Fluer, skitt og rot på Radisson-restauranter

Fluer, skitt og rot på Radisson-restauranter

Mattilsynet ikke nådig etter inspeksjoner ved Oslo-hoteller.

I to ferske rapporter kritiserer Mattilsynet forholdene ved restaurantene på Radisson-hotellene på Holbergs plass og i Nydalen i Oslo. Sistnevnte, Circo, måtte stenges midlertidig etter et uanmeldt tilsyn 24. januar.

Restaurant Enzo på Holbergs plass ved Slottet er anbefalt i Michelin-guiden, men Mattilsynet fant mangler ved både renhold, orden og hygiene.

- Det var generelt dårlig renhold på Enzos kjøkken og spesielt tilhørende bakrom. Eksempler på dette er fettete og nedstøvete utstyr- og benkeplater, skitt og støv i hyller og skuffer. Lokalene bærer preg av dårlig vedlikehold, konkluderer Mattilsynet. Det ble også avdekket manglende kontroll av skadedyr.

I kaldmatbuffeten var temperaturen for høy, og det var dårlig renhold på personaltoalettene. Det gjaldt også på kjøkkenet, hvor det ble funnet svært skitne avfallsbeholdere, støvete og med matrester på hyller i rene soner i oppvask, (...) skitne og illeluktende sluker i oppvaskavdelingen (...)

Restaurant Circo måtte stenge på grunn av potensielt helsefarlige forhold.

«Det var gjennomgående dårlig orden og renhold i kjøkkenlokaler og oppvaskavdeling. Innredning var skitten både innvendig og utvendig (...). Det var gamle matrester og inngrodd skitt under benker/kjøledisker, sluk mv. (...) I den ene oppvaskavdelingen var det svartmugg i fugene», skriver Mattilsynet.

Regiondirektør Tarje Hellebust i Radisson Blu hotels bekrefter overfor Dagbladet at han er kjent med innholdet i Mattilsynets rapporter.

- Vi ser alvorlig på dette og tar dette seriøst, og har også rettet opp i det, sier Hellebust.

Restauranten i Nydalen åpnet igjen dagen etter at det ble stengt.
- Det er fint at vi har et mattilsyn som går bransjen i sømmene og ser på disse tingene, slik at vi kan operere med sikker mat i Norge, sier Hellebust.

Kommende kurs

Forsiden akkurat nå

Til toppen