Får skjenke til tre

Puber og restauranter i Oslo sentrum får fortsatt skjenke øl, vin og brennevin til tre om natten.
Redaksjonen
05 Februar 2009 - 16:58

Men hvilke skjenkeregler som skal gjelde utenfor sentrum er uklart.
 
Om kort tid skal bystyret vedta en ny alkoholpolitikk for hovedstaden.
 
Utestedene i sentrum skal fortsatt få lov til å holde åpent til 03.30. Skjenkestopp blir en halv time tidligere.
 
Ikke gjennomslag
Dermed er det klart at Arbeiderpartiet, Rødt og Kristelig Folkeparti ikke får gjennomslag for forslaget om å stenge kranene klokken to.
 
Men hva som skjer utenfor sentrumskjernen er mer uklart.
 
Bestemmer lokalt
Venstre har et forslag om å endre reglene slik at de lokale bydelsutvalgene får bestemme åpningstidene til hvert enkelt utested. I dag er det næringsetaten og byrådet som bestemmer dette.
 
- Der bydelen i dag kun blir hørt mener vi de skal avgjøre åpningstider og hvorvidt stedet er egnet for å drive et skjenkested, sier leder i Oslo Venstre og medlem i bystyrets helse- og sosialkomité, Torill Berge til NRK.
 
Utvidet åpning
I dag er hovedregelen at utesteder i bydelene må stenge klokken 01. Men enkelte gater i sentrale bydeler har de samme åpningstidene som i sentrum.
 
I tillegg har 80 skjenkesteder utvidet åpningstid fordi de ligger utenfor boligstrøk.

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil
Annonse

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke, for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får tilsendt to ukentlige tips om viner som allerede står i polhyllene.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

Gi en spansk touch på mandagens middag med denne kikert- og skinkegryta
Dagens rett

Gi en spansk touch på mandagens middag med denne kikert- og skinkegryta

En rik og smakfull, men lettlaget gryterett - den slags oppskrifter er gull verdt i en travel hverdag.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

Å sylte kveite er en super måte å servere fisken som forrett
Dagens rett

Å sylte kveite er en super måte å servere fisken som forrett

Kveite er en fet fisk som det passer godt å koke i en syrlig lake. Fisken får god smak og virker ikke så fet. Det blir derfor en perfekt start på måltidet.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Lag en djevelsk god kombinasjon av tequila og solbærsaft
Ukens drink

Lag en djevelsk god kombinasjon av tequila og solbærsaft

Du har kanskje ikke prøvd å blande tequila og solbær før? Vi kan love at det smaker djevelsk godt.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

Forsiden akkurat nå
Gi en spansk touch på mandagens middag med denne kikert- og skinkegryta
Dagens rett

Gi en spansk touch på mandagens middag med denne kikert- og skinkegryta

En rik og smakfull, men lettlaget gryterett - den slags oppskrifter er gull verdt i en travel hverdag.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Å sylte kveite er en super måte å servere fisken som forrett
Dagens rett

Å sylte kveite er en super måte å servere fisken som forrett

Kveite er en fet fisk som det passer godt å koke i en syrlig lake. Fisken får god smak og virker ikke så fet. Det blir derfor en perfekt start på måltidet.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Skotte skaper magi i «ukjent» spansk vinområde
+
Godbiter i pollisten

Skotte skaper magi i «ukjent» spansk vinområde

Master of Wine Norrel Robertson er mannen og vinene er nå tilgjengelig i Norge.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Skalldyrfest eller bare fisk til middag? Her er vinen du vil drikke
+
Ukens vin

Skalldyrfest eller bare fisk til middag? Her er vinen du vil drikke

Denne alvarinho-klassikeren gjør jobben til så vel skalldyr som til mer eller mindre forseggjorte sjømatretter.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Vinsmaking når det passer deg
Matkurs og vinkurs
Privat vinsmaking

Vinsmaking når det passer deg

Er dere en større gruppe som ønsker en privat og skreddersydd vinsmaking? Da må du se hit!

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Lag en djevelsk god kombinasjon av tequila og solbærsaft
Ukens drink

Lag en djevelsk god kombinasjon av tequila og solbærsaft

Du har kanskje ikke prøvd å blande tequila og solbær før? Vi kan love at det smaker djevelsk godt.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her