Fikk enda en gullmedalje

Fikk enda en gullmedalje

Stig Bareksten fortsetter å sanke medaljer internasjonalt for sin gin - og nå også for akevitt.

Under WSWA, et årlig event i regi av amerikanske drikkevaregrossister hvor målet er å vise fram nye produkter, tok Stig Bareksten to medaljer for sine brennevin. Det ble gull til Bareksten Botanical Gin og sølv til Bareksten Botanical Aquavit.

- Interessen hos de jeg møter i Las Vegas er skyhøy. Jeg forteller dem om ingrediensene jeg bruker, om de nordiske årstidene og den hektiske innhøstningsperioden min med plukking av bær, blomster og urter og hvilke egenskaper disse har når jeg destillerer dem, skriver han i en epost i Apéritif.

Les den eventyrlige historien bak suksessen

Mens ginen allerede har tatt Norge og resten av verden med storm, er Bareksten Botanical Aquavit utviklet spesielt for det amerikanske markedet. - Nordmenn drikker mest akevitt i julen, og gjerne sammen med julematen. I USA drikker de akevitt jevnt gjennom året. Akevitten har funnet veien inn i cocktailbarene i New York hvor den nytes rent eller mikses i drinker, påpeker han. 

Se hva Aperitif mener om Bareksten-brennevinene

Smakingene er i regi av bransjemagasiene The Tasting Panel Magazine og The Somm Journal. Blant de mange hundre brennevinene som ble testet ble det i hver kategori kåret Best of Show, Double Gold, Gold og Silver.

Best of Show-gin gikk til canadiske Eau Claire Distillerys Parlour Gin. I kategorien akevitt var det bare en medalje.   

Kommende kurs

Forsiden akkurat nå

Til toppen