Fluer, skitt og rot på Radisson-restauranter

Fluer, skitt og rot på Radisson-restauranter

Mattilsynet ikke nådig etter inspeksjoner ved Oslo-hoteller.
12 Mars 2013 - 13:35

I to ferske rapporter kritiserer Mattilsynet forholdene ved restaurantene på Radisson-hotellene på Holbergs plass og i Nydalen i Oslo. Sistnevnte, Circo, måtte stenges midlertidig etter et uanmeldt tilsyn 24. januar.

Restaurant Enzo på Holbergs plass ved Slottet er anbefalt i Michelin-guiden, men Mattilsynet fant mangler ved både renhold, orden og hygiene.

- Det var generelt dårlig renhold på Enzos kjøkken og spesielt tilhørende bakrom. Eksempler på dette er fettete og nedstøvete utstyr- og benkeplater, skitt og støv i hyller og skuffer. Lokalene bærer preg av dårlig vedlikehold, konkluderer Mattilsynet. Det ble også avdekket manglende kontroll av skadedyr.

I kaldmatbuffeten var temperaturen for høy, og det var dårlig renhold på personaltoalettene. Det gjaldt også på kjøkkenet, hvor det ble funnet svært skitne avfallsbeholdere, støvete og med matrester på hyller i rene soner i oppvask, (...) skitne og illeluktende sluker i oppvaskavdelingen (...)

Restaurant Circo måtte stenge på grunn av potensielt helsefarlige forhold.

«Det var gjennomgående dårlig orden og renhold i kjøkkenlokaler og oppvaskavdeling. Innredning var skitten både innvendig og utvendig (...). Det var gamle matrester og inngrodd skitt under benker/kjøledisker, sluk mv. (...) I den ene oppvaskavdelingen var det svartmugg i fugene», skriver Mattilsynet.

Regiondirektør Tarje Hellebust i Radisson Blu hotels bekrefter overfor Dagbladet at han er kjent med innholdet i Mattilsynets rapporter.

- Vi ser alvorlig på dette og tar dette seriøst, og har også rettet opp i det, sier Hellebust.

Restauranten i Nydalen åpnet igjen dagen etter at det ble stengt.
- Det er fint at vi har et mattilsyn som går bransjen i sømmene og ser på disse tingene, slik at vi kan operere med sikker mat i Norge, sier Hellebust.

Få unike vintips sendt rett til din mobil
Annonse
Vintips som sms

Få unike vintips sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke – for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får 2 ukentlige vintips.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

Slik blir torsken festfin
Dagens rett
Torsk med tapenade og lune tomater

Slik blir torsken festfin

Følg denne oppskriften, så blir den så smaksrik som torsk kan bli.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

Søndagsmiddagen krever litt innsats, men det blir rikelig belønnet
Dagens rett

Søndagsmiddagen krever litt innsats, men det blir rikelig belønnet

Langtidssteking av kjøtt over lav varme er perfekt for å sikre seg at kjøttet blir mørt og utrolig saftig, bare prøv denne delikate oppskriften.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Prøv denne kombinasjonen for en leskende og samtidig fyldig drink med moderat alkohol
Ukens drink

Prøv denne kombinasjonen for en leskende og samtidig fyldig drink med moderat alkohol

Noen ganger trenger du bare tre ingredienser for en drink. Selvsagt må de være gode for at sluttresultatet skal bli godt.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

American Beauty: Sjokoladekaken ingen sier nei til
Ukens kake

American Beauty: Sjokoladekaken ingen sier nei til

Denne kaken er smaksmessig en skjønnhet. Og mektig god. Her er oppskriften.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
Slik blir torsken festfin
Dagens rett
Torsk med tapenade og lune tomater

Slik blir torsken festfin

Følg denne oppskriften, så blir den så smaksrik som torsk kan bli.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Søndagsmiddagen krever litt innsats, men det blir rikelig belønnet
Dagens rett

Søndagsmiddagen krever litt innsats, men det blir rikelig belønnet

Langtidssteking av kjøtt over lav varme er perfekt for å sikre seg at kjøttet blir mørt og utrolig saftig, bare prøv denne delikate oppskriften.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Bocuse d'Or: Følg Håvard Werkland til pallen

27. januar skal Håvard Werkland (30) og det norske teamet kjempe om pallen i verdens vanskeligste og mest prestisjefylte kokkekonkurranse, Bocuse d’Or i Lyon. Se konkurransen live.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Her er din guide til vin med lite sukker og lite kalorier
Guide
Vin med lite sukker og kalorier

Her er din guide til vin med lite sukker og lite kalorier

Etterspørselen etter viner med lite sukker og alkohol er stor, men ønsker du å gå ned i vekt er mengden like viktig

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Slik piffer du opp fredagsbiffen
Dagens rett
Sesamfrøstekte skinkebiffer med couscous

Slik piffer du opp fredagsbiffen

Det litt nøytrale svinekjøttet gis her smaker som får oss til å drømme om markedene i Nord-Afrika.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Prøv denne kombinasjonen for en leskende og samtidig fyldig drink med moderat alkohol
Ukens drink

Prøv denne kombinasjonen for en leskende og samtidig fyldig drink med moderat alkohol

Noen ganger trenger du bare tre ingredienser for en drink. Selvsagt må de være gode for at sluttresultatet skal bli godt.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her