Fasit - Hvor godt kjenner du skogens ville vekster

Fasit - Hvor godt kjenner du skogens ville vekster

Her er fasiten til quizen om skogens ville vekster.
Redaksjonen
07 September 2014 - 09:49

Fasit

  • 1. Hvilken av disse sopptypene er ikke spiselig?
    • Kantarell

    • Traktkantarell

    • Rød fluesopp

  • 2. Hva kalles behandlingsmetoden som brukes for mange sopptyper?
    • Forvandling

    • Forvelling

    • Fortolling

  • 3. Hva het forfatteren av klassikeren Spiselig sopp?
    • Dr. Olav Sopp

    • Dr. Olav Kropp

    • Dr. Olav Propp

  • 4. Hva sier vi om rognebærene?
    • Sure er de, men høyt henger de

    • Henger høyt gjør de, men sure er de ikke

    • Høyt henger de, og sure er de

  • 5. Hva er skrubbær?
    • Et annet ord for tyttebær

    • Noen bær som bare ulven spiser

    • De røde bærene til "kaffeblomsten" (Cornus Svecica)

  • 6. Vokser tranebær i Norge?
    • Nei

    • Ja

    • Ja, men bare i Finnmark

  • 7. Er sjampinjong alltid spiselig?
    • Nei, det finnes noen giftige sorter

    • Ja

    • Ja, men de bør forvelles først

  • 8. Vokser multer i andre land enn de nordiske?
    • Ja, faktisk så langt sør som til 44. breddegrad (Alpene)

    • Nei, det er en helnordisk bærtype

    • Ja, men bare i Russland

  • 9. Hva kalles stoffet som blåbær har til felles med røde druer?
    • Antocyan

    • Antioksidant

    • Antikanin

  • 10. Er barnåler spiselige?
    • Nei, de bør ikke spises

    • Ja, de smaker også godt, særlig som skudd

    • Nei, de stikker for mye

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil
Annonse

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke, for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får tilsendt to ukentlige tips om viner som allerede står i polhyllene.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

De lekreste bobler finnes på 60+ pol
+
Godbiter i pollisten

De lekreste bobler finnes på 60+ pol

Denne champagne-neoklassikeren er ikke bare nydelig nå, men har dokumentert en usedvanlig god lagringsevne – etter omkorking.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

Med denne er suksessen sikret for årets siste måltid
+
Ukens vin

Med denne er suksessen sikret for årets siste måltid

På plass på 180 pol, prisen er utrolig god, og den finnes sågar i magnum, også den til svært god pris.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Med denne oppskriften kan du fint nyte rødvin til torsken 
Dagens rett
Bakt torsk med burgundersaus

Med denne oppskriften kan du fint nyte rødvin til torsken 

For når torsken kommer med rødvinssaus, passer det faktisk veldig godt med rødvin. Men ikke hvilken som helst rødvin. 

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

Så enkelt og raffinert kan du servere viltet
Dagens rett

Så enkelt og raffinert kan du servere viltet

Bak denne retten står ikke uventet en mester som også har produsert en av tidenes aller beste kokebøker.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
De lekreste bobler finnes på 60+ pol
+
Godbiter i pollisten

De lekreste bobler finnes på 60+ pol

Denne champagne-neoklassikeren er ikke bare nydelig nå, men har dokumentert en usedvanlig god lagringsevne – etter omkorking.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Med denne er suksessen sikret for årets siste måltid
+
Ukens vin

Med denne er suksessen sikret for årets siste måltid

På plass på 180 pol, prisen er utrolig god, og den finnes sågar i magnum, også den til svært god pris.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Kjør denne gavepakken til julekosen - den er på 60+ pol
+
Godbiter i pollisten

Kjør denne gavepakken til julekosen - den er på 60+ pol

Du loves en hvitvin med stor dybde og kompleksitet og til en veldig god pris.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Kupp på «verdens beste» alkoholfrie vin
+
Ukens vin

Kupp på «verdens beste» alkoholfrie vin

Med dette på julebordet, blir du faktisk glad for å gå for alkoholfritt.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Dette drikker du til and
Tester

Dette drikker du til and

Andevennlige drikkevarer finner du innen alle kategorier og prisklasser. Her har du en rekke forslag som kan kalles allroundere når det er and på menyen.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Med denne oppskriften kan du fint nyte rødvin til torsken 
Dagens rett
Bakt torsk med burgundersaus

Med denne oppskriften kan du fint nyte rødvin til torsken 

For når torsken kommer med rødvinssaus, passer det faktisk veldig godt med rødvin. Men ikke hvilken som helst rødvin. 

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her