Fluer, skitt og rot på Radisson-restauranter

Fluer, skitt og rot på Radisson-restauranter

Mattilsynet ikke nådig etter inspeksjoner ved Oslo-hoteller.

I to ferske rapporter kritiserer Mattilsynet forholdene ved restaurantene på Radisson-hotellene på Holbergs plass og i Nydalen i Oslo. Sistnevnte, Circo, måtte stenges midlertidig etter et uanmeldt tilsyn 24. januar.

Restaurant Enzo på Holbergs plass ved Slottet er anbefalt i Michelin-guiden, men Mattilsynet fant mangler ved både renhold, orden og hygiene.

- Det var generelt dårlig renhold på Enzos kjøkken og spesielt tilhørende bakrom. Eksempler på dette er fettete og nedstøvete utstyr- og benkeplater, skitt og støv i hyller og skuffer. Lokalene bærer preg av dårlig vedlikehold, konkluderer Mattilsynet. Det ble også avdekket manglende kontroll av skadedyr.

I kaldmatbuffeten var temperaturen for høy, og det var dårlig renhold på personaltoalettene. Det gjaldt også på kjøkkenet, hvor det ble funnet svært skitne avfallsbeholdere, støvete og med matrester på hyller i rene soner i oppvask, (...) skitne og illeluktende sluker i oppvaskavdelingen (...)

Restaurant Circo måtte stenge på grunn av potensielt helsefarlige forhold.

«Det var gjennomgående dårlig orden og renhold i kjøkkenlokaler og oppvaskavdeling. Innredning var skitten både innvendig og utvendig (...). Det var gamle matrester og inngrodd skitt under benker/kjøledisker, sluk mv. (...) I den ene oppvaskavdelingen var det svartmugg i fugene», skriver Mattilsynet.

Regiondirektør Tarje Hellebust i Radisson Blu hotels bekrefter overfor Dagbladet at han er kjent med innholdet i Mattilsynets rapporter.

- Vi ser alvorlig på dette og tar dette seriøst, og har også rettet opp i det, sier Hellebust.

Restauranten i Nydalen åpnet igjen dagen etter at det ble stengt.
- Det er fint at vi har et mattilsyn som går bransjen i sømmene og ser på disse tingene, slik at vi kan operere med sikker mat i Norge, sier Hellebust.

Forsiden akkurat nå

Apéritifs Vinskole

Øk vinkunnskapen din med Apéritifs Vinskole. Fem kvelders undervisning, smaking og eksamen for kun 5450

Vi har fått mulighet til å redusere prisen betraktelig på Apéritifs vinskole. Du får nå fem kvelder med undervisning av en av Norges mest erfarne vinforelesere, smaking av til sammen 50 viner, avsluttende eksamen og diplom. Les hele saken

Vinkurs: Vin fra California

Lær alt om hvorfor californiske viner er så populære nå. Master of Wine, Mai Tjemsland tar deg med på en smaksrunde

Vin fra California er i vinden som aldri før. Det er ikke rart når kvaliteten er så høy, prisene så gunstige og variasjonen så stor. Bli med Master of Wine, Mai Tjemsland, på en rundtur blant disse fantastiske vinene. Les hele saken

Til toppen