Mat
Første kvinne med to Michelin-stjerner i New York

Første kvinne med to Michelin-stjerner i New York

Emma Bengtsson, kjøkkensjef på Aquavit, er dessuten eneste svenske kvinnelige kokk som har oppnådd så mye.
Aase E. Jacobsen
01 Oktober 2014 - 12:55

Før Emma er det dessuten bare en annen amerikansk kvinnelig kjøkkensjef som har fått to stjerner i Michelin-guiden (Dominique Crenn hos Atelier Crenn i San Francisco), så det er litt av en bragd i det ekstremt konkurransetette restaurantmiljøet i verdensbyen.

Forstedene kommer

New York-guiden ble offentliggjort i dag og inneholder ingen nye trestjernere.

Eleven Madison Park er en av verdens aller beste restauranter

Men Daniel Boulud mistet en stjerne og er nå i klassen under, men også den består av en svært eksklusiv gjeng som nå altså har fått en kvinne i sin midte som attpåtil er svensk.

Ellers trekker Michael Ellis, sjef for den internasjonale Michelin-guiden, fram at Brooklyn og Queens er på god vei til å gjøre seg gjeldende blant storbyens toppsteder. 11 av de 20 nye én- og tostjerners restaurantene i 2015-guiden ligger i disse to forstedene.

3 Michelin-stjerner:

  • Chef’s Table at Brooklyn Fare, César Ramirez

  • Eleven Madison Park, Daniel Humm

  • Jean-Georges, Jean-Georges Vongerichten

  • Le Bernardin, Eric Ripert

  • Masa, Masa Takayama

  • Per Se, Thomas Keller

2 Michelin-stjerner:

  • Aquavit

  • atera

  • Blanca

  • Daniel

  • Ichimura

  • Jungsik

  • Marea

  • Momofuku Ko

  • Soto

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil
Annonse

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke, for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får tilsendt to ukentlige tips om viner som allerede står i polhyllene.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

La deg inspirere til å bli lefsebaker
Guide

La deg inspirere til å bli lefsebaker

Du trenger bare en steketakke og disse oppskriftene for å komme i gang.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

Oppdag den søte hemmeligheten fra Champagne - ratafia
+

Oppdag den søte hemmeligheten fra Champagne - ratafia

En nærmest glemt drikk som skapte glede blant vinbønder og drueplukkere i Champagnes vinmarker, har nå fått en renessanse hos franske toppchefer. Arnaud Lallemand som står bak trestjerneren L’Assiette Champenoise i Reims er en av dem.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Be inn på en fyldig elggryte
Dagens rett
Rødvinsgryte av elg

Be inn på en fyldig elggryte

Har du ikke elgkjøtt, kan du godt bruke annet vilt eller tamt kjøtt i denne oppskriften.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

Slik har du ikke smakt klippfisk før
Dagens rett
Klippfisk trukket i olivenolje med sitronsaus og egg

Slik har du ikke smakt klippfisk før

I dag gir vi deg kanskje den beste oppskriften på hvordan du skal servere klippfisk.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
La deg inspirere til å bli lefsebaker
Guide

La deg inspirere til å bli lefsebaker

Du trenger bare en steketakke og disse oppskriftene for å komme i gang.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Oppdag den søte hemmeligheten fra Champagne - ratafia
+

Oppdag den søte hemmeligheten fra Champagne - ratafia

En nærmest glemt drikk som skapte glede blant vinbønder og drueplukkere i Champagnes vinmarker, har nå fått en renessanse hos franske toppchefer. Arnaud Lallemand som står bak trestjerneren L’Assiette Champenoise i Reims er en av dem.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Beste langhe nebbiolo, like bra som barolo, til halve prisen
+
Godbiter i pollisten

Beste langhe nebbiolo, like bra som barolo, til halve prisen

Når du ikke har råd til barolo eller ikke orker å vente til den blir drikkeklar, er dette et veldig godt alternativ – signert en av de beste.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

37 år gammel hvitvin til uvirkelig pris
+
Ukens vin

37 år gammel hvitvin til uvirkelig pris

Eller en 16 år gammel merlot til samme pris – begge kommer med en spesiell historie.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Lær mer om rødvin
Matkurs og vinkurs
Vinsmaking i Oslo

Lær mer om rødvin

Vil du lære mer om rødvin? Ta med deg en venn eller kom alene og få en god innføring og 8 viner i glasset. Kurset passer for alle uansett forkunnskap.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Be inn på en fyldig elggryte
Dagens rett
Rødvinsgryte av elg

Be inn på en fyldig elggryte

Har du ikke elgkjøtt, kan du godt bruke annet vilt eller tamt kjøtt i denne oppskriften.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her