Ferskt kaffekonsept i Norge

Nå lanserer Philips og Friele kaffemaskinen Senseo ® .
Redaksjonen
09 September 2010 - 13:08

Nordmenn er et av verdens mest kaffedrikkende folk. 12 millioner kopper kaffe drikkes daglig av rundt 2,8 millioner kaffeelskere. Dermed er det i hele verden kun finnene som drikker flere kopper enn oss nordmenn.

Tidligere har forbrukerne vært nødt til å velge mellom avanserte espressomaskiner eller den gamle, tradisjonelle trakteren. Etter hvert kom også Nestlé på banen med sin Nespresso.

Nå lanserer Philips og Friele kaffemaskinen Senseo, som med et enkelt knappetrykk serverer den gode, svarte kaffen, samtidig som man slipper å styre med måleskje, riktig vannmengde og grisete filter. Og alt til en svært hyggelig pris.

- Selv om den ene espressomaskinen etter den andre har forsøkt å innta det norske markedet, er det fortsatt tradisjonell, svart kaffe som foretrekkes av norske ganer. Samtidig vet vi at mange vanlige kaffeelskere ønsker seg enklere løsninger. Derfor lanserer vi nå Senseo, hvor poenget er kvalitetskaffe på en enklere måte. Senseo er nemlig laget med et kaffeputesystem som gjør det svært enkelt å lage en riktig porsjonert kopp eller ti, forteller Anna Löf, marketing manager i Philips.

Philips og Friele spiller på lag
De aller fleste forbinder Philips først og fremst med hjemmeelektronikk, TVer og musikkanlegg. Men Philips er også en av verdens største produsenter av kjøkkenutstyr og kaffemaskiner. Nå satser selskapet for fullt på det norske kaffemarkedet sammen med Norges eldste kaffehus, Kaffehuset Friele.

Kaffeputene fra Friele er spesialtilpasset Senseo-maskinen, og kommer i variantene Klassisk, Mørkbrent, Koffeinfri samt Sjokodrikk, som er en varm sjokoladedrikk. Hver kaffepose innholder 18 kaffeputer, og koster fra ca 28 kroner.

Kaffeputene finnes altså i første omgang i tre ulike varianter, og disse får man kjøpt i dagligvare- og elektrobutikker rundt om i hele landet, samt på Frieles nettbutikk, www.frieleshop.no.

Philips Senseo som maskin består av fire ulike modeller med en startpris på 799 kroner, og er nå å få kjøpt i utvalgte dagligvare- og elektronikkforetninger.

Tips!
De som ønsker å prøve andre smaker enn de som Friele tilbyr kan bestille utenlandske utgaver av Senseos kaffevarianter, bl.a. hos http://www.kaffepads.no og http://www.kaffecrema.no.

Variante som tilbys er Mocca Gourmet, Mild, Kenya blend, Espresso og mange flere.

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil
Annonse

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke, for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får tilsendt to ukentlige tips om viner som allerede står i polhyllene.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

De siste 20 årene er alt og ingenting i Etnas vinhistorie
+

De siste 20 årene er alt og ingenting i Etnas vinhistorie

Etter snart tre tiår med eksplosiv vekst er Etna DOC på vei inn i en konsolideringsfase hvor terroiruttrykket forsterkes samt at kombinasjonen av vin- og naturturisme får økt betydning. Samtidig som frykten for et nytt vulkanutbrudd alltid er til stede.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

Pizza med siciliansk touch og tilhørende genial hvitvin
+
Mat og vin i kombinasjon

Pizza med siciliansk touch og tilhørende genial hvitvin

Når du ikke kan dra til Sicilia, ta Sicilia i glasset ditt, skru på ovnen og la smakene ta deg til enda rausere strøk.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Heldig er den som kan plukke solbærene selv - og her er oppskriftene

Solbær er noe av det sunneste du kan spise av bær, og de norske hage-solbærene er i verdensklasse. La dem for all del ikke bli fuglemat.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

Når du blander norske jordbær i en caipirinha, møtes det beste fra to verdener
Ukens drink

Når du blander norske jordbær i en caipirinha, møtes det beste fra to verdener

Caipirinha er Brasils nasjonaldrink - og derfor velegnet for sommersesongen. Med norske jordbær blir smaken sublim.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
De siste 20 årene er alt og ingenting i Etnas vinhistorie
+

De siste 20 årene er alt og ingenting i Etnas vinhistorie

Etter snart tre tiår med eksplosiv vekst er Etna DOC på vei inn i en konsolideringsfase hvor terroiruttrykket forsterkes samt at kombinasjonen av vin- og naturturisme får økt betydning. Samtidig som frykten for et nytt vulkanutbrudd alltid er til stede.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Pizza med siciliansk touch og tilhørende genial hvitvin
+
Mat og vin i kombinasjon

Pizza med siciliansk touch og tilhørende genial hvitvin

Når du ikke kan dra til Sicilia, ta Sicilia i glasset ditt, skru på ovnen og la smakene ta deg til enda rausere strøk.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Nå vil vi ha litt mer kraft i hvitvinen: det gir disse spanjolene
+
Godbiter i pollisten

Nå vil vi ha litt mer kraft i hvitvinen: det gir disse spanjolene

Men vi gir ikke slipp på friskhet og all moderasjon hva alkohol angår. Selv dette kan solsvidde Priorat stille opp med.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Sommerens beste hemmelighet i basisutvalget
+
Ukens vin

Sommerens beste hemmelighet i basisutvalget

Denne hvitvinen har nemlig alle kvalitetene vi leter etter, og det til en gunstig pris.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Selv om du gjør deg flid med dagens fiskemiddag, er den overraskende rask å lage
Dagens rett

Selv om du gjør deg flid med dagens fiskemiddag, er den overraskende rask å lage

Laks dekket med nøtter på en smaksrik sopp-vinaigrette er mye raskere å lage enn du kanskje tenker.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Heldig er den som kan plukke solbærene selv - og her er oppskriftene

Solbær er noe av det sunneste du kan spise av bær, og de norske hage-solbærene er i verdensklasse. La dem for all del ikke bli fuglemat.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her