Flere dårlige matopplevelser

Mattilsynet får stadig flere rapporterer om dårlige matopplevelser i Oslo.
Redaksjonen
07 Januar 2009 - 18:01

- Det er på tide at folk stiller krav og sjekker hygiene og mat, sier kokk Jakob Thier.
 
Han er innehaver av den italienske restauranten Al Dente på Oslo City.
 
I motsetning til mange andre har han åpnet kjøkkenet for kundene.
 
Bra med tips
Han mener det er bra at Mattilsynet i Oslo får flere tips og bekymringsmeldinger.
 
- Vi planlegger ombygging så kjøkkenet blir mer synlig. Her lages maten raskt, og hygiene og gode råvarer er viktig. Det har dukket opp mange spisesteder i Oslo de siste årene, men mange steder serverer mat som folk andre steder i Europa ville sendt tilbake, sier Thier til Aftenposten.no.
 
Økning
- Vi har hatt en veldig økning etter at man kunne sende e-post eller bruke en lett tilgjengelig «klageknapp» på nettsidene. Noen tips har vi hatt stor nytte av, men vi tar alle typer tips alvorlig. Vi får mest tips om mat som folk er blitt dårlige av og om steder med dårlig renhold, sier seksjonssjef Gry Holmbakken ved Mattilsynets Oslo-kontor.
 
Smuglerkjøtt
Mattilsynets kampanje mot ulovlig og umerket kjøtt har fått drahjelp fra forbrukerne.
 
Flere tips har ført til avsløringer av helsefarlig smuglerkjøtt.
 
- Folk engasjerer seg og gir oss viktig informasjon. Mange blir mistenksomme når de ikke får kvittering. Folk er blitt mer oppmerksom på sporbarhet. De bør også tipse oss hvis de ser at kjøttvarer blir lempet inn på steder til litt spesielle tider av døgnet, sier Holmbakken.

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil
Annonse

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke, for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får tilsendt to ukentlige tips om viner som allerede står i polhyllene.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

Endelig syrefrisk hvit burgunder (og til en veldig god pris)
+
Godbiter i pollisten

Endelig syrefrisk hvit burgunder (og til en veldig god pris)

Etter alle de noe søtladne 2023-burgunderne som strømmer inn på det norske markedet for tiden, kom denne som et frisk pust.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

Denne rødvinen er nå et av de aller beste kjøpene i basis
+
Ukens vin

Denne rødvinen er nå et av de aller beste kjøpene i basis

Har du ikke prøvd denne vinen før, er det nå du skal slå til. For den byr på svært mye smak for pengene, og finnes i 60+ polutsalg.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Er Østerrike på vei til å bli et rødvinsland?
+

Er Østerrike på vei til å bli et rødvinsland?

Med vinregioner som Carnuntum, Eisenberg og Leithaberg og druer som blaufränkisch og zweigelt har Østerrike tatt et stort skritt i retning et rødvinsland å regne med.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

Med lammefilet og skogsopp blir det virkelig luksusmat til middag
Dagens rett

Med lammefilet og skogsopp blir det virkelig luksusmat til middag

Lammefilet er en eksklusiv, men svært enkel råvare å ha med å gjøre. Bare pass på å ikke steike den for mye. Her er oppskriften.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
Endelig syrefrisk hvit burgunder (og til en veldig god pris)
+
Godbiter i pollisten

Endelig syrefrisk hvit burgunder (og til en veldig god pris)

Etter alle de noe søtladne 2023-burgunderne som strømmer inn på det norske markedet for tiden, kom denne som et frisk pust.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Denne rødvinen er nå et av de aller beste kjøpene i basis
+
Ukens vin

Denne rødvinen er nå et av de aller beste kjøpene i basis

Har du ikke prøvd denne vinen før, er det nå du skal slå til. For den byr på svært mye smak for pengene, og finnes i 60+ polutsalg.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Superseriøs rock’n roll-rødvin
+
Godbiter i pollisten

Superseriøs rock’n roll-rødvin

Når mencia blandes med hvitvinsdruer blir den ekstra lys, men sku ikke hunden på hårene, for bak skjuler det seg mye kraft.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Knallkjøp til biffen
+
Ukens vin

Knallkjøp til biffen

En solid og smaksrik rødvin til 200-lappen er velkomment bidrag til etter-ferie-økonomien.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Oste-NM blir vorspiel for Matstreif

Finalen i Oste-NM er åpen for publikum som inviteres til å smake på i alt 303 ulike oster.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Er Østerrike på vei til å bli et rødvinsland?
+

Er Østerrike på vei til å bli et rødvinsland?

Med vinregioner som Carnuntum, Eisenberg og Leithaberg og druer som blaufränkisch og zweigelt har Østerrike tatt et stort skritt i retning et rødvinsland å regne med.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her