NM for amatørkokk
Følg spennende konkurranser under Matstreif

Følg spennende konkurranser under Matstreif

Kommende helg skal det konkurreres i matlaging, drikkekunnskap og ølbrygging.
Redaksjonen
06 September 2015 - 16:50

Matstreif 2015 kommer til å slå alle rekorder i deltakelse fra både utstillere og besøkende på Rådhusplassen og Aker Brygge/Tjuvholmen 11. og 12. september.

Se alt som skal skje på Matstreif kommende helg

Apéritif fyller scenen med aktiviteter lørdag 12. september.

Konkurrerer i drikkekunnskap

Programmet starter kl 14.00 med en helt unik konkurranse hvor unge ansatte i restaurantbransjen demonstrerer sine kunnskaper om norske drikkevarer. Tre finalister har kvalifisert seg gjennom en semifinale tidligere i uka. I finalen under Matstreif skal de kjempe om den gjeve tittelen Young Sommelier 2015. Oppgavene som skal løses er presentasjon av en norsk drikkevare og å foreslå norsk drikke til en treretters meny – uten jukselapp! Den som er aller dyktigst får en flott opplevelse i Flåm med besøk hos Ægir Bryggeri. Konferansier er Hans Tryggvasson, ølkelner, vinkelner og daglig leder på Håndverkerstuene hvor det bare serveres nordisk drikke.

Kårer det beste nye ølet

Kl 15 er det klart for kåring av Årets Øl, et samarbeid mellom Ølakademiet, Ølportalen, Norbrygg og Apéritif. Kreativiteten i norsk bryggeriverden blomstrer og antall nylanseringer øker år for år. I årets konkurranse deltar 56 øl fra bryggerier over hele landet. En jury bestående av fagfolk innen både design, markedsføring og ølkunnskap har smakt og spyttet, studert og diskutert. Du får ikke bare vite hvilket øl dette er, men det blir også innslag om brygging av øl. En fritidsaktivitet som har eksplodert i popularitet.

Hvem lager den beste torskeretten på 30 minutter?

Kl 16.30 går startskuddet for NM for amatørkokk hvor Helle Øder Valebrokk, nummer to i NM i 2009, møter Randi Strand. Begge har kvalifisert seg med sin respektive torskerett som de skal lage foran publikum på 30 minutter. Som i alle viktige kokkekonkurranser har de med seg hver sin assistent, «commis» på fagspråket, og det er kokkeelevene Hannah Emilie Kleivstul Aune og Oda Johnsen Christensen fra Etterstad Videregående Skole.

Se alle bildene fra Matstreif i fjor

Konferansier Mathias Steinbru, også kjent som MatStein, lover å lage mye matmoro mens juryen bestående av Jostein Medhus, Kulinarisk Akademi, Christer Rodin, Restaurant Fjord og Sebastian Gomez, Feinschmecker smaker og diskuterer seg fram til vinneren. Og den som vinner NM-tittelen reiser til Matfestivalen i Lofoten hvor de skal demonstrere sin vinnerrett for matinteresserte lofotværinger. Dessuten får vinneren med seg en komfyr til 24.000 og kjelesett, alt fra Electrolux.

Les mer om Matfestivalen i Lofoten her

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil
Annonse

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke, for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får tilsendt to ukentlige tips om viner som allerede står i polhyllene.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

Det er fortsatt mulig å få solid chardonnayvaluta fra Burgund
+
Godbiter i pollisten

Det er fortsatt mulig å få solid chardonnayvaluta fra Burgund

Denne produsenten lager vinene etter alle kunstens regler, og det kjennes på smaken.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

Nordmenn elsker gresk (hvit)vin, prøv disse nyhetene
+
Ukens vin

Nordmenn elsker gresk (hvit)vin, prøv disse nyhetene

Gjør en gresk vri på 1. mai-helgen i år, fr den ene kan du plukke med deg allerede i dag i de fleste polutsalg.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Med helstekt kylling blir det alltid god stemning rundt bordet
Dagens rett

Med helstekt kylling blir det alltid god stemning rundt bordet

Helstekt kylling er en skikkelig festrett, og sausen lager seg nesten helt selv under stekingen.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

Har du en flaske J&B innerst i barskapet, må du prøve Purple Heather
Ukens drink

Har du en flaske J&B innerst i barskapet, må du prøve Purple Heather

Noen whiskyer er så nøytrale at de trenger drahjelp fra andre ingredienser.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
Det er fortsatt mulig å få solid chardonnayvaluta fra Burgund
+
Godbiter i pollisten

Det er fortsatt mulig å få solid chardonnayvaluta fra Burgund

Denne produsenten lager vinene etter alle kunstens regler, og det kjennes på smaken.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Nordmenn elsker gresk (hvit)vin, prøv disse nyhetene
+
Ukens vin

Nordmenn elsker gresk (hvit)vin, prøv disse nyhetene

Gjør en gresk vri på 1. mai-helgen i år, fr den ene kan du plukke med deg allerede i dag i de fleste polutsalg.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Møt Englands fremste stjernevinmaker som kan mer enn musserende vin
+
Godbiter i pollisten

Forsiden akkurat nå - 4

To supre viner i basis fra denne superkvinnen
+
Ukens vin

To supre viner i basis fra denne superkvinnen

Julia Kemper har satt ettertrykkelig spor etter seg i basishylla med stadig nye viner i klassen klar adresse og veldig god valuta for pengene.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Raskere enn dette kan du ikke lage spagetti til middag
Dagens rett
Spagetti med enkel tomatsaus og bacon

Raskere enn dette kan du ikke lage spagetti til middag

Hjemmelaget tomatsaus smaker bedre og koster mindre enn kjøpesaus. Dagens oppskrift er i tillegg både rask og enkel.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Med helstekt kylling blir det alltid god stemning rundt bordet
Dagens rett

Med helstekt kylling blir det alltid god stemning rundt bordet

Helstekt kylling er en skikkelig festrett, og sausen lager seg nesten helt selv under stekingen.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her