Får 250 000 i erstatning

En restaurant i Ålesund må betale en tidligere hovmester 250 000 kroner i erstatning. Tingretten mener at hovmesteren ble ugyldig oppsagt.
Redaksjonen
18 April 2008 - 13:00

Det var i mai i fjor at restauranten ansatte hovmesteren i en stilling som hovmester. Hun ble ansatt en måned før restauranten startet opp. Hovmesteren hadde da mange års erfaring som servitør. Men det gikk ikke mange dagene før hun ble oppsagt.
 
Det gikk bare fem dager fra restauranten hadde startet sin virksomhet til hun ble kalt inn på teppet. Da fortalte daglig leder at hun var oppsagt.
 
Ikke begrunnelse
Men saksøkeren fikk ingen begrunnelse for oppsigelsen. Hun ba derfor om å få dette i et brev som ble sendt dagen etter.
 
Restaurantens advokat skriver i et brev at begrunnelsen for oppsigelsen blant annet er faglig udyktighet i jobben, noe som førte til betydelige samarbeidsproblemer.
 
Klanderverdig
Tingretten bemerker at hovmesteren ikke fikk advarsler og muligheter til å endre eller forbedre arbeidet sitt før hun ble oppsagt. Retten har også funnet at måten hun ble oppsagt på var klart klanderverdig.
 
Det har dessuten vært vanskelig for saksøkeren å få ny jobb innenfor samme bransje fordi den tidligere arbeidsgiveren har en svært sentral posisjon i Ålesunds restaurantliv.
 
Ugyldig
Det ble derfor krevd erstatning for tapt arbeidsinntekt, samt erstatning for sannsynlig fremtidig inntektstap.
 
Retten har funnet at oppsigelsen av hovmesteren er ugyldig. Nå har altså restauranten, med styrerformannen i spissen, blitt dømt til å betale 250 000 kroner i erstatning til hovmesteren, samt saksomkostninger på i underkant av 50 000 kroner.

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil
Annonse

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke, for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får tilsendt to ukentlige tips om viner som allerede står i polhyllene.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

Bak disse brune pinnene, og du trenger ikke flere julekaker
Ukens kake

Bak disse brune pinnene, og du trenger ikke flere julekaker

Brune pinner høres kanskje litt kjedelig ut, men disse julekakene er faktisk veldig  gode og populære.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

Når beaujolais nouveau er vel over, er det tid for å gå tilbake til ekte vare
+
Godbiter i pollisten

Når beaujolais nouveau er vel over, er det tid for å gå tilbake til ekte vare

Det er ikke til å komme fra at det er med beaujolais fra de 10 cru-ene, at det blir spenning. Og denne for Norge nye produsenten overbeviser stort.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Apéritifs store jule- og nyttårsmeny gir deg svar på alle spørsmål om julematen
Guide
Julemat

Apéritifs store jule- og nyttårsmeny gir deg svar på alle spørsmål om julematen

Apéritifs julemeny inneholder alle oppskrifter du behøver for å gjøre julen vellykket, også når det gjelder å velge passende drikke.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

Super syrah i flere innpakninger – på et pol nær deg
+
Ukens vin

Super syrah i flere innpakninger – på et pol nær deg

Tre virkelig gode syraher servert på ulike måter, men fra samme magiske hånd.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
Bak disse brune pinnene, og du trenger ikke flere julekaker
Ukens kake

Bak disse brune pinnene, og du trenger ikke flere julekaker

Brune pinner høres kanskje litt kjedelig ut, men disse julekakene er faktisk veldig  gode og populære.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Når beaujolais nouveau er vel over, er det tid for å gå tilbake til ekte vare
+
Godbiter i pollisten

Når beaujolais nouveau er vel over, er det tid for å gå tilbake til ekte vare

Det er ikke til å komme fra at det er med beaujolais fra de 10 cru-ene, at det blir spenning. Og denne for Norge nye produsenten overbeviser stort.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Disk opp med unike hvitviner til den norske sjømaten
+
Godbiter i pollisten

Disk opp med unike hvitviner til den norske sjømaten

Det som gjør dem så spesielle er at de er laget av druer som kunne vært brukt til den letteste sherrystilen, men uten spritforsterkning.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Denne knusktørre boblevinen har tatt Norge med storm
+
Ukens vin

Denne knusktørre boblevinen har tatt Norge med storm

Med en pris på 189,90 er den blitt en «go-to»-vin for mange på jakt etter noe som både er rimelig og ikke minst godt.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Slik lager du julestemning på et øyeblikk
Dagens rett
Rugbrød med medisterkake og bacon

Slik lager du julestemning på et øyeblikk

Her får du en smakfull og enkel oppskrift som er perfekt nå i juleinnspurten.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Apéritifs store jule- og nyttårsmeny gir deg svar på alle spørsmål om julematen
Guide
Julemat

Apéritifs store jule- og nyttårsmeny gir deg svar på alle spørsmål om julematen

Apéritifs julemeny inneholder alle oppskrifter du behøver for å gjøre julen vellykket, også når det gjelder å velge passende drikke.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her