Finalistene klare

Finalistene til årets Ganefart er klare.
Redaksjonen
09 Oktober 2008 - 15:15

Samtlige vinnere er invitert til Matstreif på Karl Johan 10. oktober.
Kåres på Røros
Vinneren av Nasjonal Ganefart 2008, best blant de beste, kåres under Mat og reiselivs seminaret på Røros 22. oktober.
 
Ganefart 2008 fokuserer på spennende mat med lokal identitet, basert på lokale råvarer.
 
I tillegg legges det vekt på det gode vertskap, hyggelig atmosfære, god orden og hygiene.
 
173 deltagere
Rundt 1 500 fornøyde gjester sendte inn tips om spisesteder de mente kvalifiserte til å være med i konkurransen. 173 spisesteder var med i konkurransen om å bli årets beste spisested langs veien.
 
Regionvinnerne er:
 
Region 1 (Troms, Finmark) Bios cafe, Storslett    
Region 2 (Nordland) Lofoten Turistsenter, Leknes   
Region 3 (Nord-Trøndelag, Sør-Trøndelag,Møre og Romsdal) Smia Fiskerestaurant, Kristiansund   
Region 4 (Sogn og Fjordane, Hordaland) Gloppen hotell, Sandane   
Region 5 (Rogaland, Aust-Agder, Vest-Agder) Byrkjedalsstunet Hotell, Gjesdal
Region 6 (Telemark, Buskerud, Vestfold) Ingers kro og restaurant, Hovet   
Region 7 (Oppland, Hedmark) Skaslien Gjestgiveri, Kirkenær   
Region 8 (Østfold, Akershus) Fredriksten Vertshus Curtisen, Halden

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil
Annonse

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke, for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får tilsendt to ukentlige tips om viner som allerede står i polhyllene.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

Det er fortsatt mulig å få solid chardonnayvaluta fra Burgund
+
Godbiter i pollisten

Det er fortsatt mulig å få solid chardonnayvaluta fra Burgund

Denne produsenten lager vinene etter alle kunstens regler, og det kjennes på smaken.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

Nordmenn elsker gresk (hvit)vin, prøv disse nyhetene
+
Ukens vin

Nordmenn elsker gresk (hvit)vin, prøv disse nyhetene

Gjør en gresk vri på 1. mai-helgen i år, fr den ene kan du plukke med deg allerede i dag i de fleste polutsalg.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Med helstekt kylling blir det alltid god stemning rundt bordet
Dagens rett

Med helstekt kylling blir det alltid god stemning rundt bordet

Helstekt kylling er en skikkelig festrett, og sausen lager seg nesten helt selv under stekingen.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

Har du en flaske J&B innerst i barskapet, må du prøve Purple Heather
Ukens drink

Har du en flaske J&B innerst i barskapet, må du prøve Purple Heather

Noen whiskyer er så nøytrale at de trenger drahjelp fra andre ingredienser.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
Det er fortsatt mulig å få solid chardonnayvaluta fra Burgund
+
Godbiter i pollisten

Det er fortsatt mulig å få solid chardonnayvaluta fra Burgund

Denne produsenten lager vinene etter alle kunstens regler, og det kjennes på smaken.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Nordmenn elsker gresk (hvit)vin, prøv disse nyhetene
+
Ukens vin

Nordmenn elsker gresk (hvit)vin, prøv disse nyhetene

Gjør en gresk vri på 1. mai-helgen i år, fr den ene kan du plukke med deg allerede i dag i de fleste polutsalg.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Møt Englands fremste stjernevinmaker som kan mer enn musserende vin
+
Godbiter i pollisten

Forsiden akkurat nå - 4

To supre viner i basis fra denne superkvinnen
+
Ukens vin

To supre viner i basis fra denne superkvinnen

Julia Kemper har satt ettertrykkelig spor etter seg i basishylla med stadig nye viner i klassen klar adresse og veldig god valuta for pengene.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

By på lekker kalveschnitzel i kveld
Dagens rett
Kalveschnitzel

By på lekker kalveschnitzel i kveld

Det blir ekstra god stemning rundt middagsbordet med schnitzel laget av saftig og mørt kalvekjøtt. Her er oppskriften.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Med helstekt kylling blir det alltid god stemning rundt bordet
Dagens rett

Med helstekt kylling blir det alltid god stemning rundt bordet

Helstekt kylling er en skikkelig festrett, og sausen lager seg nesten helt selv under stekingen.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her