Fikk 70 millioner i svindel-erstatning

Fikk 70 millioner i svindel-erstatning

Og nå bør William Kochs fiender virkelig skjelve i buksene.
22 April 2013 - 00:39

Vinsamleren William Kochs utrettelige kamp mot vinsvindel ble kronet med en seier av hittil uante proposjoner da han i midte av april vant rettsaken mot vinsamleren Eric Greenberg.

LES OGSÅ: Styrtrik samler til rettssak mot svindlere

Koch vant gehør for sin påstand om at Greenberg visste at 24 av flaskene han la ut for salg gjennom auksjonshuset Zachy’s i 2005 ikke inneholdt fornem Bordeaux-vin, men et innhold av langt ringere opphav.

Greeberg betalte i underkant av 170 000 kroner for den dyreste av flaskene, som ifølge etiketten var en magnumflaske Château Pétrus 1921.

Domstolen i New York tilkjente Koch 2,2 millioner i erstatning, men ga seg ikke med det. Koch ble i tillegg tilkjent cirka 68 millioner kroner i såkalt i "punitive damages", en amerikansk særordning av en straff som virkelig skal frata den domfelte lysten til å gjenta forbrytelsen.

Den enorme erstatningssummen kom overraskende på Koch, som umiddelbart etter kjennelsen gjorde det klart av pengene går til å finanisere jakten på flere skurker i vinbransjen.

Etter saken uttalte Koch til Huffington Post av man anser internasjonal handel med vin for å være tvers igjennom korrupt, og at han av den grunn har sluttet å handle vin på auksjoner.

Koch skal ha utarbeidet en liste over vinhandlere og auksjonshus som skal ha svindlet ham for til sammen 25 millioner kroner.

Og Eric Greenberg kan heller ikke forvente at han blir glemt av Koch. Koch samarbeider ifølge The Guardian med FBI om å reise en straffesak mot kollegaen.

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil
Annonse

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke, for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får tilsendt to ukentlige tips om viner som allerede står i polhyllene.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

Når beaujolais nouveau er vel over, er det tid for å gå tilbake til ekte vare
+
Godbiter i pollisten

Når beaujolais nouveau er vel over, er det tid for å gå tilbake til ekte vare

Det er ikke til å komme fra at det er med beaujolais fra de 10 cru-ene, at det blir spenning. Og denne for Norge nye produsenten overbeviser stort.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

Super syrah i flere innpakninger – på et pol nær deg
+
Ukens vin

Super syrah i flere innpakninger – på et pol nær deg

Tre virkelig gode syraher servert på ulike måter, men fra samme magiske hånd.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Credo på Nasjonalbiblioteket er en unik satsing på matkulturformidling
+

Credo på Nasjonalbiblioteket er en unik satsing på matkulturformidling

Heidi Bjerkans Credo har gjenoppstått i sin tredje og helt nye versjon på Nasjonalbiblioteket i Oslo, hvor formidling av ekte matkultur er hovedmålet – og det for alle budsjetter.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

Juleskinke og rødkål i paien er kjempegodt
Dagens rett

Juleskinke og rødkål i paien er kjempegodt

Har du rester igjen etter førjulsfesten, er det en pai du skal lage. Prøv bare denne oppskriften selv med juleskinke og rødkål.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
Når beaujolais nouveau er vel over, er det tid for å gå tilbake til ekte vare
+
Godbiter i pollisten

Når beaujolais nouveau er vel over, er det tid for å gå tilbake til ekte vare

Det er ikke til å komme fra at det er med beaujolais fra de 10 cru-ene, at det blir spenning. Og denne for Norge nye produsenten overbeviser stort.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Super syrah i flere innpakninger – på et pol nær deg
+
Ukens vin

Super syrah i flere innpakninger – på et pol nær deg

Tre virkelig gode syraher servert på ulike måter, men fra samme magiske hånd.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Disk opp med unike hvitviner til den norske sjømaten
+
Godbiter i pollisten

Disk opp med unike hvitviner til den norske sjømaten

Det som gjør dem så spesielle er at de er laget av druer som kunne vært brukt til den letteste sherrystilen, men uten spritforsterkning.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Denne knusktørre boblevinen har tatt Norge med storm
+
Ukens vin

Denne knusktørre boblevinen har tatt Norge med storm

Med en pris på 189,90 er den blitt en «go-to»-vin for mange på jakt etter noe som både er rimelig og ikke minst godt.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Mango gjør susen i denne wokoppskriften
Dagens rett
Wok med mango

Mango gjør susen i denne wokoppskriften

Men også det lille kicket fra chili setter et umiskjennelig preg. La det bli en hot torsdag og den kan godt bli kjøttfri om du ønsker det.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Credo på Nasjonalbiblioteket er en unik satsing på matkulturformidling
+

Credo på Nasjonalbiblioteket er en unik satsing på matkulturformidling

Heidi Bjerkans Credo har gjenoppstått i sin tredje og helt nye versjon på Nasjonalbiblioteket i Oslo, hvor formidling av ekte matkultur er hovedmålet – og det for alle budsjetter.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her