Fikk ros - vil vokse

Øyna Gårdsmat har produsert en pølse i verdensklasse, mener mesterkokk Sven Erik Renaa. Nå vil småskalaprodusenten vokse.

Det var under matmessen i Trondheim nylig at lederen av det norske kokkelandslaget sa at chorizopølsen som er under prøveproduksjon er i verdensklasse.
 
Ti produkter
Øyna Gårdsmat har ti anerkjente produkter på markedet i dag. Det er fire pølser og seks forskjellige skinker. I tillegg leverer de ribbe og andre produkter til noen av de beste hotellene i landet. Blant annet til Stiklestad Hotell og  Rica Nidelven Hotell i Trondheim, skriver Steinkjer-Avisa.
 
- Bare Rica Nidelven skal ha to tonn med ribbe som er skåret på en spesiell måte, sier Ove Holde i Øyna Gårdsmat.
 
Tilbakemeldingene har vært gode, også på det nyeste produktet, en saftig, kraftig, grov spansk chorizo.
 
Møtte motbør
Da Øyna startet med å produsere spekepølser i 2000 møtte de mye motbør, på flere måter. Mattilsynet hadde problemer med å godkjenne at de kunne få prøveprodusere hjemme, og de fikk nesten ikke smake på det de selv laget.
 
- I dag er det en helt annen verden. Samarbeidet med Mattilsynet er veldig bra, folk er villige til å betale for småskalamat, og de ankerkjente kokkene er på utkikk etter nettopp slik mat som vi lager. Så nå håper vi at vi etter hvert kan tjene penger på nisjen vår, sier Holde.
 
God pølse
- Pølsen er veldig, veldig bra. Produsentene har klart å finne balansen mellom saltet og modningen, noe som er helt avgjørende. Pølsa har en positiv harskhet, som vi kaller det i bransjen, og da er det modenheten vi snakker om. Den har et stort potensiale med tanke på eksport, og selvsagt med salg i Norge. Men de har sikkert en utfordring med distribusjon, sier Sven Erik Renaa.

Kommende kurs

Forsiden akkurat nå

Til toppen