Fikk hederspris for fremragende vertskap

Hans Christian Bestum hedret med Norsk hotellhøgskoles hederspris.
29 Mars 2011 - 22:21

Under årets Serviceforum ved Universitetet i Stavanger fikk Hans Christian Bestum hedersprisen for sitt langvarige engasjement for NHS og for styrking av norsk vertskapsindustri.

Bestum har vært en viktig støttespiller for Norsk Hotellhøgskole i en mannsalder, og i juryens begrunnelse heter det at han har fremmet vertskapsrollen gjennom alle sine aktiviteter i næringen.

- Som person er Hans Christian en meget aktiv og myndig person i hotell- og reiselivsnæringen. Han har stor anseelse, og blir hørt på av andre. Han er ikke bare en fremragende representant for Norsk hotellhøgskole, men for hele hotellnæringen, sier studiekoordinator Ingebjørg Solvig ved NHS til Universitetet i Stavangers nettsider.

Bestum er tidligere student fra Norsk hotellfagskole, da den var lokalisert på Sola Strandhotell. Han har både fagutdannelse som kokk og har jobbet i hotellindustrien fram til han gikk av med pensjon. De siste 14 årene i sin karriere jobbet han som direktør ved Soria Moria hotell i Oslo.

Bestum er i dag aktivt med i styret for Norsk kokebokmuseum, for Alumni-foreningen, og han sitter i styret for Frydelund Bryggeris Legat som blant annet deler ut legater til studenter. Han har også jevnlige møter med studentorganisasjonene når han er i byen.

Årets hotelier
Hotelldirektør ved Radisson Blu Hotel Norge i Bergen, Nina Askvik, ble kåret til Årets Hotelier 2011 under Serviceforum. Askvik ble valgt på grunn av sine og hotellets økonomiske resultater, samt kunde- og ansattes tilfredshet.

Askvik er den andre i rekken som kan smykke seg med utmerkelsen "Årets Hotelier". I fjor var det Rica Seilets direktør Ragnar Palsson som fikk utmerkelsen.

Prisen som årets hotelier er ment å motivere ledere og skape forståelse for viktigheten av videreutdanning og innsikt i nye trender.

Serviceforum er en årlig fagkonferanse for hotell-, restaurant- og reiselivsbransjen. Den arrangeres av studenter ved Norsk Hotellhøgskole (NHS) ved Universitetet i Stavanger.

Foto: Ingebjørg Solvig

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil
Annonse

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke, for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får tilsendt to ukentlige tips om viner som allerede står i polhyllene.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

Denne rosa cocktailen er både kremet, søt og innsmigrende, men også med et lite kick
Ukens drink

Denne rosa cocktailen er både kremet, søt og innsmigrende, men også med et lite kick

Oppi all jordbær- og hylleblomstsødmen er det også ekstra dybde fra vellagret akevitt.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

Prøv deg på en napoleonskake med en ekstra god vri
Ukens kake

Prøv deg på en napoleonskake med en ekstra god vri

Det er rett og slett snakk om å legge til litt eplemos og kirsebærsyltetøy for å gi kaken litt ekstra syrlighet.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

En smak fra verdens mest unike vinområde
+
Godbiter i pollisten

En smak fra verdens mest unike vinområde

Fra Lisboas berømte kystlinje kommer noen av verdens mest lagringsdyktige viner laget i mikroantall, men også viner til priser som alle kan betale.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

Basishyllas skjulte perle til 199,90
+
Ukens vin

Basishyllas skjulte perle til 199,90

Jeg har tidligere kalt denne vinen sykt billig og magi for en liten penge, og det er den fortsatt.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
Denne rosa cocktailen er både kremet, søt og innsmigrende, men også med et lite kick
Ukens drink

Denne rosa cocktailen er både kremet, søt og innsmigrende, men også med et lite kick

Oppi all jordbær- og hylleblomstsødmen er det også ekstra dybde fra vellagret akevitt.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Prøv deg på en napoleonskake med en ekstra god vri
Ukens kake

Prøv deg på en napoleonskake med en ekstra god vri

Det er rett og slett snakk om å legge til litt eplemos og kirsebærsyltetøy for å gi kaken litt ekstra syrlighet.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Skotte skaper magi i «ukjent» spansk vinområde
+
Godbiter i pollisten

Skotte skaper magi i «ukjent» spansk vinområde

Master of Wine Norrel Robertson er mannen og vinene er nå tilgjengelig i Norge.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Skalldyrfest eller bare fisk til middag? Her er vinen du vil drikke
+
Ukens vin

Skalldyrfest eller bare fisk til middag? Her er vinen du vil drikke

Denne alvarinho-klassikeren gjør jobben til så vel skalldyr som til mer eller mindre forseggjorte sjømatretter.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Lag en burger med smaken av Hellas
Dagens rett

Lag en burger med smaken av Hellas

Det er smaken av solfylte Hellas som vi savner når vi ikke er der, som er inspirasjonen for denne burgeren.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

En smak fra verdens mest unike vinområde
+
Godbiter i pollisten

En smak fra verdens mest unike vinområde

Fra Lisboas berømte kystlinje kommer noen av verdens mest lagringsdyktige viner laget i mikroantall, men også viner til priser som alle kan betale.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her