært vanskelig for saksøkeren å få ny jobb innenfor samme bransje fordi den tidligere arbeidsgiveren har en svært sentral posisjon i Ålesunds restaurantliv.
 
Ugyldig
Det ble derfor krevd erstatning for tapt arbeidsinntekt, samt erstatning for sannsynlig fremtidig inntektstap.
 
Retten har funnet at oppsigelsen av hovmesteren er ugyldig. Nå har altså restauranten, med styrerformannen i spissen, blitt dømt til å betale 250 000 kroner i erstatning til hovmesteren, samt saksomkostninger på i underkant av 50 000 kroner.

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil
Annonse

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke, for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får tilsendt to ukentlige tips om viner som allerede står i polhyllene.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

Test av beaujolais nouveau 2025: Årets nye vin smaker nok best to uker etter lansering
+
Tester

Test av beaujolais nouveau 2025: Årets nye vin smaker nok best to uker etter lansering

Hvis du har planlagt å smake på den allerede på slippdagen som er 20. november, ikke server den for kald. 2025 er en årgang med tanniner og en viss robusthet.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

Alle takker ja til middagsinvitasjon når lammefrikasse er på menyen
Dagens rett

Alle takker ja til middagsinvitasjon når lammefrikasse er på menyen

Klassisk lammefrikasse er enkelt som bare det og noe alle liker. Test ut denne oppskriften.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Laks med appelsinkokt fennikel er så fristende som det føres ut
Dagens rett

Laks med appelsinkokt fennikel er så fristende som det føres ut

Denne lekre lakseretten er også svært lettlaget. Bare prøv denne supre oppskriften.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

En rosa drink er som skapt for mørke høstkvelder
Ukens drink

En rosa drink er som skapt for mørke høstkvelder

Vodka, bjørnebærlikør, vanilje, ananas og lime gjør denne drinken til en flytende kjærlighet-på-pinne.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
Test av beaujolais nouveau 2025: Årets nye vin smaker nok best to uker etter lansering
+
Tester

Test av beaujolais nouveau 2025: Årets nye vin smaker nok best to uker etter lansering

Hvis du har planlagt å smake på den allerede på slippdagen som er 20. november, ikke server den for kald. 2025 er en årgang med tanniner og en viss robusthet.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Alle takker ja til middagsinvitasjon når lammefrikasse er på menyen
Dagens rett

Alle takker ja til middagsinvitasjon når lammefrikasse er på menyen

Klassisk lammefrikasse er enkelt som bare det og noe alle liker. Test ut denne oppskriften.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Slike chenin blancer tar alle matmessige utfordringer
+
Godbiter i pollisten

Slike chenin blancer tar alle matmessige utfordringer

Savennières er en av vinverdenens skjulte perler som også lagrer veldig godt.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Gresk hvitvin er i vinden – til topp priser
+
Ukens vin

Gresk hvitvin er i vinden – til topp priser

Og disse utgavene fungerer like godt hjemme en høstkveld som i Hellas om sommeren.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

I dag blir det ekstra god pasta til middag
Dagens rett

I dag blir det ekstra god pasta til middag

Kjøttboller gir et mer interessant resultat for pastasausen enn å bare steke kjøttdeigen på vanlig måte. Og med brede pappardelle-pastabånd blir den ekstra vellykket.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Laks med appelsinkokt fennikel er så fristende som det føres ut
Dagens rett

Laks med appelsinkokt fennikel er så fristende som det føres ut

Denne lekre lakseretten er også svært lettlaget. Bare prøv denne supre oppskriften.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her